Nederlander veroordeeld voor ontvoering (ex-)vriendin: “Maar we wonen opnieuw samen en gaan trouwen”

Een 68-jarige Nederlander uit de buurt van Den Haag nam zijn (ex-)vriendin tegen haar wil mee vanuit de woning van een liefdesrivaal in Anzegem en duwde die man omver. Dat vindt de rechter in Kortrijk. De vrouw verklaarde dat het tijdens hun relatie niet allemaal koek en ei was. “Maar we gaan huwen. We kochten zelfs al de trouwringen”, verraste de Surinamer dan weer.

Nadat hun relatie was afgesprongen, ontdekte Ramjiawan N. waar zijn ex verbleef. Bij een nieuwe vriend in Anzegem, zo bleek. Op 26 december 2023 stond N. plots voor de deur en kwam het tot een confrontatie met zijn liefdesrivaal. Die kwam met zijn hoofd tegen een muur of deur terecht. “Geduwd”, aldus het slachtoffer en de openbare aanklager. “Per ongeluk tegen gevallen”, vond N. “Toen hij me uit de woning wou zetten.”

Ontvoerd?

Met zijn (ex-)vriendin in de auto reed hij naar Nederland terug, tot ze net voor de Kennedytunnel in Antwerpen door de wegpolitie klemgereden konden worden. De vrouw zat te huilen en haar veiligheidsgordel bleek vastgemaakt aan de zetel van chauffeur N. “Ze is ontvoerd”, aldus de openbare aanklager. “Helemaal niet”, reageerde de Nederlander samen met zijn advocaat Carl Defuster. “Ze stapte vrijwillig in de auto. De reden waarom de veiligheidsgordel bij mij was vastgemaakt, was een defect aan de bevestiging van haar passagiersstoel. Ik was niet naar België gekomen om tumult te veroorzaken. Ik kwam gewoon om me te vergewissen van haar situatie en omdat ik dacht dat ze niet veilig was. Ze gaf me trouwens zelf het adres op een papiertje.”

Verloofd

“We wonen nu opnieuw samen en zijn van plan te huwen. We kochten al trouwringen in Antwerpen en plannen een reis naar Indonesië om kennis te maken met haar ouders.”

Advocaat Jan Leysen vroeg zowel voor de liefdesrivaal als voor de vrouw een schadevergoeding voor het geleden leed en handhaafde die vraag. “Het is niet omdat er nu sprake is van een mogelijke grote verzoening dat er geen leed veroorzaakt kan zijn”, klonk het.

Daar ging de rechter mee akkoord. Ze veroordeelde de Nederlander tot een voorwaardelijke celstraf van vijf maanden en een effectieve boete van 400 euro. Aan de liefdesrivaal moet hij een schadevergoeding van 500 euro betalen, aan zijn (ex-)vriendin 101 euro. (LSi)

The post Nederlander veroordeeld voor ontvoering (ex-)vriendin: “Maar we wonen opnieuw samen en gaan trouwen” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Eerlijke vinder brengt verjaardagscentjes binnen bij politie in Kortrijk

De politie van Kortrijk kreeg afgelopen weekend een uitzonderlijk verloren voorwerp binnen van een eerlijke vinder. Het gaat om een verjaardagdagenvelop met een som cash geld. De enveloppe werd zondagavond 14 juli gevonden op de Nijverheidskaai in Kortrijk. “De ouders kunnen zich melden door langs te komen of te bellen naar het lokaal oproepnummer 1701”, klinkt het bij de politiezone

Lees meer »

Wereldwijde vaccinatiegraad bij kinderen stagneert in 2023, volgens WHO en Unicef

Wereldwijd is de vaccinatiegraad bij kinderen in 2023 gestagneerd. Die ligt nog een stuk onder het niveau van 2019. Dat blijkt uit schattingen van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) en Unicef, het kinderfonds van de Verenigde Naties. Ze zien wel enkele lichtpuntjes. Zo is de vaccinatiegraad in de Afrikaanse regio in 2023 licht gestegen tegenover het jaar voordien en stijgt het aantal

Lees meer »

Ex-leraar mag cel verlaten na herhaaldelijk partnergeweld door alcoholmisbruik: “Er was niet meer mee samen te leven”

“Zolang hij les gaf, viel het nog mee, maar na zijn pensioen kreeg de drankduivel hem volledig in zijn macht.” De partner van een 67-jarige ex-wiskundeleraar uit Waregem getuigde voor de Kortrijkse rechter over het ondraaglijke leven met een alcoholverslaafde. Het zorgde er uiteindelijk voor dat hij tien weken in de cel moest blijven. Die mag hij nu verlaten als

Lees meer »

Vrouwen op het strand vliegen elkaar in de haren om… het beste zonnebedje

Twee vrouwen hebben het bont gemaakt op het strand van het Italiaanse Varcaturo dit weekend. Het duo wilde zonnebedjes dichtbij het water, maar dat lieten de badmeesters niet toe. Na een hevige discussie brak een gevecht uit waarbij de vrouwen de strandwacht aanvielen. “Ze trokken aan de haren en het gevecht duurde wel een halfuur”, aldus een getuige.

Lees meer »