Brandweer zoekt nog steeds naar slachtoffers van zware explosie: “Stiltemoment heeft niets opgeleverd”

In Hoboken, waar vanochtend een zware explosie heeft plaatsgevonden en al zeker aan één 44-jarige man het leven heeft gekost, is de civiele bescherming ter plaatse om met een geluidssensor te achterhalen of nog iemand onder het puin zit. De actie bleek helaas weinig succesvol. “Ons stiltemoment heeft niets opgeleverd”, zegt Ninke Neirynck van de Brandweerzone Antwerpen bij ATV. “Zowel het horen van stemmen als met onze vibrafoon opzoek gaan naar trillingen.”

 

Meer krantenkoppen in België

Noodnummer 1722 geactiveerd, KMI geeft code geel voor onweer

De federale overheidsdienst Binnenlandse Zaken heeft het noodnummer 1722 geactiveerd omdat het KMI waarschuwt voor slecht weer. Van 14 uur tot en met zondagochtend 7 uur geeft het weerinstituut code geel afgekondigd voor onweer in heel het land. In West-Vlaanderen geldt dit wel pas vanaf 20 uur.
The post Noodnummer 1722 geactiveerd, KMI geeft code geel voor onweer appeared

Lees meer »

Studenten krijgen punten cadeau op “moeilijk” toelatingsexamen geneeskunde

Alle studenten die begin juli het toelatingsexamen geneeskunde aflegden, hebben punten extra gekregen. De examencommissie stelde vast dat het examen een “hoge moeilijkheidsgraad” had en besliste daarom iedereen voor beide examenonderdelen dertien extra punten toe te kennen, meldt het Agentschap voor Hoger Onderwijs maandag. Studenten dierengeneeskunde kregen per onderdeel vijf punten extra om het quotum te halen.

Lees meer »

Duitsland verbiedt tijdschrift Compact wegens extreemrechtse inhoud

De Duitse overheid heeft het tijdschrift Compact verboden vanwege de verspreiding van extreemrechtse ideeën. Het ministerie van Binnenlandse Zaken verklaarde dat de inhoud van het blad in strijd is met de grondwettelijke waarden van Duitsland. Minister Nancy Faeser noemde het tijdschrift “een centrale spreekbuis van de rechts-extremistische scene”.

Lees meer »

Schepen Tom Dedecker zegt Middelkerkse politiek vaarwel

Politieke verrassing van formaat in Middelkerke: Tom Dedecker, schepen voor Lijst Dedecker en neef van burgemeester Jean-Marie heeft beslist om in oktober niet meer op te komen voor de gemeenteraadsverkiezingen. “Ik moest kiezen tussen mijn boekhoudkantoor en de politiek”, klinkt het.
The post Schepen Tom Dedecker zegt Middelkerkse politiek vaarwel appeared first on KW.be.

Lees meer »