Jumbo komt naar Menen: mogelijk al opening in voorjaar van 2025

Jumbo komt naar Menen! Met een overduidelijke boodschap op sociale media komt hiermee een einde aan het maandenlange gissen en gokken. Voor de uitbating van de nieuwe supermarkt zocht de Nederlandse keten het niet ver van huis: Jumbo Lauwe zal een nieuw filiaal aan hun portefeuille toevoegen.

Tyber is dood, leve Tyber! Het indrukwekkende project, dat net buiten de stadskern een gloednieuw winkelcentrum moest gaan worden, kende een hobbelige start. Grootwarenhuis Delhaize, bij opening het grootste van zijn soort, sloot na nog geen jaar de deuren. Afgeschrikt door dit plotse nieuws, besloten ook andere retailketens hun Tyber-plannen te begraven. Wat ooit een hypermoderne, commerciële trekpleister moest worden, werd gedegradeerd tot een pretpark voor vandalen.

“We gaan in Menen proberen om dezelfde sterke punten van Lauwe over te hevelen”

Daar komt weldra verandering in, met de komst van een nieuwe en misschien zelfs onverwachte speler. Jumbo zal er in het voorjaar van 2025 een nieuw warenhuis openen. “We kregen het voorstel, stelden heel wat vragen en stapten dan mee in het verhaal!”

Sebastien Sintobin, die samen met zijn echtgenote de Jumbo in Lauwe uitbaat, zal hiermee een tweede filiaal gaan beheren. “Het is niet zo dat we zelf het voorstel hebben gedaan, zo werkt het bij Jumbo niet. Het zijn marktstudies die ze zelf uitvoeren en zo kwam Menen in beeld. Dat gebeurde meer dan een jaar geleden al, waarna ze samen gingen zitten met de promotoren van de Tyber-site. We gaan in Menen proberen om dezelfde sterke punten van Lauwe over te hevelen. Zo zal er sowieso een eigen beenhouwerij zijn, wat nog steeds een van onze trekpleisters is.”

40 nieuwe medewerkers

Met de komst van Jumbo in Menen wordt ook de arbeidsmarkt geprikkeld. “De opening is pas voorzien voor begin 2025, maar erg bewust zijn we nu reeds beginnen communiceren hierover. We gaan zeker al 40 nieuwe, vaste medewerkers moeten aanwerven. De mensen die in Lauwe aan de slag zijn, blijven ook in Lauwe. Hun lokale verankering is te sterk om zomaar te zeggen dat ze moeten verhuizen. Daarnaast gaan we ook op zoek naar beenhouwers en die zijn niet lukraak op iedere hoek van de straat te vinden. Wie zich dus geroepen voelt, kan nu reeds met ons contact opnemen.”

Nieuw leven op Tyber-site

Met de komst van Jumbo naar Menen, lijkt het er sterk op dat de Tyber-site opnieuw tot leven wordt geblazen. “We richten onze pijlen op begin 2025, maar dat kan ook uitgesteld worden. De reden daarvoor is dat het één grote opening zal worden. De promotoren hebben positieve gesprekken gehad met verschillende andere retailspelers. Allen hebben ze ingetekend om op de Tyber-site een winkel te openen. Iedereen zal op één en hetzelfde moment dan ook officieel de deuren openen. Daarom is een exacte datum nog niet vastgelegd.”

The post Jumbo komt naar Menen: mogelijk al opening in voorjaar van 2025 is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Fier op mezelf en het team”: Kopecky blikt met trots terug op Giro Donne ondanks dat ze eindzege aan Longo Borghini moet laten

Geen eindwinst in de Giro Donne voor Lotte Kopecky. De wereldkampioene stond bij aanvang van de slotrit slechts één seconde in het krijt bij Elisa Longo Borghini, maar ze kon dat niet rechtzetten. Toch is Kopecky trots op haar Giro. “Ik heb mezelf niets te verwijten.” Belgische opsteker: Justine Ghekiere kroonde zich tot bergkoningin van de Giro Donne.

