Geen boodschappenlijstje, maar het oudste verslag van Jezus’ kindertijd: 1.600 jaar oud manuscript onthult ware geheim

Een onlangs ontcijferd manuscript, daterend uit de vierde of vijfde eeuw, is door onderzoekers geïdentificeerd als het oudste nog bestaande verslag van de kindertijd van Jezus Christus. Inclusief een mirakel dat hij als vijfjarige zou hebben verricht.

 

Meer krantenkoppen in België

Vrijwilligers gezocht om Brusselse gevangenissen te controleren

De Centrale Toezichtsraad voor het Gevangeniswezen (CTRG) zoekt burgers om de situatie in Brusselse gevangenissen te evalueren. Deze vrijwilligers zullen gesprekken voeren met gedetineerden en personeel om een beter beeld van de leefomstandigheden in de gevangenissen te krijgen. Iedereen kan zich aanmelden, ongeacht de achtergrond.

Lees meer »

“Zowel taalvaardigheid als algemene ontwikkeling worden bevorderd”: Deerlijk organiseert opnieuw een zomerschool

De gemeente Deerlijk organiseert van maandag 19 augustus tot vrijdag 30 augustus opnieuw een zomerschool. “We dienden hiervoor een subsidieaanvraag in en we krijgen 7.050 euro”, verduidelijkt schepen Louis Vanderbeken (CD&V Deerlijk).
The post “Zowel taalvaardigheid als algemene ontwikkeling worden bevorderd”: Deerlijk organiseert opnieuw een zomerschool appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ondanks haar levend schild krijgt Secret Service ook stevige kritiek: “Trump had te weinig bescherming”

Hoewel ze hun eigen leven riskeerden om Donald Trump zonder verdere verwondingen van het podium te evacueren, krijgen de agenten van de Amerikaanse Secret Service ook heel wat kritiek. Volgens verschillende Republikeinse stemmen werd Trump onvoldoende beschermd: “Bij Biden had dit nooit kunnen gebeuren.” Maar hoe werd Trump dan wél omringd door de Secret Service?

Lees meer »

Nederland schendt fundamentele kinderrechten, stelt internationale kinderrechtenorganisatie

Nederland schendt fundamentele kinderrechten. Dat concludeert de internationale kinderrechtenorganisatie KidsRights op basis van wereldwijd onderzoek, uitgevoerd in samenwerking met de Erasmus Universiteit Rotterdam. Volgens KidsRights gaat het al jaren slecht met de bescherming van kwetsbare kinderen en is Nederland op de wereldranglijst dit jaar 12 plaatsen gedaald op het gebied van kindergezondheidszorg.

Lees meer »

Liveblog formatie – Conner Rousseau (Vooruit): “Jammer dat er zoveel teksten lekken, dat maakt het niet makkelijker aan tafel”

De federale formatiegesprekken starten officieel. Federaal onderhandelaar Conner Rousseau (Vooruit) heeft in een opiniestuk in De Tijd geschreven dat ons land meer moet investeren buiten de begroting. De nieuwe minister-president van de Franse gemeenschap Elisabeth Degryse (Les Engagés) legt vandaag de eed af. Volg het politieke nieuws op de voet in deze liveblog.

Lees meer »

“Ooit willen we Pogacar tot in Roeselare krijgen”: Natourcriterium gaat voor mooi deelnemersveld

Dinsdag vindt in Roeselare de 14de editie van het Dovy Natourcriterium plaats. De organisatoren zullen er opnieuw in slagen om een bijzonder mooi deelnemersveld aan de start te brengen. De Eritreeër Biniam Girmay wordt sowieso een van de grote blikvangers.
The post “Ooit willen we Pogacar tot in Roeselare krijgen”: Natourcriterium gaat voor mooi deelnemersveld appeared first on KW.be.

Lees meer »

Oplossing in zicht voor ISVAG: huidige afvalverbrandingsoven in Wilrijk sluit over 10 jaar en moet worden vervangen door modern exemplaar

De afvalverwerkingsinstallatie van intercommunale ISVAG in Wilrijk moet ten laatste over 10 jaar sluiten. Tegen dan moet er ook een nieuwe, moderne installatie afgewerkt zijn op een locatie die nog moet gezocht worden. Dat zijn een aantal betrokken partijen overeengekomen. In de ISVAG-installatie wordt het restafval verwerkt van ruim 1 miljoen inwoners van 30 gemeenten.

Lees meer »