Rani Vincke loopt met Belgian Rockets naar zesde plaats in EK-finale van 4×100 meter: “Het was vooral genieten”

De Belgische vrouwen van de 4×100 meter, met Rani Vincke uit Gistel, zijn woensdagavond in hun EK-finale in Rome op de zesde plaats geëindigd, in een tijd van 43.48. Het goud was voor Groot-Brittannië (41.91), voor Frankrijk (42.15) en Nederland (42.46). De Belgian Rockets finishten oorspronkelijk als zevende, maar schoven een plekje op na de diskwalificatie van Zwitserland.

Rani Vincke, Rani Rosius, Elise Mehuys en Janie De Naeyer eindigden als laatste in hun race, Polen bereikte de finish immers niet. Delphine Nkansa ontbrak door examens.

Nkansa was er maandagmiddag nog bij toen de Rockets zich in een tijd van 42.85 plaatsten voor de finale, hun tweede op internationaal niveau. Twee jaar geleden eindigden de Belgische vrouwen op het EK in München ook op de zesde plaats.

“Na de olympische kwalificatietijd, was het nu vooral genieten”, klonk het bij Rani Vincke. “Starten vanuit baan twee was lastig, en als je naar mijn splittijd kijkt (11.74, red), zie je dat het ook echt een verschil maakt.”

Olympische Spelen

De Belgian Rockets hebben zich nog niet gekwalificeerd voor de Olympische Spelen. Via het klassement van de Road to Paris zijn nog twee tickets te verdienen. Met hun chrono van 42.85 in de reeksen komen de Rockets net onder Spanje (42.84) op de 16e plaats van de ranking, en zijn virtueel geplaatst. De olympische kwalificatieperiode loopt nog tot 30 juni. Het Belgische record op de 4×100 meter bedraagt 42.54.

The post Rani Vincke loopt met Belgian Rockets naar zesde plaats in EK-finale van 4×100 meter: “Het was vooral genieten” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Drie grote rondes winnen is realistisch”: Evenepoel toont zich ambitieus na sterke Tour, ook Dirk De Wolf gelooft dat hij “Pogacar kan kloppen”

Wint Remco Evenepoel op een dag de Tour de France? Zelf vindt hij het alleszins een “realistische droom” om ooit de drie grote rondes te winnen, zo blijkt uit beelden van Evenepoels speech op het feestje van Soudal Quick-Step zondagavond. Oud-wielrenner en analist Dirk De Wolf predikt geduld, maar gelooft er ook in. “Waarom zou Remco de Tour niet kunnen

Lees meer »

Israëlische premier Netanyahu spreekt Amerikaans Congres toe: “Geef ons sneller wapens en we zullen de klus sneller klaren”

In zijn toespraak in het Amerikaanse Congres heeft de Israëlische premier Benjamin Netanyahu gezegd dat hij niet zal rusten totdat alle gijzelaars uit Gaza weer thuis zijn. Hij heeft ook een oproep gedaan aan de VS voor meer militaire steun voor zijn oorlog in Gaza. Ondertussen waren duizenden demonstranten op straat gekomen om tegen zijn komst te protesteren. Ook in

Lees meer »

Duizend uur aan bewakingsvideo’s, discreet DNA-onderzoek, en speurhonden die met het vliegtuig overgebracht werden: zo verliep het onderzoek om moord op Marc (71) en Laura (66) op te helderen

Uit beelden die de Guardia Civil heeft vrijgegeven, blijkt dat de Spaanse politiedienst de grote middelen inzet om de misdaden tegen het Vlaamse koppel Marc Olbrechts (71) en Laura Trappeniers (66) op het eiland op te helderen. Voor het eerst toonden de Spaanse speurders hoe ze een val opspanden, die op 20 juni dichtklapte.

Lees meer »

’Kleinkamp’ KSA ‘s Gravenwinkel speelt zich af in indianendorp Leisele

De jongensjeugdbeweging KSA ’s Gravenwinkel heeft een geslaagd ‘kleinkamp’ achter de rug. Het ‘kleinkamp’ is er voor de Bengels (eerste en tweede leerjaar van het basisonderwijs), de Ravotters (derde en vierde leerjaar) en de Jongknapen (vijfde en zesde leerjaar).
The post ’Kleinkamp’ KSA ‘s Gravenwinkel speelt zich af in indianendorp Leisele appeared first on KW.be.

Lees meer »

Strooien belle-époquefietser warmt bezoekers op voor Trammelant in De Haan

In de aanloop naar het jaarlijkse belle époquefeest Trammelant onthulde de gemeente De Haan afgelopen weekend een strooien beeltenis in authentieke belle époquestijl. De 4,5 meter hoge bezienswaardigheid is van de hand van de Haanse strokunstenaar Maximus Sculptor.
The post Strooien belle-époquefietser warmt bezoekers op voor Trammelant in De Haan appeared first on KW.be.

Lees meer »

Oekraïense politica (60) wordt doodgeschoten terwijl ze op taxi staat te wachten: “18-jarige verdachte observeerde haar al weken”

De 60-jarige Iryna Farion, een Oekraïense politica en universiteitsprofessor, is afgelopen vrijdag doodgeschoten in haar thuisstad Lviv, in het westen van Oekraïne. De politie gelooft dat het om een gerichte aanval gaat en heeft ook een hoofdverdachte in het vizier. Een jongeman van ongeveer 18 jaar ging twee weken voor de moord bijna elke dag naar Farions appartementsgebouw om haar

Lees meer »

Criminaliteit in regio Wervik blijft duren: ook ramkraak op apotheek in Wervicq-Sud

De verschillende ramkraken de afgelopen weken in Wervik, Menen, donderdagnacht in Lauwe en zaterdagnacht in Geluwe zijn blijkbaar geen gevallen die alleen moeten worden gelinkt aan deze regio. Mogelijk sloeg dezelfde dader of bende immers ook toe in de apotheek Titeca, vlak over de grens in Wervicq-Sud.
The post Criminaliteit in regio Wervik blijft duren: ook ramkraak op apotheek

Lees meer »

LIVE GENTSE FEESTEN. Jong KAA Gent opent ploegvoorstelling, Buffalo-fans wachten vol ongeduld op eerste elftal

Dag vier van de Gentse Feesten is in mineur begonnen. Het ‘Botram!’-kraam werd gevandaliseerd door vleesliefhebbers. Gelukkig heeft het Sint-Baafsplein vanavond heel wat in petto om de sfeer weer op te krikken. Daar wachten de Buffalo-fans momenteel vol ongeduld op de eerste ploeg. Om 23 uur zal Eurosong-winnaar Johnny Logan op het podium klimmen. Mis niets van deze Gentse Feesten

Lees meer »