Geen zandstrand op zuiders festival Supermercado in Diest dit jaar door regenweer

Er komt dan toch geen zandstrand in Diest dit weekend op het festival Supermercado. Door het slechte weer heeft de stad heeft de aanleg van het strand geschrapt. Vorig jaar werd nog 60 ton zand aangevoerd op de Grote Markt. De rest van de festiviteiten gaan wel gewoon door. 

Meer krantenkoppen in België

Alpinist maakt dodelijke val op Zwitserse Zumsteinspitze

Twee alpinisten zijn vrijdag ten val gekomen op de Zumsteinspitze, de 4.563 meter hoge top in het bergmassief van de Monte Rosa op de grens van Italië en Zwitserland, in de Zwitserse gemeente Zermatt. Een van hen raakte dodelijk gewond. De tweede, een Zwitser van dertig jaar, raakte zwaargewond.

Lees meer »

Haven van Genk ontruimd na zuurlek in zeecontainer

De haven van Genk is geëvacueerd nadat een zuurlek ontdekt werd in een zeecontainer. Het lek werd kort na de middag vastgesteld. Er werd een veiligheidsperimeter ingesteld, waardoor de Kolenhavenstraat afgesloten werd voor alle verkeer. Er vielen geen gewonden en voor de omwonenden was geen gevaar. De brandweer kon het lek opsporen en dichten. Rond 19 uur was het probleem

Lees meer »

Al meer dan honderd executies sinds begin jaar in Saoedi-Arabië

In Saoedi-Arabië zijn vandaag een Saoediër en een Pakistaan geëxecuteerd die ter dood veroordeeld waren wegens drugshandel. Daarmee klokt het aantal executies in het land sinds begin dit jaar af op 106, zo blijkt uit een balans van het Franse persagentschap AFP op basis van mededelingen van het ministerie van Binnenlandse Zaken in Riyad.

Lees meer »

Oldskool Classics brengt vroeger nachtleven terug naar Knokke-Heist

Op zaterdag 27 juli organiseert horeca- en entertainment ondernemer Ben Mouling opnieuw Oldskool Classics Knokke. Dit keer niet meer in het Knokke-Out café in het Zoute maar wel in Collins Club The Garden in Westkapelle.
The post Oldskool Classics brengt vroeger nachtleven terug naar Knokke-Heist appeared first on KW.be.

Lees meer »

? “De dubbel Giro en Tour is binnen voor uitzonderlijk talent Pogacar”

Een nieuwe dag, een nieuwe demonstratie van Tadej Pogacar in deze Tour. Zonder ongelukken wint de Sloveen, naast de Giro, ook de Ronde van Frankrijk dit jaar. “Ik voel me weer in de gouden jaren van ene Eddy Merckx. En dat voelt goed”, aldus Michel Wuyts in onze podcast ‘De Tour van Wuyts & Vlaeminck’. Luister hierboven naar een nieuwe

Lees meer »

Agent schopt overmeesterde man tot twee maal toe tegen het hoofd in luchthaven Manchester: “Stevige reactie nadat collega’s aangevallen werden”

Een Britse agent is in opspraak gekomen nadat hij een overmeesterde man tot twee maal toe tegen het hoofd schopte. De gewelddadige confrontatie vond deze namiddag plaats in de luchthaven van Manchester. De politie laat duidelijk verstaan dat de stevige reactie er kwam nadat drie collega’s aangevallen werden. Eén agente liep daarbij een gebroken neus op.

Lees meer »

Brandweer Zuid-IJzer helpt Franse collega’s met zware brand net over de grens: tractor en tarweveld gaan in vlammen op

Brandweerpost Zuid-IJzer hielp maandagmiddag met het blussen van een zware brand in een weide op Frans grondgebied. De brand bevond zich een tweehonderdtal meter over de grens, achter het pand gekend als café ‘De Miserie’ van de populaire tv-reeks ‘Chantal’.
The post Brandweer Zuid-IJzer helpt Franse collega’s met zware brand net over de grens: tractor en tarweveld gaan in

Lees meer »

Goedkoper, maar trager: voor het eerst sinds lang rijdt er weer een klassieke trein tussen Brussel en Parijs

Vanmorgen is de eerste Eurocity-trein vanuit Brussel-Zuid vertrokken naar Parijs-Noord. Het gaat om een gewone trein die 2 keer per dag heen en terug over de klassieke spoorlijn rijdt. In eerste instantie rijdt de nieuwe trein tijdens de Olympische Spelen en de Paralympische Spelen in de Franse hoofdstad, maar het is de bedoeling dat de verbinding later dit jaar permanent

Lees meer »

Twintiger die Milan (15) doodstak met bajonet in Oostkamp blijft in de cel

Bruggeling Jordy D. (21) blijft in de cel voor de moord op de 15-jarige Milan Meert bijna drie jaar geleden in Oostkamp. De raadkamer heeft zijn aanhouding met twee maanden verlengd. Het onderzoek is intussen afgerond. “Het is wachten op de eindvordering van het parket.”
The post Twintiger die Milan (15) doodstak met bajonet in Oostkamp blijft in de

Lees meer »

Cercle Brugge treft Noorse Molde of Deense Silkeborg bij kwalificatie voor derde voorronde van Europa League

Cercle Brugge ontmoet in een mogelijke derde voorronde van de Europa League de winnaar van het duel tussen het Noorse Molde en het Deense Silkeborg. Dat is het resultaat van de loting van maandag in het Zwitserse Nyon. Cercle moet zich wel nog plaatsen voor die derde voorronde. Het treft de komende weken het Schotse Kilmarnock in de tweede voorronde

Lees meer »