U13 van SK Roeselare blaast seizoen uit in Duitsland

Nadat de Roeselare U13 twee keer de nationale kwalificaties van de WM Cup overleefde, mochten de wit-zwarten zich twee weken geleden opmaken voor een trip naar onze oosterburen, waar het slotevenement van dit prestigieuze jeugdtornooi op de kalender stond.

“Een unieke ervaring”, zegt Niels Goddeeris (27), die twee jaar geleden zelf zijn schoenen aan de haak hing bij SV Moorslede en die als trainer van de U13 nu al een paar seizoenen actief is in de Roeselaarse jeugdwerking. “We hadden de deelname aan dit tornooi te danken aan onze zeges in Sint-Niklaas en in Nijlen, waar op twee willekeurige datums, tussen de competitiewedstrijden door, de regionale en de interprovinciale kwalificaties voor deze cup plaatsvonden.”

“De uiteindelijke slottweedaagse werd niet in Hannover gespeeld, zoals dat de vorige jaren bijna altijd het geval was, maar wel in Northeim, op net geen acht uur rijden van Roeselare. Ik ben blij dat we dit hebben mogen meemaken. Het was voor de meeste van mijn jongens – mezelf incluis – de eerste keer dat ze in het buitenland mochten voetballen, waardoor in feite zelfs de busrit zelf voor zowat iedereen eigenlijk al een belevenis op zich was.”

Trotse trainer

“Die verre verplaatsing en het feit dat we het in dat bewuste pinksterweekend vooral tegen ploegen moesten opnemen die al verder staan in het met elf tegen elf spelen (in Nederlands en in Duitsland zijn de competitieformats in het jeugdvoetbal niet dezelfde als in België, red.) zorgden er wel voor dat we er op het vlak van de resultaten, ook al verloren we op zaterdag bijvoorbeeld maar twee van onze vijf matchen, misschien een beetje onder de verwachtingen zijn gebleven. Het doet echter niets af aan ons seizoen. Als ik zie hoe de boys het er in Duitsland, zowel op als naast het veld, vanaf hebben gebracht, zeker als je het vergelijkt met een paar andere teams, dan kan ik niet anders dan tevreden zijn.” (SBE)

The post U13 van SK Roeselare blaast seizoen uit in Duitsland is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

De Vlaamse Waterweg plant baggerwerken en slibruiming in IJzerbekken

Na het zomerbouwverlof starten in opdracht van De Vlaamse Waterweg nv onderhoudsbaggerwerken en slibruimingswerken in het IJzerbekken. Op de IJzer zelf en het Kanaal Nieuwpoort-Duinkerke worden drempels afgevlakt. Het Lo-kanaal dat de IJzer in Fintele met het kanaal Nieuwpoort-Duinkerke in Veurne verbindt, wordt terug op diepte gebracht. De werken zullen tot het voorjaar 2025 duren.
The post De Vlaamse

Lees meer »

Topdokter wil een centrum voor prehabilitatie oprichten: “Fysieke conditie van kankerpatiënten verbeteren”

Een groepje Roeselaarse vrienden zet de schouders onder een project van de West-Vlaamse topdokter Mathieu D’Hondt. Deze chirurg die gespecialiseerd is in complexe lever- en pancreasoperaties, wil in West-Vlaanderen een centrum oprichten om de fysieke conditie van kankerpatiënten te verbeteren na de diagnose tot de dag van de operatie.
The post Topdokter wil een centrum voor prehabilitatie oprichten: “Fysieke

Lees meer »

Brenda is nu voor altijd bij Dylan, maar hij vergaat het de andere acteurs uit ‘Beverly Hills, 90210’?

“Na vele jaren vechten verloor ze haar strijd tegen kanker.” Het nieuws dat Shannen Doherty overleden is sloeg in als een bom, en dan vooral bij haar ‘Beverly Hills, 90210′-collega’s. “Ze was een kracht van de natuur, en ik zal haar missen”, aldus Jason Priestley. Maar hoe is het de rest van de cast inmiddels vergaan? Van een plotselinge beroerte

Lees meer »

Van hoerenbuurt tot legale kunstmuur: expo brengt geschiedenis graffitistraatje in Gent tot leven 

Sinds de jaren 1990 is het Gentse graffitistraatje het canvas voor jonge straatkunstenaars. Voor de nieuwe expo ‘Everything is still there’ schraapte Giftshop.gent laag na laag van de muren om de oude graffitikunstwerken weer tot leven te brengen. Figuurlijk weliswaar, door archiefbeelden van oude graffitimuren tentoon te stellen. Een expo over de geschiedenis loopt nog de hele Gentse Feesten.

Lees meer »

Tweede comedy-avond op Domein Walbrugge opnieuw schot in de roos: “Fijne reacties op ons initiatief”

Tiegem is traditioneel een dorp waar vroeger veel mensen naar toe kwamen, vooral om en rond het Sint-Arnolduspark. Er zijn heel wat nieuwe initiatieven om het dorp weer op de kaart te zetten. Een daarvan is het organiseren van comedy-avonden in de schitterende, recent gerenoveerde vierkantshoeve Domein Walbrugge.
The post Tweede comedy-avond op Domein Walbrugge opnieuw schot in de

Lees meer »