Amerikaans Hooggerechtshof schrapt federaal verbod op ‘bump stocks’ voor wapens

In de Verenigde Staten heeft het Hooggerechtshof een verbod op ‘bump stocks’ voor vuurwapens verworpen. ‘Bump stocks’ zijn speciale wapenkolven waardoor een vuurwapen 400 tot 800 kogels per minuut kan afschieten. Hoge rechter Sonia Sotomayor, die het verbod wilde behouden, reageerde dat de beslissing van het hof "dodelijke gevolgen" zal hebben. 

Meer krantenkoppen in België

Aanhoudende regen speelt Chirokamp parten in Moerkerke

In Moerkerke, een deelgemeente van Damme, dreigden vrijdagmiddag enkele tenten van een Chirokamp onder water te lopen. De brandweer kwam daarom ter plaatse met enkele pompen.
The post Aanhoudende regen speelt Chirokamp parten in Moerkerke appeared first on KW.be.

Lees meer »

Adviseurs Biden twijfelen aan zijn winstkansen en voeren druk op

Enkele adviseurs van de Amerikaanse president Joe Biden zijn er niet van overtuigd dat hij de presidentsverkiezingen van november kan winnen van zijn Republikeinse uitdager Donald Trump. De afgelopen dagen zouden ze manieren hebben gezocht om Biden te overtuigen om zich terug te trekken, meldt The New York Times op basis van anonieme bronnen.

Lees meer »

Belgisch fregat is terug van missie naar Rode Zee voor Europese operatie

Het fregat Louise-Marie is dinsdag opnieuw aangekomen in Zeebrugge na een Europese operatie tegen de Jemenitische Houthi-rebellen in de Rode Zee. De rebellen voeren er sinds november aanvallen uit op commerciële schepen, naar eigen zeggen uit steun voor de Palestijnen in het conflict met Israël. De Louise-Marie beschermde tal van containerschepen in de regio.
The post Belgisch fregat is

Lees meer »

Hitterecords sneuvelen tijdens extreme hittegolf in VS

De extreme hittegolf die delen van de Verenigde Staten in zijn greep heeft, houdt aan tot zeker halverwege deze week. Nadat in Las Vegas en Death Valley afgelopen weekend al hitterecords sneuvelden, verwacht de National Weather Service (NWS) dat er deze week meer records aan diggelen gaan.

Lees meer »

Feest van 320 miljoen en gastenlijst vol internationale sterren: dit is ‘huwelijk van de eeuw’ tussen Indiase miljardairskinderen

Na vier maanden pre-huwelijk, duurbetaalde optredens van Rihanna en Justin Bieber en een sterrenparade uit Bollywood én Hollywood is het dit weekend in India tijd voor het échte feest. Miljardairskinderen Anant Ambani (29) en Radhika Merchant (29) vieren vanaf vrijdag het einde van wat nu al ‘het huwelijk van de eeuw’ genoemd wordt. Ze tellen er meer dan 300 miljoen

Lees meer »

LIVE NEDERLAND-ENGELAND. Stadion van Dortmund kreunt alweer onder hevige regenval, spanning stijgt voor tweede halve finale

Vanavond maken Nederland en Engeland onder elkaar uit wie naar de EK-finale mag in Berlijn. Na een indrukwekkende Oranjemars, maar ook een clash tussen de fans, is het nu echt aftellen naar de aftrap. Met één wijziging bij Nederland: Malen komt in de plek van Bergwijn. Southgate tovert geen verrassingen uit de hoed. Wie treft Spanje in de finale? De

Lees meer »

EK-revelatie scoorde al op assist van Evenepoel: hoe ‘spitsbroers’ Gakpo en Remco elkaar nog altijd in de gaten houden

Ze delen dezelfde herinneringen: Liverpool-aanvaller Cody Gakpo (25) schittert voor Oranje op EURO 2024, Remco Evenepoel (24) mikt op een podiumplek in de Tour de France, maar ooit kruisten hun paden in Eindhoven. Een verhaal over oude geesten in een jong lichaam, hoogtepunten op YouTube en de weg die God heeft uitgestippeld. Wie van de oud-ploeggenoten beleeft straks zijn leukste

Lees meer »