De Duitse zucht naar een nieuw zomersprookje

11:56 Het Europees kampioenschap voetbal komt als geroepen nu Duitsland zichzelf door een plafonnerende economie en politieke onrust een collectieve depressie heeft aangepraat. Maar kan sportief succes de p… 

Meer krantenkoppen in België

“Sterkere partner voor onze klanten”: AAGB neemt Eldis uit Ieper over

Alliance Automotive Group Benelux (AAGB) heeft Eldis NV overgenomen. Eldis is een Iepers bedrijf in de Dehemlaan. Reeds 50 jaar groothandel in de automotive (auto- en carrosserie onderdelen) en industriesector. De afdeling Wallecan staat in voor machines en toebehoren voor de metaalbewerking.
The post “Sterkere partner voor onze klanten”: AAGB neemt Eldis uit Ieper over appeared first on KW.be.

Lees meer »

Rock Petrol: explosieve rock, vettige riffs

Het Rock Petrol-festival op zondag 28 juli belooft weer explosieve rock en vettige riffs, met de Duits-Australische band Sweet Electric, blues en metal van Diggeth, de Brusselse glamrock van Strawberry Storm, het West-Vlaams rockduo Olav en de Duitse no-nonsense heavy metalgroep Steelpreacher. Daartussen zwerven een aantal oldtimer auto’s en fifties-hits van The Bel Airs.
The post Rock Petrol: explosieve

Lees meer »

Winkeldiefstallen op hoogste niveau in tien jaar: supermarkten willen maatregelen

Het aantal winkeldiefstallen in ons land is vorig jaar gestegen tot het hoogste niveau in tien jaar. Steeds meer winkeliers leggen een betrapte dief zelf een schadevergoeding op, zonder dat de politie tussenbeide komt. Dat meldt Buurtsuper.be, de Unizo-organisatie van zelfstandige supermarktuitbaters, die aan de onderhandelaars van de federale regering vraagt om van winkeldiefstal een prioriteit te maken.

Lees meer »

Vijfde editie van Ecopolis zet bezorgdheid rond het klimaat om in engagement

Voor het vijfde jaar op rij vindt er een editie van Ecopolis in Kortrijk plaats, op 28 en 29 september. “Ecopolis is een plek voor dialoog tussen auteurs, wetenschappers, doeners, activisten en kunstenaars over verantwoordelijkheid en betrokkenheid”, duidt Lien De Trogh van kunstencentrum BUDA.
The post Vijfde editie van Ecopolis zet bezorgdheid rond het klimaat om in engagement appeared

Lees meer »

Smullen en genieten tijdens jaarlijkse kermis in Pollinkhove

In Pollinkhove wordt op zondag 21 juli de jaarlijkse kermis op gang geschoten. De festiviteiten worden op maandag 29 juli traditioneel afgesloten met de Smulmarkt in het centrum van het dorp.
The post Smullen en genieten tijdens jaarlijkse kermis in Pollinkhove appeared first on KW.be.

Lees meer »

Roel blaast zeven kaarsjes uit met café Sint-Arnoldus

Roel Couckuyt (38) is intussen zeven jaar de uitbater van café Sint-Arnoldus aan Westdorp 2 in Tiegem (Anzegem). Samen met ons blikt hij terug op de voorbije zeven jaar.
The post Roel blaast zeven kaarsjes uit met café Sint-Arnoldus appeared first on KW.be.

Lees meer »

Prof Evelien Smits gaat pancreaskanker te lijf met ‘killercellen’: “Nobelprijs is geen doel. Ik wil patiënten genezen”

Ze ziet eruit alsof ze nooit een vlieg kwaad zou doen, maar vergis je niet: professor Evelien Smits (42) is eigenlijk een bevelhebber in het leger. Ze traint ‘special forces’ in ons lichaam, onze natuurlijke killercellen, om strijd te leveren op een van de meest hachelijke slagvelden: pancreaskanker. Vandaag klinkt de ziekte nog steeds als een doodvonnis, maar gelukkig zitten

Lees meer »

LIVE WORLD MATCHPLAY. Van Gerwen deelt eerste prik uit aan Humphries vlak voor eerste pauze

De World Matchplay kent vanavond zijn ontknoping. Bij de mannen mogen toppers Michael van Gerwen en Luke Humphries strijden om de felbegeerde titel. De Nederlander kreeg in de halve finale Michael Smith klein, de Engelse wereldkampioen won van zijn landgenoot James Wade. Bij de vrouwen heeft Beau Greaves de titel gegrepen na een dominante prestatie tegen Fallon Sherrock. De wedstrijden

Lees meer »