KIJK. Israël schiet met middeleeuws wapen vuurballen naar Libanon

Drones, raketten en… een katapult. Het zijn allemaal wapens die het Israëlisch leger inzet tegen Hezbollah, de militante islamitische beweging in Libanon. Van dat laatste middeleeuwse wapen duiken nu bijzondere beelden op. 

Meer krantenkoppen in België

Gianni Paelinck verslaat met passie het nieuws bij de VRT: “Ik speelde als kind al het journaal na”

Hij mag dan in Brussel wonen en werken, maar zijn hart ligt nog duidelijk in Oostende. Al ruim tien jaar een vaste waarde bij de VRT-nieuwsdienst, versloeg justitiejournalist Gianni Paelinck (35) tal van beklijvende gebeurtenissen zoals de overstromingen in Wallonië, het groot terroristenproces en deze week nog de zware stormen die over Vlaanderen gierden. Over het Eurovisiesongfestival, zijn grote passie,

Lees meer »

Eline en Nils openen opnieuw zomerbar Sprink & Drink in Moorslede: “We voorzien 600 m² aan springkastelen”

Eline Hoorne en Nils Vercaigne openen woensdag opnieuw de deuren van hun zomerbar Sprink & Drink langs de Molenstraat in Moorslede. Voor het derde jaar op een rij kunnen kinderen er zich volop uitleven in een groot springkastelendorp. “Na het Belgische zomerweer van vorig jaar hebben we beslist om hen enkele extra dagen springplezier aan te bieden.”
The post

Lees meer »

Jong Anzegem stelt hele reeks nieuwe spelers voor

De start van het nieuwe voetbalseizoen 2024-2025 komt snel dichterbij. De bestuursleden van voetbalvereniging Jong Anzegem beseffen dit zeer goed en stelden al de nieuwe spelers voor derde provinciale voor.
The post Jong Anzegem stelt hele reeks nieuwe spelers voor appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Rusland: “Oekraïne wilde strategische bommenwerper kapen” – Vijf burgers dood bij explosie van mijn in Charkiv

De Russische autoriteiten zeggen een poging tot kaping te hebben verijdeld van een strategische bommenwerper. De Russische veiligheidsdienst FSB stelt dat Oekraïne de piloot een geldbedrag en een Italiaans paspoort had beloofd om met zijn toestel naar Oekraïens grondgebied te vliegen. Volg hier alle ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne.

Lees meer »

“Wie er de voorbije vier dagen was, kan het niet langer ontkennen: Rock Werchter staat voor een tweesprong”

Rock Werchter heeft een probleem. De moeder aller festivals is niet langer een MILF, maar stilaan een prille grootmoeder. Net als haar bezoekers. Jarenlang plooide het festival zich gewillig naar de grillen van een steeds veeleisender publiek en plukte het daar graag de euro’s van. Maar wie er de voorbije vier dagen was, kan het niet langer ontkennen. Rock Werchter

Lees meer »

Kinderboerderij De Lenspolder neemt deel aan de nieuwe Kustsafari

Zes bezoekerscentra aan de kust slaan de handen in elkaar voor een nieuwe editie van de Kustsafari. Een kustranger neemt deelnemers, te voet of met de fiets, mee langs verborgen natuurparels op zoek naar opmerkelijke dieren, planten en bunkers. De Kustsafari is een initiatief van provincie West-Vlaanderen in samenwerking met Westtoer en de deelnemende bezoekerscentra.
The post Kinderboerderij De

Lees meer »

Guldensporenviering ontvangt minister-president Jan Jambon

Op de vooravond van de Vlaamse feestdag gaat naar jaarlijkse traditie de Guldensporenviering door aan de Groeningekouter, georganiseerd door Stad Kortrijk en het Guldensporencomité.
The post Guldensporenviering ontvangt minister-president Jan Jambon appeared first on KW.be.

Lees meer »

Fikse onweders bereiken regio Antwerpen – Beelden tonen compleet onder water gelopen straten in Brussel

Een zware regen- en onweerszone trekt momenteel van zuidwest naar noordoost over ons land. Het onweer gaat gepaard met buien, eventueel hagel en mogelijk zeer zware rukwinden die schade kunnen veroorzaken. Het KMI schaalt sommige provincies op naar code oranje, omdat er voldoende kans is dat op meerdere plaatsen de rukwinden meer dan 90 km/u kunnen bereiken. Het noodnummer 1722

Lees meer »