Werkgelegenheidsgraad kent op jaarbasis lichte daling

In het eerste kwartaal van dit jaar was 71,9 procent van de Belgische 20- tot 64-jarigen aan het werk. Een jaar eerder lag de werkgelegenheidsgraad met 72,1 procent net iets hoger. Het is voor het eerst sinds het hoogtepunt van de coronacrisis, in het eerste kwartaal van 2021, dat er op jaarbasis een daling wordt opgetekend. Toen was het verschil wel groter: van 70,4 begin 2020 naar 69 procent begin 2021. Dat blijkt donderdag uit Statbelcijfers op basis van de Enquête naar de Arbeidskrachten (EAK).

 

Meer krantenkoppen in België

Laatste handcarwash van Genk al voor de 3e keer gesloten: “Dit is een carwash die telkens naast de pot pist”

De handcarwash op de Maaseikerbaan in Genk heeft geen verlenging van zijn vergunning gekregen. Die tijdelijke vergunning werd in oktober gegeven door het stadsbestuur, nadat de zaak eerder al twee keer de deuren moest sluiten wegens verschillende inbreuken. De tijdelijke vergunning is niet verlengd omdat er bij twee controles in januari en maart opnieuw fraude is vastgesteld.

Lees meer »

Vanaf vrijdagavond kan je weer met wagen door Harelbekestraat in Kuurne: “Dit is een opluchting”

Op donderdagmiddag 18 juli werd de Harelbeeksestraat in Kuurne opnieuw geasfalteerd. Vanaf vrijdagavond kunnen auto’s er opnieuw door rijden, al blijft het stuk van de straat wel nog een werf tot oktober. De werken duurden in totaal al bijna zestien maanden en nu is er eindelijk licht aan het einde van de tunnel voor de buurtbewoners. “Dankzij de werken zijn

Lees meer »

“Deze onnodige aanvallen voeden de speculaties”: terwijl Pogacar zich lijkt te amuseren, vindt Armstrong dat hij zich “rustiger moet houden”

“A normal day at the office.” Leuke finale op Superdévoluy, maar Tadej Pogacar haalde er een keer de schouders bij op. Terwijl zijn concurrenten vechten voor elke seconde, lijkt hij vooral manieren te zoeken om zich te amuseren in de Tour. Lance Armstrong ziet het allemaal niet graag gebeuren. De Amerikaan noemt de aanvallen “onnodig” en voer voor speculaties. “Soms

Lees meer »

DAGBOEK. Dag 2 van de Republikeinse Conventie: “Standpunten blijven onveranderd aan extreemrechtse kant, maar ze kiezen bewust voor een gematigder imago”

Tot nu toe valt de Republikeinse Conventie vooral op door zijn onopvallendheid. Er zijn weinig controversiële gasten of toespraken, en ook geen opvallende uitschuivers. Er wordt vooral laserscherp gefocust op de campagnethema’s: gisteren was dat de economie, vandaag het immigratiebeleid. Het grote doel van deze conventie lijkt te zijn om aan de Amerikaanse kiezer te bewijzen dat de partij een

Lees meer »

Groep vrijgezellen vandaliseert straat waar ze overnachten: “Ik verwacht dat ze ons vergoeden, of het krijgt een gerechtelijk staartje”

In de Poperingse binnenstad vlogen ’s nachts bloemen en kransen in het rond. Dronken twintigers die op vrijgezellenweekend waren, trokken een spoor van vernieling door de straat waar ze overnachtten. “We hebben deze mensen geconfronteerd met hun daden, maar ze ontkenden enige betrokkenheid”, zegt horecazaakvoerder Kris Pollentier.

Lees meer »

Julien is het vriendje van Leontientje

Tijdens de Zotte maandagstoet laten de inwoners en bezoekers hun komische en andere fratsen in een levendig stoetentafereel schilderen.
The post Julien is het vriendje van Leontientje appeared first on KW.be.

Lees meer »

Professor Stefan De Wachter bestrijdt met een kleine chip urineverlies én het taboe errond: “Er zijn zelfs mensen die erdoor uit het leven stappen”

Een piepklein, vernuftig elektronisch apparaat dat professor Stefan De Wachter (UZA) precies op de schaamzenuw plaatst, zorgt ervoor dat mensen zich niet langer hoeven te schamen. Zijn chip, amper groter dan een 1 euromuntstuk, helpt tegen ongewild urineverlies, een probleem dat naar schatting een derde tot de helft van de volwassen vrouwen kwelt, maar waarrond het taboe zeer groot is.

Lees meer »