Koning Filip bezoekt plaats van explosie in Hoboken

Koning Filip heeft vrijdagvoormiddag de plaats van de explosie in Hoboken bezocht. Hij sprak er met hulpverleners en kreeg uitleg over de zoektocht naar slachtoffers.

 

Meer krantenkoppen in België

Verkiezingen en samenwerking centraal in 21 juli-toespraak van koning Filip: “Nood aan verbindend project dat hart van de mensen raakt”

Koning Filip blikt in zijn traditionele toespraak naar aanleiding van de nationale feestdag terug op de verkiezingen van 9 juni. Die verkiezingsuitslag laat ruimte voor toenadering tussen de verschillende politieke partijen en regio’s, zegt hij daarover. Ook de "noodzakelijke hervormingen" en het belang van de Europese Unie komen aan bod. "De komende 5 jaar zijn beslissend voor Europa en ons

Lees meer »

Private William McCann krijgt eindelijk een officiële grafsteen: “De eindmeet net niet gehaald”

Het Britse Ministerie van Defensie organiseerde een herdenkingsplechtigheid bij het CWGC-gedeelte van de gemeentelijke begraafplaats in Stasegem voor de inwijding met militaire eer van de grafsteen van Private William McCann. Hij was er al begraven, maar werd recentelijk geïdentificeerd door DNA-onderzoek.
The post Private William McCann krijgt eindelijk een officiële grafsteen: “De eindmeet net niet gehaald” appeared first on

Lees meer »

Annelies Verlinden (CD&V) zet rem op ambitie om tegen 20 september nieuwe regering te hebben: “Wij zijn hier niet alleen om blijde boodschappen te brengen”

Ze roemt de discretie van formateur Bart De Wever (N-VA) én zijn ambitie om tegen 20 september met een nieuwe regering te landen, maar toch wil Annelies Verlinden (CD&V) iets duidelijk maken: “Er zit marge op die datum. Europa houdt rekening met onze gemeenteraadsverkiezingen.” En die worden óók voor haar en haar partij belangrijk, want wie woont er nog in

Lees meer »

Belgische federale politie stuurt agenten, explosievenhonden en antidroneteam naar Olympische Spelen in Parijs

De federale politie stuurt een verbindingsofficier, maar ook explosievenhonden en een antidroneteam naar de Olympische Spelen in Parijs. Bovenop de 45.000 Franse gendarmes die instaan voor de veiligheid, krijgt Frankrijk versterking van 1.800 buitenlandse agenten, onder wie enkele tientallen uit ons land. Dat is dinsdag vernomen van de federale politie.

Lees meer »

Bar Julien en Bar Giraf verkozen tot gezelligste zomerterrassen in Roeselare

Om de horeca extra in de kijker te zetten, lanceerde Roeselare voor de eerste keer de wedstrijd ‘het gezelligste zomerterras’. Zowel zomerterrassen op het openbaar domein als op privaat domein mochten genomineerd worden door zowel terrasgenieters als de horeca zelf.
The post Bar Julien en Bar Giraf verkozen tot gezelligste zomerterrassen in Roeselare appeared first on KW.be.

Lees meer »

Brouwerij Omer Vander Ghinste opnieuw erkend door TripAdvisor als populairste attractie van Kortrijk

Met groot enthousiasme kondigde brouwerij Omer Vander Ghinste donderdag 18 juli hun 10.000ste bezoeker aan. Deze mijlpaal valt in dezelfde maand waarop de brouwerij opnieuw erkend werd door TripAdvisor als de populairste attractie van Kortrijk. “Een prestatie die bijdraagt aan het culturele en toeristische aanbod van Kortrijk”, zegt zaakvoerder Omer Jean Vander Ghinste.
The post Brouwerij Omer Vander Ghinste

Lees meer »

BBC schrapt 500 banen

De Britse openbare omroep BBC gaat 500 banen schrappen. De omroep wil nog eens 200 miljoen pond (238 miljoen euro) besparen en een transformatieplan doorvoeren, zo heeft de BBC dinsdag aangekondigd.

Lees meer »