Departement Onderwijs: “Geef kinderen die niet meekunnen langere lesdagen”

Kinderen die niet mee zijn met de leerstof, zouden extra les moeten krijgen na school. Dat is een van de voorstellen die het Vlaamse Departement Onderwijs en Vorming doet voor de volgende regering.

 

Meer krantenkoppen in België

Vier generaties op een rij: van Denise tot Aude

Aude, het zusje van Titus (2,5) en het twee kindje van Evelyne Lemahieu en Arne Desmet in Brugge, zorgde op 21 juni voor een vrouwelijk viergeslacht in haar familie.
The post Vier generaties op een rij: van Denise tot Aude appeared first on KW.be.

Lees meer »

Man krijgt grotendeels voorwaardelijke celstraf van 18 maanden voor herhaaldelijk partnergeweld: “Halen het slechtste in elkaar naar boven”

Amper twee maanden na de start van hun relatie deed een drugsverslaafd koppel elkaar al pijn, maar voorlopig zijn ze nog altijd samen. Ook al betekent dit dat de liefde de tralies moet trotseren, want de 36-jarigeman uit Harelbeke zit in de gevangenis maar zal die snel mogen verlaten. “We zien elkaar nog graag”, klonk het.
The post Man

Lees meer »

Na controverse rond seksfilmpje: Veronique Devreker (46) volgt burgemeester Vanderjeugd op als lijsttrekker voor Open VLD

Open VLD heeft deze voormiddag haar nieuwe lijsttrekker voorgesteld voor de gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober. Veronique Devreker – die zich voor het eerst politiek engageert – volgt burgemeester Francesco Vanderjeugd op, die vorige week liet weten niet deel te nemen aan de verkiezingen.
The post Na controverse rond seksfilmpje: Veronique Devreker (46) volgt burgemeester Vanderjeugd op als lijsttrekker voor

Lees meer »

PROMOJAGERS SUPERTIP. Albert Heijn geeft flinke kortingen op Cornetto’s, Calippo’s en Magnums

Opnieuw tropische temperaturen vandaag en wat is er dan heerlijker dan jezelf trakteren op een ijsje? Voor de liefhebbers pakt Albert Heijn uit met 40 procent korting op Magnums, Cornetto’s en Calippo’s van Ola, met dank aan de Bonusknallers van de warenhuisketen. Gunther Devisch van Promojagers België maakt er zijn wekelijkse supertip van voor de lezers van HLN.

Lees meer »

“Dit record is uniek en zal ik zeker koesteren”: Jason Platteeuw van Habitat Poperinge evenaart topscore in tien seizoenen Huizenjagers

Het tiende seizoen van Huizenjagers werd deze week hervat met drie makelaars uit de Westhoek. Jason Platteeuw van Habitat in Poperinge sloot de week af als weekwinnaar met een score van 55 punten. Dat werd hem de voorbije seizoenen slechts één keer voorgedaan.
The post “Dit record is uniek en zal ik zeker koesteren”: Jason Platteeuw van Habitat Poperinge

Lees meer »

Extreem zeldzame walvisachtige aangespoeld op strand in Nieuw-Zeeland: “Sinds 1800 wereldwijd slechts 6 exemplaren beschreven”

Op een strand in Nieuw-Zeeland is een exemplaar van een van de meest zeldzame en minst bekende walvissoorten aangespoeld. Het karkas van het 5 meter lange dier werd op 4 juli ontdekt in de buurt van Dunedin op het Zuidereiland. Het gaat waarschijnlijk om een mannelijke spadetandspitssnuitdolfijn. Tot nu toe is er slechts een handvol exemplaren van die soort ontdekt.

Lees meer »

Ruim 9 miljoen Rwandezen naar de stembus: opnieuw monsterscore voorspeld voor huidig president Kagame

De Rwandezen trekken vandaag naar de stembus voor de parlements- en presidentsverkiezingen. Naar alle waarschijnlijkheid zal huidig president Paul Kagame de verkiezingen winnen met een monsterscore. Kagame is al 30 jaar aan de macht en heeft de wet laten veranderen om te kunnen herkozen worden. De man wordt geprezen voor de heropbouw van zijn land. Maar krijgt ook kritiek voor

Lees meer »