Bonheiden voorziet gemeente van 20 deelfietsen: “Deelmobiliteit is de toekomst”

Ook in Bonheiden kan je voortaan een deelfiets gebruiken. De gemeente heeft 20 feloranje exemplaren verspreid over verschillende plekken in Bonheiden en deelgemeente Rijmenam. Het gaat om 18 elektrische en 2 gewone deelfietsen. "Deelmobiliteit is de toekomst en daar spelen we als gemeentebestuur graag op in", vertelt burgemeester Lode Van Looy (BRUG!). 

Meer krantenkoppen in België

Vrouw ter dood veroordeelde Djalali vraagt Belgische en Zweedse regeringen om samen te werken: “Ze hebben mijn man in de steek gelaten”

Vida Mehrannia, de vrouw van de Iraans-Zweedse professor Ahmadreza Djalali, vraagt de Belgische en de Zweedse regeringen om samen te werken in de hoop haar man sneller vrij te krijgen. De gastprofessor aan de Vrije Universiteit Brussel (VUB) zit al meer dan 8 jaar vast in een Iraanse cel. Hij is er ter dood veroordeeld na beschuldigingen van vermeende spionage.

Lees meer »

WGC De Reien komt in sociale woonwijk Peterseliestraat in Brugge: “Locatie is gebaseerd op een omgevingsanalyse”

In de Peterseliestraat opent binnenkort een tweede wijkgezondheidscentrum voor Brugge: WGC De Reien. Dit centrum, waar je terecht kan voor laagdrempelige medische zorg zal gevestigd zijn in het oude militaire hospitaal, eigendom van sociale woningmaatschappij Vivendo.
The post WGC De Reien komt in sociale woonwijk Peterseliestraat in Brugge: “Locatie is gebaseerd op een omgevingsanalyse” appeared first on KW.be.

Lees meer »

TERUGLEZEN OEKRAÏNE. China is “beslissende facilitator” van Russische oorlog in Oekraïne, zegt NAVO-verklaring

De staatshoofden en regeringsleiders van de 32 NAVO-landen waarschuwen China voor de steun van Peking aan de oorlog van Rusland tegen Oekraïne. Dat land is dan weer op een “onomkeerbaar pad” naar NAVO-lidmaatschap, zo staat in de verklaring die de NAVO-landen op de top in Washington woensdag hebben aangenomen. Lees hier de ontwikkelingen van woensdag 10 juli terug.

Lees meer »

Genieten van pokébowls en bubble tea kan nu ook in Veurne: broer en zus openen Hakuna Matata op Grote Markt

In navolging van veel grootsteden vind je nu ook in Veurne een zaak waar je pokébowls en ‘bubble teas’ kan verkrijgen. “Wij zijn zelf grote fans van dit concept, waarbij je je maaltijd of drankje volledig naar eigen smaak kan samenstellen. Het is een gezond alternatief voor de traditionele fastfood”, zeggen broer en zus Ke-Shen en Lin-Dsay Lian.
The

Lees meer »

Wesley Sneijder plots betrokken bij miljoenenfraude in Turkije: “Ben zelf slachtoffer van verkeerde investering”

Oud-topvoetballer Wesley Sneijder onderneemt juridische stappen tegen Turkse media die hem hebben gelinkt als ‘geheime partner’ van de internationale misdaadorganisatie Comanchero. Sneijder zou volgens media in het land waar hij tussen 2013 en 2017 onder contract stond bij voetbalclub Galatasaray “mogelijk betrokken zijn geweest bij het witwassen van geld”.

Lees meer »

“Gemiddeld 1 op de 4 werknemers zal dan afwezig zijn”: alles wat je moet weten over snipperdagen

“Op vrijdag 10 mei hadden vier op de tien werknemers een snipperdag”, zegt Barbara Verougstraete van hr-bedrijf Attentia. Maar wat zijn zulke snipperdagen juist? Welke dag van de week is populair bij Belgische werknemers? En kan je eigenhandig bepalen wanneer je vakantie neemt? Verougstraete dook in onze verlofgegevens en geeft duiding over jouw vakantiedagen.

Lees meer »

Tom De Cock scoort opnieuw als auteur : “Uitgeverijen in twaalf landen bekijken of ze het boek willen vertalen”

Tom De Cock (40) is niet alleen de herkenbare radiostem van Qmusic, maar inmiddels ook een geprezen auteur. Met zijn boekenreeks ‘Lily’ blijft hij keer op keer succes oogsten. Eerder sleepte hij bij onze noorderburen al een literatuurprijs in de wacht. En ook zijn nieuwe en derde boek, ‘Lily: Staal’ – dat hij begin deze maand uitbracht – slaat direct

Lees meer »