Fransman die al bijna twee jaar opgesloten zat in Iran vrijgelaten: “Hij zal morgen in Frankrijk zijn”

De Fransman Louis Arnaud, die al sinds september 2022 vastgehouden werd in Iran, is vrijgelaten. Dat maakte de Franse president Emmanuel Macron woensdagavond zelf bekend op X, het vroegere Twitter. Hij riep Teheran tegelijk op om ook drie andere Fransen vrij te laten. 

Meer krantenkoppen in België

Balkan maakt zich op voor nieuwe hittegolf

De Balkan maakt zich maandag opnieuw op voor uitermate zwoele temperaturen, amper drie weken nadat een eerdere hittegolf in verschillende landen van de regio voor stroompannes zorgde en levens kostte. Vlamingen die er op reis gaan, zijn gewaarschuwd.

Lees meer »

Record: nog nooit volgden zoveel kinderen les in een zomerschool. “Je moet niet de hele tijd naar de juf luisteren”

Geen schooldag is leuker dan die tijdens de zomervakantie. Want pas dan is rekenen niet saai, met hoofdletters schrijven cool, “en moet er minder naar de juf geluisterd worden”. Nog nooit volgden zoveel kinderen les in een zomerschool in Vlaanderen of Brussel: dit jaar maar liefst 16.000. Onze reporter ging een kijkje nemen in het Oost-Vlaamse Lievegem. “Een vakantie zonder

Lees meer »

Prins Harry heet niet echt Harry

“Ik weet zelf niet waarom iedereen mij Harry noemt. Geen flauw idee, eigenlijk”, grapte de Britse prins tijdens de ‘WellChild Awards’. En het is nog waar ook: officieel heet Harry eigenlijk Henry.

Lees meer »

“Hij had dit afscheid zo gewild, fietsen was alles voor hem”: emotionele ouders van verongelukte André Drege (25) spreken renners toe in Oostenrijk

Emotionele momenten in de Ronde van Oostenrijk. Ter nagedachtenis van André Drege (25) – de Noorse renner die gisteren viel in de afdaling van de Großglockner en overleed – werd de slotrit vandaag geneutraliseerd. De renners en stafleden van Dreges ploeg Team Coop-Repsol konden hun tranen op het podium niet bedwingen, de ouders van Drege spraken achteraf het peloton toe.

Lees meer »

Veerdienst Schellebelle wordt opnieuw opgestart

Vanaf zaterdag 13 juli zal de veerdienst in Schellebelle, een deelgemeente van Wichelen, geleidelijk opnieuw uitvaren. De zoektocht naar een nieuwe definitieve uitbater voor de verbinding viel begin juni stil door juridische problemen. Daarom kon de veerdienst niet meer worden gegarandeerd. Nu is er dus een tijdelijke oplossing. Dat bevestigt het agentschap Maritieme Dienstverlening en Kust (MDK).

Lees meer »

Liveblog festivals: ‘Vlaanderen Feest’ met Camille en Bart Kaëll, Wallonië trapt vier dagen vol hiphopmuziek af tijdens ‘Les Ardentes’

Ter ere van de Vlaamse feestdag trakteren Vlaamse talenten als Camille, Margriet Hermans en Bart Kaëll op een concert tijdens ‘Vlaanderen Feest’ in Antwerpen. Ook ‘Brussel Danst’ mee om de feestdag te vieren, met onder meer een meezingmoment op de grote markt. In Wallonië gaat vierdaags hiphop- en urbanfestival Les Ardentes van start.

Lees meer »