OPROEP. Welk cadeautje aan het einde van het schooljaar zal u als juf of meester altijd bewaren?

Aan het eind van het schooljaar is de cadeautjestijd weer aangebroken. Ongetwijfeld bent u de voorbije jaren bedolven onder ‘Beste Juf’-mokken, ‘Leukste Leerkracht’-zeepjes en ‘Bedankt voor het leuke schooljaar’-doosjes van Merci. Misschien waren het er zoveel dat u ze heeft doorgegeven. Of liggen er ‘Geweldige Meester’-hebbedingen stof te vergaren op zolder. Maar ongetwijfeld is er ook een eindeschooljaarcadeautje – misschien wel onhandig ineen geknutseld – dat u nooit zal weggooien: omdat er zo’n mooi verhaal aan vastzit van een bijzonder kind. Naar dat éne verhaal zijn wij op zoek. 

Meer krantenkoppen in België

Veerdienst Schellebelle wordt opnieuw opgestart

Vanaf zaterdag 13 juli zal de veerdienst in Schellebelle, een deelgemeente van Wichelen, geleidelijk opnieuw uitvaren. De zoektocht naar een nieuwe definitieve uitbater voor de verbinding viel begin juni stil door juridische problemen. Daarom kon de veerdienst niet meer worden gegarandeerd. Nu is er dus een tijdelijke oplossing. Dat bevestigt het agentschap Maritieme Dienstverlening en Kust (MDK).

Lees meer »

Actievoerders starten crowdfunding om juridische strijd tegen uitbreiding woongebied en jachthaven te betalen: “Willen gespecialiseerde advocaten”

Het geplande gebied met 1.000 wooneenheden en 600 extra ligplaatsen bij de jachthaven in Nieuwpoort kwam eerder dit jaar in opspraak. De aanwezigheid van achttien wulpen strooiden roet in dat toekomstplan. De vzw Bescherm Bomen en Natuur startte intussen al vijf juridische procedures en hoopt via een crowdfunding extra geld binnen te halen zodat ze gespecialiseerde advocaten kunnen aanstellen.

Lees meer »

‘Ex-vriendin’ van Leonardo DiCaprio veroordeeld voor mensenhandel: zo listig ronselde influencer volgers voor prostitutie

Kat Torres, een influencer die beweerde een relatie te hebben met Hollywoodster Leonardo Dicaprio en covers van internationale tijdschriften sierde, is veroordeeld tot een gevangenisstraf van acht jaar voor mensenhandel en uitbuiting. Ze hield er namelijk een opmerkelijke bijverdienste op na: zo ronselde ze volgers, om ze vervolgens te dwingen om te werken als sekswerker.

Lees meer »

Woonzorgcentrum in Willebroek organiseert demonstraties en verkoop van seksspeeltjes: “Mocht ik jonger zijn, zou ik er wel iets uithalen”

Geen bingo of optreden van een artiest in het woonzorgcentrum Ten Weldenbrouc in Willebroek gisterenavond. Wel een Upperdare georganiseerd door Ladies Night. Op zo’n evenement worden seksspeeltjes en andere hulpmiddelen voor bij een vrijpartij gedemonstreerd en verkocht. "De reacties van de bewoners waren hilarisch, ze hebben goed gelachen."

Lees meer »

Vrouw (56) kritiek na botsing tegen boom in Bree

In Bree is een vrouw met haar auto tegen een boom gebotst op ’t Hasseltkiezel. De brandweer van Bree moest haar uit het voertuig bevrijden en ze is in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. De oorzaak van het ongeval wordt nog onderzocht.

Lees meer »

Al meer dan honderd executies sinds begin jaar in Saoedi-Arabië

In Saoedi-Arabië zijn vandaag een Saoediër en een Pakistaan geëxecuteerd die ter dood veroordeeld waren wegens drugshandel. Daarmee klokt het aantal executies in het land sinds begin dit jaar af op 106, zo blijkt uit een balans van het Franse persagentschap AFP op basis van mededelingen van het ministerie van Binnenlandse Zaken in Riyad.

Lees meer »

Broers strijden met eigen therapie tegen kinderkanker: “Ik heb de grootvader van een overleden jongen beloofd om iets tegen deze ziekte te doen”

Ze zijn allebei professor in biomedisch onderzoek en delen dezelfde ambitie: ongeneeslijke ziektes verslaan met hun eigen, baanbrekende therapie. De broers Wim (54) en Tom (47) Vanden Berghe boetseren met de geneeskundige kracht van planten een Trojaans paard dat agressieve kanker kan laten wegroesten. Sinds Tom zelf leukemie kreeg, zijn ze meer dan ooit vastberaden. “Dankzij andere wetenschappers ben ik

Lees meer »