Vierde editie van Koffie & Co op zondag 16 juni: “Met gratis suikerspin en draaimolen”

Het Vijverpark wordt op zondag 16 juni opnieuw het walhalla voor koffieliefhebbers voor de vierde editie van Koffie & Co. Naast enkele vaste waarden zoals de koffiebieren van Pater Pitte en het straattheater van Kartje Kilo kun je dit jaar ook weer heel wat nieuwigheden ontdekken, van de chai lattes van Bistro A Point tot de vier verschillende verwenkoffies van het Bakelandtcomité.

Het gratis koffiefestival Koffie & Co is op zondag 16 juni aan zijn vierde editie toe. Tal van lokale handelaars brengen hun koffie of een product afgeleid van koffie: ijs, pralines, bier, koffietassen, koffiedemonstraties, Irish coffees…

Nieuwigheden

“Nieuw dit jaar zijn de verschillende chai lattes en de tiramisu van Bistro A Point, mokka-ijs van Bakkerij Bryon , Picoffie van Salon Picon, koffiecoctails van Surprice en Bistro De Koornbloem die uitpakt met ijskofie”, geeft schepen van Toerisme Laurent Hoornaert een overzicht van de nieuwigheden. “Het Bakelandtcomité maakt vier verschillende verwenkoffies. Daarnaast komt Matubu uit Brugge met een serieus aanbod aan verschillende koffie- en theesmaken. Ook de gevestigde waarden zoals Pater Pitte die een nieuw biertje lanceert met koffiesmaak, De Koffiemakers met dé koffietrots van Langemark, het sublieme koffiegebak van ’t Bakatelier en La Thé met een verrassend koffie- en thee-aanbod, zijn terug te vinden op de koffiemarkt.”

Kartje Kilo

In totaal tekenen er zestien standhouders present. Daarnaast is er ook animatie. “De Koninklijke Muziekmaatschappij Sint-Cecilia van Langemark zal alles feestelijk inkleuren in het bijzijn van de Belleman”, vervolgt Hoornaert. “Ook het straattheaterduo Kartje Kilo is opnieuw van de partij met Radio Mano Sport, bekend van Iedereen Beroemd. Voor de kleinsten is er gratis suikerspin, glittertattoos en een draaimolen met koffietassen.”

t Bakatelier

An Demey (34) en Wim Van Hecke (38) van ’t Bakatelier staan voor de tweede keer op Koffie & Co. “We zijn ermee gestart tijdens corona”, vertelt An. “Bakken heb ik altijd graag gedaan en heb vier jaar avondschool gevolgd. Het gebeurde wel dat ik eens iets bakte voor vrienden of collega, maar dat werd steeds meer. Plots maakte ik ook een dessertbuffet voor mijn buurman en werden er kaartjes gevraagd. Op dat moment besloot ik de stap te zetten en een btw-nummer aan te vragen.”

“Vorig jaar deden we ook mee aan het koffiefestival en dat is heel goed meegevallen. Dit jaar behouden we hetzelfde concept en presenteren opnieuw een dessertbuffet, maar er zal meer beleving zijn want ter plekke zullen we nu ook pannenkoekjes en wafels bakken”, besluit Wim.

Koffie en Co vindt plaats op zondag 16 juni van 13 uur tot 17 uur in het Vijverpark in Langemark. Om 14 uur is er een officiële opening van het festival. (TOGH)

The post Vierde editie van Koffie & Co op zondag 16 juni: “Met gratis suikerspin en draaimolen” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Economen over voorstel van Conner Rousseau (Vooruit) om investeringen “buiten begroting” te houden: “Logica zelve, maar zal Europa hierin meegaan?”

Economen Wim Moesen en Koen Schoors vinden het een goed idee om zogenoemde ‘productieve investeringen’ voortaan "buiten de Belgische begroting" te houden. Vooruit-kopstuk Conner Rousseau wil dat de volgende federale regering daarover met Europa in overleg gaat. Uit een nieuw rapport blijkt alvast dat ons land fors onder zijn eigen investeringsdoelstellingen blijft.

Lees meer »

Van drugs af, maar nu te veel alcohol: jongeman (23) krijgt 18 maanden effectieve celstraf na zwaar partnergeweld

Na een verslaving aan drugs speelt overmatig alcoholgebruik een 23-jarige jongeman uit Izegem nu parten. Het zorgde ervoor dat hij na zwaar partnergeweld opnieuw in de cel belandde en bij zijn vader en grootouders (voorlopig) niet meer welkom is. “Ik heb er veel spijt van. Het is niet normaal een vrouw te slaan”, aldus de jongeman. Op een voorwaardelijke straf

Lees meer »

Sven De Ridder Company ziet vliegtuig – ondanks wereldwijde computercrash – toch feilloos opstijgen in Antwerpen

Tradities zijn er om in ere te houden. Midden juli, temperaturen van om en bij de dertig graden, zweet dat van de voorhoofden loopt. Al sinds ‘De Crème Glace-oorlog’ in 2018 zijn dit de omstandigheden waarin de Sven De Ridder Company telkens weer een première weet te organiseren voor hun zomerstuk en dat was ook vrijdag niet anders tijdens de

Lees meer »