Ria en Willy zijn een gouden paar

Het gouden huwelijksjubileum van Willy Waelkens en Ria Vergucht werd onlangs gevierd. Ze huwden op 10 mei 1974. Schepenen Degezelle en Claeys mochten het echtpaar namens de Zwevegemse gemeenschap feliciteren. Willy werd geboren in Zwevegem op 15 mei 1954. Hij werkte in de textielsector. Ria zag in Avelgem het levenslicht op 14 juli 1956. Zij was poetshulp van beroep. De jubilarissen hebben drie kinderen: Monia, Dimitri en Jurgen. Er zijn zeven kleinkinderen en een achterkleinkind. Ria en Willy wonen in de Zilverberkenlaan in Moen. Het echtpaar is al jaren actief bij de plaatselijke vinkenclub. (GJZ/foto GJZ)

The post Ria en Willy zijn een gouden paar is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

21 juli was wereldwijd de warmste dag ooit

Zondag 21 juli 2024 was wereldwijd de warmste dag ooit, blijkt uit gegevens van de klimaatdienst Copernicus. Het record zou te verklaren zijn aan de temperaturen in grote delen van Antarctica. ”Naarmate het klimaat blijft opwarmen, zullen we ongetwijfeld nieuwe records breken.”

Lees meer »

Zeven familieleden, onder wie drie kinderen, komen om bij brand in Nice: “Mannen met bivakmutsen goten benzine uit in appartementsgebouw”

In de Franse stad Nice is afgelopen nacht brand uitgebroken op de zevende verdieping van een appartementsgebouw. Zeven mensen zijn daarbij om het leven gekomen. Het gaat om drie kinderen, een tiener en drie volwassenen. Eerder raakte al bekend dat er sprake is van brandstichting. De burgemeester van Nice heeft intussen laten weten dat op bewakingsbeelden te zien is hoe

Lees meer »

KIJK. “Ik ben zo in de war”: Britse Zoe heeft na een jaar haar accent terug nadat ze opstond met Welsh accent

Zoe Coles haalde vorig jaar wereldwijd het nieuws nadat ze plotseling opstond met een Welsh accent, in plaats van haar eigen Engels accent. De vrouw lijdt aan het buitenlandsaccentsyndroom, een hersenaandoening waardoor mensen opeens een ander accent hebben, zonder dat ze dat zelf willen of er moeite voor doen. Maar nu, een jaar later, spreekt Zoe plots terug met haar

Lees meer »

Piastri wint de GP van Hongarije na veel discussie binnen McLaren, geïrriteerde Verstappen wordt pas vijfde na contact met Hamilton

De Formule 1 vond dit weekend plaats in Hongarije. McLaren was het hele weekend dominant en Max Verstappen was zwaar gefrustreerd. Hij kon zich niet mengen in de strijd om de zege. Sterker nog: de Red Bull Racing-coureur miste door een matige strategie en een late touché met Lewis Hamilton zelfs het podium in Boedapest. Oscar Piastri greep zijn eerste

Lees meer »

Israël gebruikt water als wapen tegen de Palestijnen, stelt Oxfam

De Israëlische overheid gebruikt systematisch water als een wapen tegen de Palestijnen. Dat blijkt uit een nieuw rapport van de internationale organisatie Oxfam. "Israël gebruikt de watertekorten om Palestijnen te ontmenselijken en brengt daarmee hun levens in gevaar. Sinds de militaire operatie in Gaza komt de brutale praktijk steeds vaker voor", schrijft Oxfam.

Lees meer »

Eerste editie Kroket National in Leuven is een groot succes

In Leuven gaat vandaag de eerste editie van het foodfestival Kroket National door. De culinaire kroket staat er centraal en wordt door horecazaken uit de regio in een nieuw jasje gestoken. "Niet de standaard kaaskroket komt hier aan bod, maar wel een rijstpapkroket bijvoorbeeld", vertelt één van de organisatoren.

Lees meer »

Koen De Meester runt 90 jaar oude Brugse Boekhandel: “Ik ben eigenlijk geen echte commerçant”

“Ik voel mij soms eerder een boekhouder dan een boekhandelaar. Ik ben geen echte commerçant”, bekent Koen De Meester. Deze Bruggeling is al dertig jaar zaakvoerder van de Brugse Boekhandel, die zijn negentigste verjaardag viert.
The post Koen De Meester runt 90 jaar oude Brugse Boekhandel: “Ik ben eigenlijk geen echte commerçant” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Four Tops-zanger Duke Fakir overleden

De Amerikaanse zanger Duke Fakir, medeoprichter van de legendarische soulgroep Four Tops, is niet meer. Hij overleed op 88-jarige leeftijd in zijn woning in Detroit aan hartfalen, meldt de New York Times op basis van een mededeling van de familie van de zanger.

Lees meer »

Jaar voorwaardelijke celstraf voor partnergeweld: “Maar ik wil opnieuw een relatie met hem”

Ze kreeg slagen met een kabel, werd bijna gewurgd en een dag lang opgesloten, toch wil een 42-jarige vrouw opnieuw een relatie met haar 46-jarige (ex-)vriend uit Wevelgem. De man stond voor de rechter in Kortrijk terecht voor de gijzeling en het geweld, en kreeg een volledig voorwaardelijke celstraf van één jaar. “Ik wou haar gewoon beschermen”, klonk het.

Lees meer »