Zware brand aan loods bij Brussels Airport zorgt voor grote rookpluim

Donderdagnamiddag is een zware brand uitgebroken in een grote loods bij Brussels Airport. Woordvoerder Wouter Jeanfils van de zone Vlaams-Brabant West bevestigde het nieuws, maar kon verder nog geen info verstrekken. De brand zorgt voor een grote rookpluim.

 

Meer krantenkoppen in België

LIVE SPANJE-RED FLAMES (19u). Serneels hoopt behoud in A-divisie te verzekeren tegen wereldkampioen: “Moeten er zelf in geloven”

Vanavond (19u) spelen de Red Flames tegen wereldkampioen Spanje hun laatste groepswedstrijd in de kwalificaties voor het EK van 2025 in Zwitserland. De Belgische voetbalvrouwen kunnen zich niet meer rechtstreeks plaatsen en zijn al zeker van een plek in de play-offs. Ze moeten wel nog het behoud afdwingen in de A-divisie van de Nations League.

Lees meer »

Dubbelcheck voor Olympische Spelen: na Franse minister van Sport neemt ook burgemeester Parijs duik in Seine

De burgemeester van Parijs, Anne Hidalgo, het hoofd van het organisatiecomité van de Olympische Spelen, Tony Estanguet, en de prefect van de regio Île-de-France, Marc Guillaume, hebben woensdag een duik in de Seine genomen. Met hun symbolische actie, op negen dagen voor de Olympische Spelen, waarbij er wedstrijden in de rivier zullen plaatsvinden, willen ze aantonen dat het water zuiver

Lees meer »

“Het is heel speciaal dat ik hier mag zijn”: prinses Delphine zorgt voor verrassing in eerste ‘Tien om te zien’

Prinses Delphine zorgde voor de verrassing van de avond tijdens de eerste opname van het nieuwe seizoen van ‘Tien om te zien’. Acht weken bonst het showbizzhart opnieuw aan de kust. Gisteren gestart in de regen bij de repetities, maar bij zonsondergang gereanimeerd door 5.500 fans op de dijk van Westende. Wij waren erbij achter de schermen én voor het

Lees meer »

Oude begraafplaats Menen weer toegankelijk, transformatie in volle gang

De oude begraafplaats in de Zandputstraat in Menen ondergaat een hele metamorfose. De voorbije maanden werd er hard gewerkt met onder meer de aanplanting van bijna 600 bomen en struiken en een pad aangelegd met grafzerken. De begraafplaats is sinds kort weer toegankelijk. Een officiële opening volgt in september.
The post Oude begraafplaats Menen weer toegankelijk, transformatie in volle

Lees meer »

Designers in Residence Kortrijk kondigt drie geselecteerde designers aan

Designers in Residence Kortrijk viert hun tiende verjaardag. Sinds 2014 ontvangt de organisatie elk jaar drie recent afgestudeerde ontwerpers van over de hele wereld en uit verschillende creatieve disciplines voor een uniek residentieprogramma in Kortrijk. Deze week werd voor hun jubileumeditie de drie geselecteerde designers aangekondigd.
The post Designers in Residence Kortrijk kondigt drie geselecteerde designers aan appeared first

Lees meer »

Hoe Bouchez tot een halfuur voor de persconferentie nog twijfelde om zélf Waals minister-president te worden

Hij doet het dan toch niet zélf. Georges-Louis Bouchez (MR) zal zijn stadsgenoot Elio Di Rupo (PS) niet opvolgen als Waals minister-president en blijft gewoon partijvoorzitter. Zijn jonge ex-begrotingsminister Adrien Dolimont (35) is de nieuwe uitverkorene. Maar de keuze was verscheurend, gaf hij toe. En bijzonder last minute. Een reconstructie van de laatste uren voor de persconferentie. “Ik heb geen

Lees meer »