Bemanning van Grieks schip geëvacueerd na droneaanval door Houthi’s in Rode Zee

In de Rode Zee is vrijdag de bemanning van een Grieks vrachtschip geëvacueerd, nadat het vaartuig schade had opgelopen door een aanval van Houthi-rebellen. Dat heeft het Britse maritieme agentschap UKMTO meegedeeld.

 

Meer krantenkoppen in België

KIJK. Sterrenchef Nick Bril draait eenzame dj-set op Tomorrowland

De tweede festivaldag van Tomorrowland is inmiddels van start gegaan met een opvallende naam op de line-up: sterrenchef Nick Bril. De sterrenchef reed in januari met zijn terreinwagen over een stagiair waarna die laatste zijn benen verloor. Bril stond na het incident al op Extrema Outdoor als dj, maar kon vandaag op opvallend weinig publiek rekenen tijdens zijn dj-set.

Lees meer »

IN BEELD. Zo ziet de mainstage van Tomorrowland er dit jaar uit

Tomorrowland, ’s werelds grootste dance festival, is officieel in gang gezet. De Schorre in Boom is dit jaar omgetoverd in het thema ‘Life’. Om dat te illustreren is de mainstage aangekleed als een sprookjesbos vol paddenstoelen, waterpartijen en tropische bloemen. De constructie is 160 meter breed, 36 meter hoog en telt 1.600 vierkante meter aan videotegels. De vormgeving van dit

Lees meer »

21 juli was wereldwijd de warmste dag ooit

Zondag 21 juli 2024 was wereldwijd de warmste dag ooit, blijkt uit gegevens van de klimaatdienst Copernicus. Het record zou te verklaren zijn aan de temperaturen in grote delen van Antarctica. ”Naarmate het klimaat blijft opwarmen, zullen we ongetwijfeld nieuwe records breken.”

Lees meer »

Kamala Harris zoekt running mate die belichaamt wat ze zelf mist, 3 gouverneurs en oud-astronaut voorlopig grootste kanshebbers

Kamala Harris zoekt een running mate die belichaamt wat ze zelf niet voldoende heeft. Als vrouw van middelbare leeftijd met zwarte en Aziatische roots en bestuurservaring als procureur-generaal en vicepresident, tikt ze zelf al heel wat vakjes aan die haar kansen vergroten om verkozen te geraken. We wikken en wegen de strategische overwegingen en de kanshebbers om haar running mate

Lees meer »

WIN. Toon letterlijk je hart voor onze Belgische atleten en ga ze dankzij HLN en Belfius aanmoedigen in Parijs tijdens de Olympische Spelen

Zélf onze atleten aanvuren op de Olympische Spelen in Parijs? Dat kan! HLN en Belfius geven liefst elf duotickets voor een dagtrip weg. Stuur jouw mooiste ‘showyourlove’-sportfoto in en moedig Remco Evenepoel, de Belgian Cats of de Belgian Tornados met onder meer Alexander Doom aan vanop de eerste rij! Tegelijk geniet je ook van de unieke beleving in de lichtstad.

Lees meer »

Vader vermoorde Michiel (22): “Als een psycholoog maar even met de dader had kunnen spreken, was dit niet gebeurd”

De dubbele moord op Miren Eynatten (54) en haar zoon Michiel Dutilleux (22) in Denderhoutem eind vorig jaar, had vermeden kunnen worden. Dat vindt de vader van Michiel. Hij wil dat er lessen getrokken worden, nu het onderzoek wordt afgesloten. “De dader was enkele uren eerder vrijgelaten met een zakje kleren en een contactverbod. Een jurist kan zo’n delicate beslissing

Lees meer »

Luc en Martine sluiten hun warme bakkerij in Ettelgem na 32 jaar: “Het was een soort dorpswinkel zoals er vroeger heel veel bestonden”

De inwoners van Ettelgem moeten het sinds eind juni zonder Bakkerij Maene doen. Zaakvoerders Luc Maene (63) en Martine Vanhessche (63) beslisten om er een punt achter te zetten na 32 jaar. “Wij waren al de 4de generatie van de familie achter deze bakkerij. Ooit werd het brood nog rondgebracht met paard en kar”, reageert Martine.
The post Luc

Lees meer »

Tien jaar vrijwilligerswerk bij politiezone Het Houtsche

Politiezone Het Houtsche werkt reeds tien jaar met vrijwilligers die een aantal informatieve taken van de agenten op zich nemen. Begin 2014 werd een oproep gelanceerd voor kandidaat-vrijwilligers en een 40-tal mensen toonden toen interesse. Er volgde een selectie en een screening van de kandidaat-vrijwilligers. Momenteel beschikt Het Houtsche over 15 vrijwilligers, waarvan 14 mannen
The post Tien jaar

Lees meer »

Jeugdhuis Skalul laat je stemmen aan de hand van sigarettenpeuken: “Niet om te stimuleren, maar om aan te zetten tot deponeren”

Wie aan jeugdhuis Skalul in Lendelede op een ludieke manier zijn of haar mening wil verkondigen, kan voortaan een beroep doen op de ‘peilingasbak’ die er aan de muur hangt. Je kan er je sigarettenpeuk in kwijt en tegelijk je stem geven bij enkele ludieke polls.
The post Jeugdhuis Skalul laat je stemmen aan de hand van sigarettenpeuken: “Niet

Lees meer »

LIVE. Harris heeft al meer dan 100 miljoen dollar opgehaald sinds zondag en dat is ongezien – Biden spreekt deze nacht de natie toe

De Amerikaanse president Joe Biden is uit de presidentsrace gestapt. Alles lijkt erop dat vicepresident Kamala Harris de fakkel over zal nemen. Zij heeft intussen voldoende gedelegeerden achter zich om de nominatie van de Democraten veilig te stellen. Het ziet er dus naar uit dat zij het op 5 november zal opnemen tegen Republikeins kandidaat Donald Trump. Volg de aanloop

Lees meer »

Al een derde van Oekraïens grondgebied aangetast door mijnen en munitie: oorlog veroorzaakt ongeziene milieuschade

Door de oorlog in Oekraïne raken de bodem, de landbouwgrond en het water voor lange tijd verontreinigd. Na elke granaatinslag sijpelt er een cocktail van chemische stoffen in de grond. Honderden fabrieken waar toxisch afval opgeslagen lag, zijn tot puin herleid. En ook het zeewater dreigt vervuild te raken, al doet de biodiversiteit het in de Zwarte Zee momenteel opvallend

Lees meer »