Schade in keuken door vergeten potje op vuur

De brandweer werd woensdagmiddag opgeroepen voor een woningbrand in de Canadalaan in Nieuwpoort. Het bleek te gaan om een keukenbrand doordat de bewoner een potje op het vuur vergeten was. Er kon snel geblust worden maar er is wel wat schade.

Rond 13 uur werd er zwarte rook opgemerkt die uit een woning in de Canadalaan in Nieuwpoort kwam. Een passant belde daarop de hulpdiensten en vreesde dat er nog iemand binnen aanwezig was. Het leek ook om een echte woningbrand te gaan waarbij er gevaar was voor overslag. De brandweer van Nieuwpoort, Oostduinkerke en Veurne snelde ter plaatse om vast te stellen dat het wel nog meeviel.

“De bewoner had thuis een potje op het vuur laten staan en dat veroorzaakte een beginnende keukenbrand”, zegt kapitein Richard Vandenabeele van post Nieuwpoort. “Dat ging gepaard met nogal wat rook. We konden het vuur snel blussen maar de vlammen waren wel al in de dampkap en de afvoerbuis geslagen. We hebben die deels moeten demonteren om te verhinderen dat het vuur zich verder zette. In huis was een persoon aanwezig maar die raakte niet bevangen door de rook. Het huis is ook niet onbewoonbaar maar er zullen wel herstelwerken uitgevoerd moeten worden in de keuken.”

De bewoner begon alvast met stevig te poetsen. (JH)

The post Schade in keuken door vergeten potje op vuur is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Plots liep het mis: Nederlandse en Engelse fans op de vuist, verschillende gewonden en aanzienlijke ravage

Voor aanvang van Nederland-Engeland zijn verschillende gewonden gevallen toen supporters van beide clans met elkaar in de clinch gingen aan een bar. Ramen en meubilair sneuvelden. De politie bevestigt niet of er arrestaties zijn verricht, maar een lokale journalist spreekt van tien aanhoudingen. Nederland en Engeland strijden om een EK-finaleplek tegen Spanje.

Lees meer »

Liveblog formatie – Wordt De Wever woensdag formateur? Rik Van Cauwelaert: “Met wat ik nu hoor, zit kans erin”

Dit weekend waren er nog afzonderlijke gesprekken, maar morgen wil federaal preformateur Bart De Wever (N-VA) CD&V, Vooruit, MR en Les Engagés samen rond de tafel brengen. Of hij woensdag dan al formateur kan worden voor een nieuwe federale regering? Politiek analist Rik Van Cauwelaert heeft er wel een goed oog in. Volg de laatste updates hier in onze liveblog.

Lees meer »

Zes keer meer C-attesten in het beroepsonderwijs dan in het aso

Voor 20.084 middelbare scholieren eindigde het schooljaar in mineur: met een C-attest in de boekentas zijn ze verplicht om na de zomervakantie opnieuw in hetzelfde jaar te starten als op 1 september vorig jaar. Dat blijkt uit de cijfers van het Agentschap voor Onderwijsdiensten (Agodi). Opvallend: in het beroepsonderwijs zijn er zes keer meer zittenblijvers dan in het algemeen secundair

Lees meer »

Burgemeester Dirk De fauw: “De vzw Groen blokkeert de economische ontwikkeling van de Brugse regio”

Burgemeester van Brugge en ondervoorzitter van de Port of Antwerp-Bruges, Dirk De fauw, is niet te spreken de bezwaren die door de vzw Groen geformuleerd worden over de geplande nieuwe zeesluis in Zeebrugge. De milieuvereniging en de actiegroep Zeebrugge Onder Druk hebben bezwaren ingediend tegen het ontwerp voor de aanleg van een nieuwe zeesluis in Zeebrugge. Zij zijn niet tegen

Lees meer »

Bitcoin verbruikt meer elektriciteit dan België

Het mijnen van de cryptomunt Bitcoin verbruikt meer elektriciteit dan België. Dat heeft de VN-conferentie over handel en ontwikkeling (UNCTAD) woensdag gezegd tijdens de voorstelling van het Digital Economy Report 2024. De opkomst van artificiële intelligentie en cryptomunten heeft het energieverbruik van de techsector de afgelopen jaren drastisch doen stijgen.

Lees meer »

“Spreek nu!”: Lamine Yamal (16) reageert op kritiek van Rabiot nadat hij zich op weergaloze wijze kroonde tot jongste doelpuntenmaker ooit

16 jaar, 11 maanden en 28 dagen. Binnen drie dagen wordt Lamine Yamal zeventien, maar het beste verjaardagscadeau heeft hij zichzelf al bezorgd. Op weergaloze wijze kroonde het Spaanse wonderkind zich tegen Frankrijk tot jongste doelpuntenmaker ooit op een EK. Fransman Rabiot bekritiseerde hem nog voor de wedstrijd, maar Yamal had na affluiten maar twee woorden nodig om daarmee komaf

Lees meer »