Doedelzakken en kilts incluis: duizenden Schotse supporters palmen München in voor EK-openingsmatch

Gastland Duitsland en Schotland trappen het EK op gang. Wie trekt aan het langste eind in de openingswedstrijd? Volg de partij op de voet in onderstaande liveblog. 

Meer krantenkoppen in België

Edelpapegaai Kiwi, al twee jaar de vrije mascotte van Kortemark: “En toch verlang ik hem terug te hebben”

Al twee jaar lang hebben de inwoners van Kortemark een nieuwe mascotte: de edelpapegaai Kiwi. De vogel ontsnapte twee jaar geleden tijdens een training bij baasje Stefaan Van Der Vreken (62) in Handzame. Maar weg is Kiwi niet: het dier wordt haast wekelijks gezien en er zijn heel wat foto’s van hem op Facebook te vinden. “Tegen alle verwachtingen in

Lees meer »

Big Jump in de Schelde in Avelgem voor springlevend water

Zondag 14 juli om klokslag 15 uur nodigen de Avelgemse sportdienst, dienst jeugd en cultuur, Natuurpunt en de vzw GoodPlanet Belgium alle omwonenden uit om in Avelgem te komen springen.
The post Big Jump in de Schelde in Avelgem voor springlevend water appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vijf pertinente vragen aan auto-experts over dreigende sluiting van Audi Vorst: “Kans op sluiting is veel groter dan dat fabriek deels open blijft”

De toekomst van de auto-industrie in België staat op het spel nu Audi Vorst mogelijk zijn deuren sluit. De productie van de Q8 e-tron stopt, en 3.000 jobs dreigen verloren te gaan. Wat is er fout gegaan met de Q8 e-tron? En welke impact heeft de elektrificatie van de autosector op de werkgelegenheid? Auto-experts Tony Verhelle en Brecht Vanhaelewyn delen

Lees meer »

Britse regering krijgt onder Starmer een grondige facelift

De regeringsploeg van de kersverse Labour-premier Keir Starmer is begonnen. Opvallend: het is een heel vrouwelijk team, en bijna alle bewindslieden kregen hun opleiding in een openbare school. Aan de benoemingen is te zien dat Starmer zich grondig heeft voorbereid op de machtswissel.

Lees meer »

Boerenbond vraagt snelle erkenning van noodweer als natuurramp

De zomerstorm van dinsdag heeft ook schade veroorzaakt bij heel wat land- en tuinbouwbedrijven. Landbouworganisatie Boerenbond roept de Vlaamse regering op om het noodweer snel als natuurramp te erkennen, zodat getroffen bedrijven een schadevergoeding kunnen vragen bij het Vlaams Rampenfonds.

Lees meer »

Liveblog formatie – Wordt De Wever woensdag formateur? Rik Van Cauwelaert: “Met wat ik nu hoor, zit kans erin”

Dit weekend waren er nog afzonderlijke gesprekken, maar morgen wil federaal preformateur Bart De Wever (N-VA) CD&V, Vooruit, MR en Les Engagés samen rond de tafel brengen. Of hij woensdag dan al formateur kan worden voor een nieuwe federale regering? Politiek analist Rik Van Cauwelaert heeft er wel een goed oog in. Volg de laatste updates hier in onze liveblog.

Lees meer »