Hoop doet leven

Zo hebben we hem altijd gekend, de nijvere middenvelder van SV Waregem tussen 1968 en 1988. Marc Millecamps, zakelijk, boekhouder. Markie, intussen 73, blijkt nog steeds even nuchter want hij ziet de Rode Duivels wanneer gevraagd naar zijn verwachtingen voor het EK straks niet verder komen dan de achtste finales. Maar laat ons positief blijven! In de hoop dat we straks beter gaan doen. Misschien net omdat de verwachtingen deze keer niét te hoog liggen – verwoord door meerdere ex-internationals in onze krant en op deze website. Alleen Peter Van der Heyden durft dromen: “België is een van de beste vier EK-landen. Zelfs goud is mogelijk.” Nou…? De ex-verdediger van Club Brugge mocht meteen twéé duimen opsteken. Na een gezwinde groepsfase zal de tot vandaag lauwe sfeer rond de Rode Duivels en het EK wel snel ontbranden, zeker?

Te beginnen maandag om 18 uur, tegen Slowakije. “Eerst zien of ze die eerste match kunnen winnen.” Woorden van Marc Millecamps, jawel. Daar gaan we toch niet aan twijfelen? Het derde beste land ter wereld tegen het nummer 48 op de FIFA-ranking! Maar er zijn blijkbaar véél twijfels. Over de defensie vooral, en zonder de beste keeper ter wereld. Ex-bondscoach Leekens had dat klusje naar eigen zeggen wel geklaard…

Ja, we dreigen snel tegen Frankrijk uit te komen. Et alors?

Onze EK-selectie is volgens verschillende ex-internationals ook te weinig West-Vlaams. Zo had Yves Vanderhaeghe er altijd Olivier Deman bijgenomen. Meerdere ex-internationals begrijpen ook niet dat er geen plekje in de selectie van Domenico Tedesco werd vrijgehouden voor Hans Vanaken. We moeten dan maar hopen op speelminuten voor Charles De Ketelaere maar tegelijk hopen dat spelmaker Kevin De Bruyne niet uitvalt. En mogen we als West-Vlamingen door de blessure van Theate alvast maandag rekenen op een basisplaats voor Maxim De Cuyper, als Belgen moeten we tegelijk hopen dat alle blessureproblemen van de defensie snel opgelost geraken. En verder… Hopen op Lukaku natuurlijk. En op Doku, ooit wordt die genoemd voor de Gouden Bal – als Van der Heyden mag dromen van goud, mogen ook wij wat overdrijven. En ja, als we maandag Slowakije en vervolgens Roemenië en Oekraïne opzij zetten, riskeren we al in de kwartfinales op topfavoriet Frankrijk te botsen. Et alors…? In 2018 klopten we zelfs Brazilië in de kwartfinales! Zouden we vandaag zelfs niet nog beter kunnen counteren dan toen? Hoop doet leven! En dus, er schuilt geen Marc Millecamps in ons, duim omhoog hier! Ollemoale toape!

The post Hoop doet leven is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Internationaal Gerechtshof: “Israëlische nederzettingen in bezette Palestijnse gebieden schenden internationaal recht”

In een niet-bindend advies heeft het Internationaal Gerechtshof in Den Haag, in Nederland, gezegd dat de Israëlische nederzettingen in bezette Palestijnse gebieden in strijd zijn met het internationaal recht. Daarnaast zegt het hof dat Israël zo snel mogelijk uit de gebieden moet vertrekken. "Het Joodse volk is geen bezetter in zijn historisch land", reageert de Israëlische premier Benjamin Netanyahu.

Lees meer »

Internationale topacts tijdens Boulevard

Het straattheaterfestival Boulevard, al bijna 40 jaar een geliefd zomerevenement, brengt ook deze zomer weer internationaal straattheater van hoog niveau naar De Haan en Wenduine.
The post Internationale topacts tijdens Boulevard appeared first on KW.be.

Lees meer »

Eén op zeven Vlaamse gemeenten vangt geen asielzoekers op: “Wij hebben ons deel al gedaan”

42 van de 300 Vlaamse gemeenten hebben geen lopende overeenkomst om asielzoekers onderdak te bieden op hun grondgebied. Dat blijkt uit documenten die Fedasil vrijgeeft op vraag van HLN. In de lijst duiken namen op zoals Knokke-Heist, Brakel en Damme, maar ook steden zoals Leuven en Vilvoorde. Al leveren lokale besturen wel kortstondige noodopvang en houden ze plek vrij voor

Lees meer »

Grensbewaker gewond bij schietpartij aan Grieks-Turkse grens

Aan de Grieks-Turkse grensrivier Evros is een Griekse grensbewaker gewond geraakt toen hij beschoten werd. De Griekse politie zegt dat de schoten afgevuurd werden aan de Turkse zijde van de rivier. Griekse grensbewakers hadden net een illegale oversteek van de grens van Turkije naar Griekenland verhinderd.

Lees meer »

Chef Nick Bril gedagvaard door eigen verzekeraar

Topchef Nick Bril, die in januari in dronken toestand zijn stagiair en hulpkok op de parking van sterrenrestaurant The Jane aanreed, wordt door zijn eigen verzekeraar voor de rechter gesleept. Hij moet in september voor de politierechtbank verschijnen.

Lees meer »

Zwevegem ontvangt de Baloise Ladies Tour: “En dan naar de Spelen”

Op zaterdag 20 juli is Zwevegem de gastheer voor de Baloise Ladies Tour. In de late voormiddag is Zwevegem de start- en aankomstplaats van een etappe en in de vooravond wordt er een tijdrit verreden. Voor de dames is het de ideale voorbereiding voor de Olympische Spelen.
The post Zwevegem ontvangt de Baloise Ladies Tour: “En dan naar de

Lees meer »