Drie eeneiige tweelingen in U12 Boys 1 van Saint-Georges Hockey Club

Een unicum! Met August en Julien Bouteca (11), Louis en Emile Dekeyser (11), en Adrien en Arthur Despriet (12) spelen er in de hockeyploeg van Saint-Georges drie eeneiige tweelingen. Wetende dat er maar acht spelers op het veld staan, waarvan één keeper, kan dat wel leiden tot verwarring. “Soms dragen we een haarband of andere schoenen om het verschil te zien.”

In de U12 Boys 1 van Saint-Georges Hockey Club – de ploeg met de jongste spelers – staan drie eeneiige tweelingen op het veld. August en Julien Bouteca, Louis en Emile Dekeyser, en Adrien en Arthur Despriet spelen al enkele jaren in dezelfde ploeg. “De voordelen? We kennen elkaar door en door en zijn goed op elkaar ingespeeld”, zegt August. “We werken inderdaad goed samen en op hockeykamp ben je nooit alleen”, vult Louis aan. “Je voelt een band en kent elkaar beter dan de andere spelers”, zegt Adrien. “Ik weet naar waar Arthur zal lopen en hoe hard hij zal passen.”

En dat loont, want de hockeyploeg is als kampioen in de divisie Nationaal 1 de zesde van België geworden. Vrijdag 14 juni worden ze in het stadhuis gehuldigd. “Drie eeneiige tweelingen in dezelfde ploeg heb ik nog nooit meegemaakt, ik ken zelfs geen drie andere”, zegt voorzitter Anthony Tombeur. “Het is heel speciaal en uniek. Ik was destijds enkel coach van Adrien en Arthur. Zo’n tweeling zorgt wel voor verwarring, maar het zijn spelers die elkaar rapper vinden op het veld. De symbiose tussen hen is groot. Je merkt het verschil en ziet onmiddellijk de connectie.”

Louis, Emile, August en Julien kenden elkaar al van school en ook toen ze na drie jaar ineens met een derde tweeling – Adrien en Arthur – in dezelfde ploeg zaten, vonden ze dat niet zo speciaal. “Ik dacht vooral dat het zou moeilijk worden voor de trainers en de coaches om ons uit elkaar te houden”, zegt Adrien. “Op onze truitjes staat onze achternaam, dus daar ben je niet veel mee. Je moet al kijken naar het nummer of naar de kleur van onze stick. We worden soms door elkaar gehaald. Als iemand zegt ‘August wisselen’, maar ze kijken naar Julien, dan negeer ik het gewoon omdat ik zie dat het niet voor mij bedoeld is. Vaak hebben we ook geen zin om hen te verbeteren”, lacht August.

The post Drie eeneiige tweelingen in U12 Boys 1 van Saint-Georges Hockey Club is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Catherine Willaert runt hoevewinkel en picknickdienst in Zwevegem: “Ideaal gelegen, midden in een wandelgebied”

De zomer is het ideale moment om een lekkere picknick te organiseren, maar op de oude hoeve van Catherine Willaert in Sint-Denijs kan je het hele jaar door picknicken. Ze ontwikkelde er speciaal een seizoenskrat voor, die gevuld is met lokale en seizoensgebonden lekkernijen. Regen? Geen probleem, dan kun je in het droge genieten.
The post Catherine Willaert runt

Lees meer »

Twee nieuwe én lijvige Knooppunter-fietsgidsen van West-Vlaamse makelij: “Fietstrajecten om van te genieten”

In de Lannoo-reeks Knooppunter zijn twee fonkelnieuwe, lijvige fietsgidsen verschenen. Beide zijn van de hand van de West-Vlaamse auteurs Patrick Cornillie en Kristien Hansebout. “We serveren in onze boeken in totaal 55 fietstrajecten om volop van te genieten”, zeggen ze. “Zowel korte routes als extra lange.”
The post Twee nieuwe én lijvige Knooppunter-fietsgidsen van West-Vlaamse makelij: “Fietstrajecten om van

Lees meer »

Mooi weer zorgt voor topweekend aan zee met 300.000 dagtoeristen

Het mooie weer van afgelopen weekend aan de kust zorgde daar voor een topweekend. Zo zakten er 300.000 dagtoeristen af en konden de kusthotels rekenen op een bezetting van bijna 95 procent. Dat blijkt uit cijfers van provinciebedrijf Westtoer.
The post Mooi weer zorgt voor topweekend aan zee met 300.000 dagtoeristen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vrijgezellen stappen op in ‘B&B zoekt lief’: “Nadat hij uitvloog tegen een wijnverkoper wist ik: ik wil geen moment langer blijven”

Geen eten, geen aandacht, niet hygiënisch en vooral: een “grove boer” als gastheer. Vicky Libert (60) en Ingrid Van Berghen (61) vertrokken gedesillusioneerd en gedegouteerd bij uitbater Jelmont in ‘B&B zoekt lief’. Een pijnlijke vakantie waarvan ze nog steeds bekomen, want achter de schermen was het nog erger dan ervoor. “De crew zat zo met ons in dat we samen

Lees meer »

Sven De Ridder Company ziet vliegtuig – ondanks wereldwijde computercrash – toch feilloos opstijgen in Antwerpen

Tradities zijn er om in ere te houden. Midden juli, temperaturen van om en bij de dertig graden, zweet dat van de voorhoofden loopt. Al sinds ‘De Crème Glace-oorlog’ in 2018 zijn dit de omstandigheden waarin de Sven De Ridder Company telkens weer een première weet te organiseren voor hun zomerstuk en dat was ook vrijdag niet anders tijdens de

Lees meer »

“Dat rechtse partijen foeteren op Rousseau is hypocriet: de Vlaamse regering zette de achterdeur van de begroting zelf open”

“Conner Rousseau (Vooruit) wil investeringen buiten de begroting kunnen doen. Straks eindigen we met een grotere begroting buiten de eigenlijke begroting. En daar kunnen de centrumrechtse partijen niet op foeteren”, schrijft politiek journalist Isolde Van den Eynde. “Wat deed de Vlaamse regering jaren geleden? De investeringen voor Oosterweel uit de begroting houden.”

Lees meer »

Antwerpse politie zoekt op bijzondere manier nieuwe inspecteurs: kandidaten draaien al tijdens selecties mee achter de schermen

De lokale politie van Antwerpen gaat op een bijzondere manier op zoek naar nieuwe inspecteurs. Kandidaten die zich vanaf vandaag kunnen registreren, zullen tijdens hun selectieproeven al achter de schermen mogen werken. Op 1 oktober mogen 28 geselecteerden dan al starten bij de politie, hoewel ze pas in februari volgend jaar echt aan hun opleiding beginnen.

Lees meer »