Verkrachter (53) krijgt zwaarst mogelijke straf omdat hij studente (21) aanviel in park: “Door mensen als u durven vrouwen ’s nachts niet alleen naar huis”

Een Roemeen is donderdag veroordeeld voor de verkrachting van een 21-jarige studente in een park bij de Gentse Dampoort. Hij kreeg de maximumstraf. “U bent een seksueel roofdier. We moeten de maatschappij beschermen tegen u.”

 

Meer krantenkoppen in België

“Waarom willen Bouchez en De Wever geen minister-president worden?”

Wat zeggen politici niet, maar dénken ze wel? In zijn nieuwe analyse, exclusief voor HLN, gunt opiniemaker Noël Slangen jou elke week een blik achter de schermen van de politiek. Vandaag: hoe de B-ploeg het mollenveld van de deelstaten op mag, zowel in Vlaanderen als Wallonië. “Hoewel iedereen het erover eens is dat daar het meeste politieke gewicht ligt, wil

Lees meer »

“Van een nieuwe Europese strategie voor China tot de beste appeltaarten. Studeer dat maar eens in”

Heeft Hilde Vautmans Europese medewerkers ingezet voor Sint-Truiden? Het antwoord is – volgens onze inschatting – ja. Of dat onterecht is, is moeilijker te beantwoorden. De federale politie mag dat nu uitzoeken op vraag van het Europees Openbaar Ministerie. Geen makkelijke taak, misschien zelfs een onmogelijke. De scheidingslijn is niet altijd even helder en voor interpretatie vatbaar. Vautmans gaat er

Lees meer »

ZOMERREEKS. Lamorinière, het landgoed dat ook een kunstwerk is: “Als ik hier wandel, herken ik zijn schilderijen”

Op amper twee kilometer van Kalmthout, in het Nederlandse Putte, ligt het landgoed Lamorinière goed verstopt. Een idyllische plek, met dank aan de Antwerpse schilder François Lamorinière. Toen hij het domein in 1873 in handen kreeg, bestond het uit niet meer dan wat kale duinen en schrale heide. “Hij creëerde als het ware een landschap dat hij wilde schilderen”, vertelt

Lees meer »

Twee Zwitserse alpinisten dood aangetroffen

Twee Zwitserse alpinisten van 35 en 44 jaar oud zijn maandag dood aangetroffen tussen de Aletschhorn (4193 meter) en de Dreieckhorn (3811 meter) in de Zwitserse Alpen. Het lokale parket van het kanton Wallis start een onderzoek.

Lees meer »

KIJK. Na enkele maanden pauze: Harry Styles maakt comeback tijdens concert van Stevie Nicks (en heeft weer haar)

Harry Styles (30) verdween na zijn ‘Love On Tour’-tournee enkele maanden uit de schijnwerpers, maar de zanger is inmiddels weer helemaal terug van (even) weggeweest. Vrijdagavond maakte hij een verrassende comeback tijdens het optreden van Stevie Nicks (76). En bovendien merkten zijn fans nog meer goed nieuws op: de ‘Watermelon Sugar’-zanger heeft zijn haar weer laten groeien.

Lees meer »

Guido en Godelieve zijn 60 jaar getrouwd

Guido Depla (85) en Godelieve Ramboer (82) uit de Torhoutstraat in Lichtervelde zijn 60 jaar getrouwd. Ze trouwden op 12 mei 1964.
The post Guido en Godelieve zijn 60 jaar getrouwd appeared first on KW.be.

Lees meer »

Pros Slachmuylders overleden: de districtsburgemeester die geen homo’s wilde huwen, zat in een Filipijnse cel voor ‘kindermisbruik’

In een ziekenhuis in de Filipijnse stad Tagbilaran op het eiland Bohol is Pros Slachmuylders overleden. Dat bevestigt zijn familie aan onze redactie. De voormalige districtsburgemeester van Berchem zat sinds begin juli opnieuw in de gevangenis op beschuldiging van kindermisbruik, een aanklacht die hij al acht jaar met klem ontkent. Slachmuylders werd 84.

Lees meer »