OpenAI krijgt concurrentie uit Californië en China voor video’s gemaakt met AI

20:28 Terwijl OpenAI wacht met het volledig vrijgeven van zijn gesofisticeerde AI voor het maken van videomateriaal, komt de start-up Luma met een eigen hoogwaardige variant voor iedereen. Ook vanuit China … 

Meer krantenkoppen in België

Dit zijn de populairste dagen waarop werknemers extra dagje vrij nemen

Hoop je op vrijdag 19 juli of op vrijdag 16 augustus nog vrij te nemen om een extra lang weekend te hebben, zal je op je collega’s moeten rekenen. “Want het zijn de twee populairste snipperdagen van de zomer”, zegt HR-bedrijf Attentia. Vrijdag is sowieso de dag waarop graag thuisblijven. En opvallend: het weer geen daar weinig invloed op.

Lees meer »

Aantal ongevallen met vluchtmisdrijf neemt toe, steeds meer daders gevat

Het aantal vluchtmisdrijven is de afgelopen 10 jaar met 9 procent toegenomen. Elke week gebeuren er zo’n 100 ongevallen met vluchtmisdrijf. Dat wil zeggen dat bij 1 op de 8 letselongevallen – waarbij kwetsbare weggebruiker het vaakst slachtoffer zijn – de dader de vlucht neemt. Wel worden die daders steeds vaker gevat. Dat blijkt uit cijfers van Vias.

Lees meer »

Nieuwe regeringen Wallonië en Franse Gemeenschap willen 1,5 miljard euro aan belastingen verlagen

De liberale MR en centrumpartij Les Engagés vormen samen de nieuwe regeringen van Wallonië en de Franse Gemeenschap. Voorzitters Georges-Louis Bouchez (MR) en Maxime Prévot (Les Engagés) stelden hun regeerakkoord voor tijdens een persconferentie in Namen. Met hun regeerakkoord willen ze “doen wat we vijftig jaar lang niet gedurfd hebben in Wallonië”, zei Bouchez. We vatten het samen.

Lees meer »

Juf Sabine Himpens gaat na 41 jaar met pensioen

Vrijdag 28 juni was voor Sabine Himpens (61) haar laatste schooldag in de Sint-Pieterschool in Oostkamp. Na 41 jaar lesgeven is het tijd voor een nieuwe fase in haar leven en een verdiend pensioen. Ze was koningin voor één dag en werd uitgezwaaid door meer dan 500 leerlingen.
The post Juf Sabine Himpens gaat na 41 jaar met pensioen

Lees meer »

Open Vld hoopt dat Janna Opstaele postuum de titel van ereburgemeester krijgt: “Eerbetoon aan iemand die veel betekende voor Middelkerke”

Raadslid Franky Annys (Open Vld) zet een extra agendapunt op de Middelkerkse gemeenteraad van woensdag 10 juli. Hij wil hiermee op vraag van echtgenoot Willy Rommel en familie de goedkeuring vragen voor de aanvraag om Janna Opstaele alsnog postuum tot ereburgemeester te benoemen. De liberale politica overleed op 27 april 2021 na een indrukwekkend politiek parcours van 24 jaar dat

Lees meer »

Post Title

Op zaterdag 13 juli komt de internationale Legends of Rock Tribute Tour naar de tot festivalterrein omgebouwde Kasteeltuinen van Kasteel Bossuit in Avelgem. Wat je kan verwachten? Een spectaculair rock- en metalfestival. “We werken met een groep van 40 mensen en trekken jaarlijks naar 60 à 80 evenementen.”
The post appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nauwere samenwerking tussen Poetin en Kim Jong-un is een feit: Noord-Koreaanse elitesoldaten brengen bezoek aan Rusland

Een groep Noord-Koreaanse elitesoldaten in wording is op dit moment onderweg naar Rusland voor een officieel bezoek. Dat melden Noord-Koreaanse staatsmedia. Het bezoek is het eerste onderdeel van het strategische partnerschapsakkoord dat de Russische president Vladimir Poetin (71) en zijn Noord-Koreaanse bondgenoot Kim Jong-un (40) vorige maand hebben ondertekend.

Lees meer »

“Als je familie wordt aangevallen, hoe zou jij dan reageren?”: furieuze Uruguay-bondscoach verdedigt spelers na vechtpartij met fans

De onwaarschijnlijke beelden uit de halve finale van de Copa América, waarbij spelers van Uruguay slaags raakten met Colombiaanse fans, blijven nazinderen. Nu heeft Uruguayaans bondscoach Marcelo Bielsa keihard uitgehaald naar de Zuid-Amerikaanse voetbalbond CONMEBOL, organisator van het toernooi, en de media. “Jullie beschermen degenen met macht en geld.”

Lees meer »