“Ik zei toch dat je het kon!?”: waarom zege voor Philipsen belangrijker is dan ze op eerste gezicht lijkt

Twee fietslengtes voorsprong. Net zoals vorig jaar won Jasper Philipsen riant in Scherpenheuvel. Geen zege die zijn carrière een nieuwe wending geeft, maar het was wel nodig. Na de nederlaag van donderdag begon de sprinter van Alpecin-Deceuninck namelijk aan zichzelf te twijfelen. 

Meer krantenkoppen in België

Als werkloosheidssteun na 2 jaar stopgezet worden, dreigen 138.000 Belgen uitkering te verliezen

Een werkloosheidsuitkering die doorloopt tot in de eeuwigheid? Vier van de vijf toekomstige federale regeringspartijen willen die steun na 2 jaar stopzetten. Meer dan 138.000 Belgen dreigen daardoor hun maandelijkse uitkering te verliezen, al levert het de staatskas wel een mooi extraatje van om en bij de 2 miljard euro op. Dat ontdekte onze redactie door in de cijfers te

Lees meer »

Jacqueline uit Knokke viert 100ste verjaardag en doet nog steeds boodschappen voor medebewoners

Feest ten huize Jacqueline Boereboom uit Knokke-Heist. De kranige dame vierde haar 100ste verjaardag en werd in de bloemetjes gezet door burgemeester Jan Morbee (GBL) en schepen Bert De Brabandere. Ze kreeg een schaal van de provincie en een fotokader van het koningshuis.
The post Jacqueline uit Knokke viert 100ste verjaardag en doet nog steeds boodschappen voor medebewoners appeared

Lees meer »

Europees parket opent onderzoek naar Vlaams Belang-politicus Tom Vandendriessche voor vermeend misbruik van middelen

De federale politie voert een onderzoek naar mogelijk misbruik van Europese middelen door Europarlementslid Tom Vandendriessche (Vlaams Belang). Dat bevestigt het Europees openbaar ministerie aan Apache en Humo. Het opsporingsonderzoek naar de partij-ideoloog van Vlaams Belang gebeurt onder leiding van een Europese gedelegeerde procureur in Brussel.

Lees meer »

Francesco Vanderjeugd (Open VLD) kondigt afscheid aan als burgemeester na heisa rond zelfgemaakt seksfilmpje

Francesco Vanderjeugd (Open VLD) heeft zonet in een Facebook live aangekondigd dat hij zich niet meer verkiesbaar opstelt bij de komende gemeenteraadsverkiezingen. De burgemeester van Staden kwam deze week in het oog van de storm terecht nadat bekend raakte dat hij tijdens een partij-evenement een zelfgemaakt seksueel filmpje heeft getoond aan enkele jongeren. Hij verrast met zijn afscheid.

Lees meer »

“Moederbedrijf Google broedt op grootste overname ooit”

Alphabet, het moederbedrijf van Google, voert gesprekken om de cyberveiligheidsstart-up Wiz over te nemen. Dat melden persbureau Bloomberg en zakenkrant The Wall Street Journal op basis van anonieme bronnen. Met de inlijving is mogelijk 23 miljard dollar (omgerekend 21 miljard euro) gemoeid, waarmee het de grootste overname ooit zou worden voor het Amerikaanse technologieconcern.

Lees meer »