Onderzoek naar menselijke offers bij Maya’s brengt twee grote verrassingen aan het licht

Lange tijd werd gedacht dat de Maya’s vooral (jonge) vrouwen aan de goden offerden, maar een recent onderzoek naar mensenoffers lijkt dat idee nu tegen te spreken. En dat was niet de enige verrassing waarvoor de wetenschappers kwamen te staan.

 

Meer krantenkoppen in België

Bijna haalde ‘Het eiland’ nooit antenne, maar Wouter Vandenhaute redde legendarisch programma van de ondergang

“We waren een bende speelvogels. Als je die samenzette, onder de anarchistische maar briljante leiding van Jan Eelen, kreeg je blijkbaar toch iets speciaals.” Zo blikt Tom Van Dyck (52) in ‘Primo’ terug op het legendarische programma ‘Het eiland’. De verjaardagsspecial met daarin een reünie van Alain Vandam, Michel Drets en Frankie Loosveld is vanaf donderdag te bekijken op Streamz.

Lees meer »

200 witte ballonnen tijdens afscheid voor verdronken peuter Délano: “Je eerste lachje was 6 uur na je geboorte en je bent niet meer gestopt”

Zo’n 300 mensen hebben vanmiddag in Oostende afscheid genomen van Délano (1 jaar en 11 maanden). Het jongetje verdronk thuis in het zwembad. Het werd een dienst vol getuigenissen, met veel Bumba-knuffels en 200 witte ballonnen. Zijn mama en papa lieten allebei een tekst voorlezen. Het gehuil van zijn oudere broertje liet niemand onberoerd.

Lees meer »

Gezin met drie kinderen dakloos na brand in Kortrijk: omgeving afgesloten voor verkeer

Langs de Kortrijkse Pater Davidstraat is brand uitgebroken op de tweede verdieping van een rijwoning die gerenoveerd wordt. De vijf bewoners, onder wie drie kleine kinderen, bleven ongedeerd. Een uitgeputte brandweervrouw werd ter controle wel naar het ziekenhuis overgebracht. Dat meldt HLN.
The post Gezin met drie kinderen dakloos na brand in Kortrijk: omgeving afgesloten voor verkeer appeared first

Lees meer »

Onze reporter trok naar de Polderstraat in Londerzeel, waar windhoos spoor van vernieling achterliet: “Ik weet niet of ik ooit nog kan terugkeren”

Een tiental seconden. Langer had een gitzwarte windhoos niet nodig om een spoor van vernieling achter te laten in de Polderstraat in Londerzeel. Onze reporter trok naar de zwaarst getroffen straat van Vlaanderen, waar geschokte inwoners de schade opmeten: “Mijn dakkapel is gaan vliegen”, zegt Jef. “Een van mijn zonnepanelen ligt twee straten verder in een tuin”, getuigt Iris.

Lees meer »

Kunla City Spa brengt wellness naar jouw thuis: “Onze producten zijn geschikt voor gevoelige huid”

Na hun webshop openen Robby (33) en Jens (34) uit Marke een fysieke winkel op de hoek van de Rijselsestraat en Kasteelstraat. “Met onze zelfontworpen producten willen we een brede doelmarkt bereiken. Mensen zijn vrij om die hier gratis te komen testen of kunnen sinds kort genieten van een behandeling.”
The post Kunla City Spa brengt wellness naar jouw

Lees meer »