Belgische politieagenten waarschuwen supporters in Frankfurt: “Vermijd de stationsbuurt, het is een zombieland”

Een team Belgische politieagenten is al in Frankfurt, de stad waar de Rode Duivels maandag hun eerste speeldag afwerken tegen Slovakije. Ze raden Belgische fans aan er de stationsbuurt te vermijden. “Het is een zombieland”, klinkt het.

 

Meer krantenkoppen in België

Hotel Malleberg in Brugge krijgt Green Key-label: “Belangrijk voor ons”

Toerismebedrijf Westtoer kende aan tien toeristische spelers het ‘Green Key’ label voor duurzaam en verantwoord ondernemen toe. In Brugge kregen drie logiesverstrekkers het label, onder wie de nieuwe uitbaters van hotel Malleberg. “We hebben stevige inspanningen gedaan voor het label”, zegt Eva Deschuyter.
The post Hotel Malleberg in Brugge krijgt Green Key-label: “Belangrijk voor ons” appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Babydog, Babydog!” Niet Trump stal de show op de Republikeinse conventie, wel een 27 kg wegende bulldog

“Babydog, Babydog!” schreeuwde het publiek op de Republikeinse conventie toen de gouverneur van West Virginia, Jim Justice, het podium opkwam zonder zijn hond. En na een korte introductie kreeg het publiek zijn zin en kwam zijn geliefde bulldog tevoorschijn. “Babydog heeft een voorspelling voor jullie”, zei Justice. “We zullen massaal voor Trump kiezen in november.”

Lees meer »

Ex-wielrenner Steve (49) ziet peperdure racefietsen verdwijnen uit eigen garage: “Samen hebben ze een waarde van 26.000 euro”

Steve De Wolf (49) en zijn partner Evi Bické (45) uit Meerbeke, bij Ninove, zagen vorige week woensdag twee dure racefietsen gestolen worden uit de garage van hun woning. De politie kon ondertussen een verdachte arresteren, maar de fietsen zelf werden niet aangetroffen. “Via de bewakingscamera van de buren zagen we de dader eerst aan verschillende autodeuren voelen”, getuigt Evi.

Lees meer »

Aanslag op Trump zorgt voor storm aan complottheorieën op sociale media: “Joe Biden heeft de opdracht gegeven”

“Mensen proberen feiten te verdraaien om hun verschillende agenda’s te dienen”, zegt Megan Squire, een Amerikaanse data-analiste. Zaterdagavond scheerde de kogel maar rakelings langs Trump zijn oor of sociale media ontplofte meteen met wilde speculaties en beschuldigingen over de dader achter de aanslag. Een overzicht van enkele absurde complottheorieën die de ronde doen op verschillende platformen.

Lees meer »

Oekraïense president Zelenski voorspelt dat samenwerken met Trump “hard” zal zijn, “maar wij zijn harde werkers”

De Oekraïense president Volodimir Zelenski gelooft dat het zijn zaak zal bemoeilijken als de Republikeinen Donald Trump en JD Vance een verkiezingsoverwinning behalen, maar "wij zijn harde werkers". Dat zei hij tijdens een interview met de Britse openbare omroep BBC. De president laat dan ook weten dat hij bereid is om met iedereen samen te werken, wie de Amerikanen ook

Lees meer »

Totaalrenovatie voor clubhuis Verhellestadion: “Een nieuwe mijlpaal voor Oostende”

In het kader van de renovatiewerken aan het Jozef Verhellestadion is beslist om ook het clubhuis te renoveren. Het ontwerp voor de renovatie werd intussen goedgekeurd. Beheerder Farys/TMVW zal nu een omgevingsvergunning aanvragen. Daarna kan de renovatie starten.
The post Totaalrenovatie voor clubhuis Verhellestadion: “Een nieuwe mijlpaal voor Oostende” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Onzichtbare lak maakt koperen en bronzen ornamenten op Antwerpse begraafplaatsen traceerbaar om diefstal tegen te gaan

De stad Antwerpen gaat op alle begraafplaatsen een onzichtbare lak aanbrengen op de koperen of bronzen ornamenten van grafmonumenten. Zo wil ze voorkomen dat die gestolen worden. De lak bevat een synthetisch DNA, een unieke code die aanduidt waar het ornament precies vandaan komt. Via een UV-lamp kunnen metaalhandelaars de lak zien en weten dat de versiering gestolen is.

Lees meer »

Voor 8560 met een nieuw lokaal project naar de kiezer in Wevelgem: “Er is nood aan een onafhankelijke lijst”

Eerder onverwacht is er met Voor 8560 een nieuwe lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober in Wevelgem. “We gaan in de eerste plaats voor Wevelgem, Gullegem en Moorsele, dit staat helemaal los van de Vlaamse en nationale politiek”, zegt Benoit Verstraete. “Daarom bundelen we de krachten en introduceren we het nieuw lokaal project. Er is nood aan een onafhankelijke lijst

Lees meer »