Voormalig minister en burgemeester Luc Martens gearresteerd op verdenking van oplichting en witwassen

De Federale Gerechtelijke Politie West-Vlaanderen heeft op donderdag Luc Martens, voormalig minister en burgemeester van Roeselare, gearresteerd. Martens wordt verdacht van oplichting, valsheid in geschriften, misbruik van vertrouwen, gebruik van valse stukken en witwassen.

 

Meer krantenkoppen in België

Nieuwe reeks orgelcNieuwe reeks orgelconcerten in geklasseerde Sint-Martinuskerk oncerten

In de geklasseerde Sint-Martinuskerk van Haringe loopt binnenkort opnieuw een reeks Zomerse Orgelconcerten. De jaarlijkse concerten lokken altijd heel wat volk en dit jaar is het concertprogramma zondermeer indrukwekkend. “Het Van Peteghemorgel van Haringe, dat dateert van 1778, is één van de meest waardevolle historische kerkinstrumenten en het is bij organisten van over de hele wereld bekend”, zegt Stef Ryon,

Lees meer »

“3 doden en 87 gewonden” na Israëlische luchtaanval op havenstad in Jemen, ook munitiedepots in Libanon getroffen

Het Israëlische leger heeft een luchtaanval uitgevoerd op doelwitten van de Houthi-rebellen in de havenstad Hodeida, in Jemen. Daarbij zijn volgens de Houthi’s zeker3 doden en 87 gewonden gevallen. De aanval is een reactie op de droneaanval op Tel Aviv van vrijdag, zegt de Israëlische minister van Defensie Yoav Gallant. Ook 3 munitiedepots van Hezbollah in het zuiden van Libanon

Lees meer »

Danny Van den Broucke ziet uitbating strandbar in Middelkerke niet meer zitten: “Onhoudbaar door barslecht weer en dure concessie”

“Amper elf redelijke weerdagen op vier maanden tijd. Zo kan dat echt niet verder.” Danny Vanden Broucke (59) uit Middelkerke wil af van de concessie voor de uitbating van zijn strandbar Krokobeach. Niet alleen het barslechte weer, maar ook de torenhoge concessieprijs die hij ervoor moest betalen, maken het allerminst rendabel.
The post Danny Van den Broucke ziet uitbating

Lees meer »

Vlaanderen plant PFAS-bloedonderzoek bij 400 volwassenen

Dit najaar start een PFAS-bloedonderzoek bij 400 volwassenen verspreid over Vlaanderen. Ontslagnemend Vlaams minister van Volksgezondheid Hilde Crevits wil met dit onderzoek een beter zicht krijgen op de mate van verspreiding van PFAS bij de algemene volwassen bevolking, ongeacht de woonplaats of locatie.

Lees meer »

“Ik durf altijd dromen van een medaille”: Nina Derwael stapt na laatste test in Gent met positief gevoel op trein naar Parijs

Deze namiddag spoort Nina Derwael richting Parijs voor de Olympische Spelen. Niet als topfavoriete zoals in Tokio 2021 – die schouder, weet u wel -, maar evenmin als figurante. “Ik ben alleen al trots dat ik op de Spelen kan nadenken over een medaille”, zei Derwael na een laatste test in Gent. Coach Ulla Koch ziet Derwael een olympische finale

Lees meer »