Cyril Ramaphosa herkozen als president van Zuid-Afrika

Het Zuid-Afrikaanse parlement heeft vrijdag met een duidelijke meerderheid de 71-jarige Cyril Ramaphosa herkozen als president.

 

Meer krantenkoppen in België

LIVE. Harris heeft al meer dan 100 miljoen dollar opgehaald sinds zondag en dat is ongezien – Biden spreekt deze nacht de natie toe

De Amerikaanse president Joe Biden is uit de presidentsrace gestapt. Alles lijkt erop dat vicepresident Kamala Harris de fakkel over zal nemen. Zij heeft intussen voldoende gedelegeerden achter zich om de nominatie van de Democraten veilig te stellen. Het ziet er dus naar uit dat zij het op 5 november zal opnemen tegen Republikeins kandidaat Donald Trump. Volg de aanloop

Lees meer »

Internationaal Gerechtshof: “Israëlische nederzettingen in bezette Palestijnse gebieden schenden internationaal recht”

In een niet-bindend advies heeft het Internationaal Gerechtshof in Den Haag, in Nederland, gezegd dat de Israëlische nederzettingen in bezette Palestijnse gebieden in strijd zijn met het internationaal recht. Daarnaast zegt het hof dat Israël zo snel mogelijk uit de gebieden moet vertrekken. "Het Joodse volk is geen bezetter in zijn historisch land", reageert de Israëlische premier Benjamin Netanyahu.

Lees meer »

Fietshappening ‘t Vijfde Wiel op donderdag 15 augustus: “Verwachten ruim 3.000 fietsers”

Landelijke Gilden West-Vlaanderen pakt voor de 29ste keer uit met ‘t Vijfde Wiel. De organisatie van deze gezinsvriendelijke fietshappening op donderdag 15 augustus is deze keer in handen van de Landelijke Gilden van Gistel, Eernegem-Bekegem en Ichtegem.
The post Fietshappening ‘t Vijfde Wiel op donderdag 15 augustus: “Verwachten ruim 3.000 fietsers” appeared first on KW.be.

Lees meer »

PIT-ziekenwagen van Heilig Hartziekenhuis in Leuven maakt vanaf september extra medische zorg mogelijk 

Vanuit het Heilig Hartziekenhuis in Leuven rukt vanaf 2 september een PIT-ziekenwagen uit. PIT staat voor Paramedisch Interventie Team. Een PIT houdt het midden tussen een gewone ziekenwagen en een MUG-team. Met een PIT rijdt namelijk ook een verpleegkundige mee, die méér medische handelingen mag doen dan een gewone ambulancier. Daardoor moet de MUG niet uitrukken en blijft die beschikbaar

Lees meer »

Consument vindt Belgische producten vaak lekkerst, maar ook duurst

Belgische chocolade, een smaakvolle tomaat of lekkere lokale ham. We grijpen graag naar Belgische voeding, zo blijkt uit nieuw onderzoek. Vaak vinden we die beter én smakelijker. Maar ook duurder. “Op het einde van de rit is het prijskaartje nog altijd het belangrijkste”, zeggen onderzoekers. Welke Belgische producten kopen we het meest? En wat maakt ze precies zo duur?

Lees meer »

OPROEP. Trok u ook op vakantie naar Albanië?

Parelwitte stranden. Ongerepte berglandschappen. Historische steden. En een diner – halve fles wijn incluis – voor 10 euro. Ziedaar de redenen waarom steeds meer Vlamingen op vakantie naar Albanië trekken. Vertoefde u de voorbije weken als gezin met kinderen, eenzame backpacker of lid van een groepsreis ook in de ‘Malediven van Europa’ – zoals Albanië steeds vaker wordt genoemd. En

Lees meer »

“Een comeback zoals Trump”: oppositie reageert vol ongeloof op terugkeer van Anthony Dumarey als kandidaat-burgemeester

“Onze eerste reactie is er een van ongeloof. Maar sinds Donald Trump en Connor Rousseau weten we dat comebacks vandaag snel lopen. Blijkbaar denkt men dat mensen makkelijk vergeten met wat zomerse belevingssaus. Iedereen die iets van politiek kent, zit hier werkelijk met open mond naar te kijken”, zeggen fractieleider Peter Velle, voorzitter Bart De Rudder en secretaris Sofie Sanders

Lees meer »

Dolblije Victor Campenaerts klopt Philipsen en Girmay in Natourcriterium van Aalst, maar snakt naar rust: “Mijn stem ligt nog in Frankrijk”

Victor Campenaerts (Lotto Dstny) heeft zijn knappe zege in de achttiende rit in de Ronde van Frankrijk nog meer kleur gegeven. Hij won het Natourcriterium in Aalst voor sprinters Philipsen en Girmay. Vocsnor snakt nu vooral naar rust. “Na een redelijk intens feestje en een héél vermoeiende Tour ben ik zelfs mijn stem kwijt.”

Lees meer »

Kortrijkse Kim is het brein achter digitaal stripplatform: “Wij doen voor strips wat Netflix doet voor film”

Tijdens de zomervakantie is er – vooral voor kinderen – veel tijd die moet opgevuld worden. Lange autoreizen, restaurantbezoekjes, ontspanningsmomenten in de tuin of aan het zwembad… Op voorhand beslissen hoeveel en welk leesvoer je moet inpakken kan lastig zijn. Daar vond Kim Sanders (41) uit Kortrijk een oplossing voor: met Strips.be creëerde ze een digitaal platform waar je voor

Lees meer »

“Ik durf altijd dromen van een medaille”: Nina Derwael stapt na laatste test in Gent met positief gevoel op trein naar Parijs

Deze namiddag spoort Nina Derwael richting Parijs voor de Olympische Spelen. Niet als topfavoriete zoals in Tokio 2021 – die schouder, weet u wel -, maar evenmin als figurante. “Ik ben alleen al trots dat ik op de Spelen kan nadenken over een medaille”, zei Derwael na een laatste test in Gent. Coach Ulla Koch ziet Derwael een olympische finale

Lees meer »

Tweedejaarsnieuweling Wolf Van Steenlandt hoopt op z’n verjaardag mooie prijs te rijden: “Niet enkel spurter”

Tweedejaarsnieuweling Wolf Van Steenlandt uit Ieper leert zichzelf beter kennen. Hij leek te evolueren in de richting van een degelijke sprinter, maar blijkt nu ook bergop zijn mannetje te staan. Zoals blijkt uit de 7 Hills Challenge.
The post Tweedejaarsnieuweling Wolf Van Steenlandt hoopt op z’n verjaardag mooie prijs te rijden: “Niet enkel spurter” appeared first on KW.be.

Lees meer »