Lees meer »

“We gaan voor absolute meerderheid”: Lijsttrekker van oppositiekartel Pieter-Jan Verhoye kijkt met ambities naar gemeenteraadsverkiezingen

Nog geen maand geleden lieten de drie oppositiepartijen van Wingene en Ruiselede een bommetje vallen: ze trekken samen onder één lijst ‘N-VA RESPECT BURG-BL’ naar de kiezer. Lijsttrekker wordt de 34-jarige N-VA-fractieleider Pieter-Jan Verhoye, die vanaf nu de niet geringe opdracht heeft alle neuzen in dezelfde richting te krijgen. “We zitten inderdaad met drie pluimages”, erkent Verhoye. “Maar onze onderlinge

Lees meer »

Opnieuw blauwalgen in kanaal Roeselare-Leie: “Wachten op resultaten van proefproject”

In 2023 werd tijdens de zomermaanden op het kanaal Roeselare-Leie een proefproject opgestart om het probleem van blauwalgen aan te pakken. “Het is echter nog wachten op resultaten van dat proefproject”, zegt provincieraadslid Kurt Himpe (N-VA) die enkele weken geleden nog een vraag stelde aan gouverneur Carl Decaluwé.
The post Opnieuw blauwalgen in kanaal Roeselare-Leie: “Wachten op resultaten van

Lees meer »

Zweedse spits Gustaf Nilsson ruilt Union voor Club Brugge

Gustaf Nilsson verlaat Union Sint-Gillis en verkast naar Club Brugge. Dat hebben beide teams vrijdag gemeld. De 27-jarige Zweedse aanvaller ondertekent bij de landskampioen een contract tot 2028.
The post Zweedse spits Gustaf Nilsson ruilt Union voor Club Brugge appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE GIRO DONNE. Eerste beklimming van de dag zit erop, kan Kopecky kleine achterstand op leidster Longo Borghini uitwissen?

Met etappe zeven is de koninginnenrit in deze Giro Donne aangebroken. Het vrouwenpeloton moet twee keer de Passo Lanciano overwinnen. De tweede passage loopt door tot aan Blockhaus, waar de eindmeet van deze helse etappe ligt. De slotklim is maar liefst 16,5 kilometer lang aan een gemiddelde van 8 procent. Kan Lotte Kopecky (28) haar achterstand van drie seconden op

Lees meer »

Christophe (52) boos om nieuwe verlichtingspaal die zijn zeezicht verstoort, burgemeester reageert verbaasd: “Te gek voor woorden”

Christophe Desmet uit Westende is niet te spreken over een verlichtingspaal die pal voor zijn terras werd geplaatst. Volgens de man neemt het een deel van zijn duur betaalde zeezicht weg. Hij klopte aan bij het gemeentebestuur en beheerder Fluvius, maar stoot op verzet. “Misschien moet ik er zelf met een lamp in mijn handen gaan staan”, zegt burgemeester Jean-Marie

Lees meer »

Tom De Cock scoort opnieuw als auteur : “Uitgeverijen in twaalf landen bekijken of ze het boek willen vertalen”

Tom De Cock (40) is niet alleen de herkenbare radiostem van Qmusic, maar inmiddels ook een geprezen auteur. Met zijn boekenreeks ‘Lily’ blijft hij keer op keer succes oogsten. Eerder sleepte hij bij onze noorderburen al een literatuurprijs in de wacht. En ook zijn nieuwe en derde boek, ‘Lily: Staal’ – dat hij begin deze maand uitbracht – slaat direct

Lees meer »

Abdijstraat in Antwerpen herleeft: “Amper leegstand hier en veel klanten, dankzij de nieuwe ondernemers”

De Abdijstraat in Antwerpen is populairder dan ooit. De winkelstraat op het Kiel trekt zelfs heel wat buitenlandse shoppers, vooral Nederlanders én ook moslim. "Het is hier dan ook een halal-straat", zegt een vrouw in een eethuis. Bert Van Buggenhoudt, de voorzitter van de winkeliersvereniging, beaamt. "We moeten er niet flauw over doen, Antwerpen is diverser geworden en de nieuwe

Lees meer »

Ze lieten een Taylor Swift-fan haar borsten tonen voor een verzonnen ‘meet and greet’: Nederlandse omroep haalt controversieel filmpje offline

PowNed, onderdeel van de Nederlandse openbare omroep, is in opspraak gekomen na een controversieel filmpje. Daarin is te zien hoe de presentator Taylor Swift-fans aanzet tot onder andere het tonen van hun borsten voor een ‘meet and greet’ met de superster, die er in werkelijkheid niet was. PowNed haalde de video ondertussen offline.

Lees meer »

“Op deze Vlaamse feestdag hinken Vlaams-nationalisten op twee gedachten”

Het is voor Vlaams-nationalisten op twee gedachten hinken op deze Vlaamse feestdag. Wanneer ze straks het glas zullen heffen op de overwinning op de Fransen in 1302, zal het besef doordringen dat het Vlaams-nationalisme nog nooit zo dicht bij de macht stond als vandaag. Daags voor de Vlaamse feestdag werd N-VA-voorzitter Bart De Wever door de koning tot formateur benoemd.

Lees meer »