Opleiding jeugd- en gehandicaptenzorg RHIZO Kortrijk verdwijnt na 43 jaar: “2000 leerlingen studeerden hier af”

Na 43 jaar verdwijnt de richting jeugd- en gehandicaptenzorg in de RHIZO Zorgkrachtschool in Kortrijk, het vroegere Stella Maris. 33 leerlingen uit het middelbaar kregen daar voor de laatste keer les. Sinds de nieuwe onderwijsregels kan je niet meer afstuderen als opvoeder in het middelbaar. Het kan alleen nog in het hoger onderwijs. 

Meer krantenkoppen in België

Grensbewaker gewond bij schietpartij aan Grieks-Turkse grens

Aan de Grieks-Turkse grensrivier Evros is een Griekse grensbewaker gewond geraakt toen hij beschoten werd. De Griekse politie zegt dat de schoten afgevuurd werden aan de Turkse zijde van de rivier. Griekse grensbewakers hadden net een illegale oversteek van de grens van Turkije naar Griekenland verhinderd.

Lees meer »

Diamanten huwelijksgeluk voor Dirk en Annie

Dirk Wallaert (82) en Annie Samoy (81) werden ontvangen in het Izegemse stadhuis naar aanleiding van hun diamanten huwelijksjubileum. Ze trouwden op 14 juli 1964 in Izegem.
The post Diamanten huwelijksgeluk voor Dirk en Annie appeared first on KW.be.

Lees meer »

Camp Lophem steunt ’t Wit Huis: beleef de oorlogsjaren met re-enactments, rondritten en lichtwandelingen

Het Park van Loppem wordt van 15 tot en 18 augustus een WO II-decor voor het ruime publiek. Met onder andere meer dan 100 legervoertuigen, re-enactments, rondritten en lichtwandelingen kan je de oorlogsjaren levensecht beleven. De tweede editie van Camp Lophem is ten voordele van de mensen met een beperking van ’t Wit Huis.
The post Camp Lophem steunt

Lees meer »

Computerstoring zorgt wereldwijd voor problemen bij bedrijven: storing bij app en website NMBS

De NMBS kampt vrijdagochtend met een aantal technische problemen, waardoor reizigers online geen tickets kunnen kopen. Ook de gegevens over vertragingen en spoorveranderingen zijn mogelijk niet altijd even up to date. Oorzaak is een wereldwijd probleem bij Microsoft, aldus de openbaarvervoermaatschappij.
The post Computerstoring zorgt wereldwijd voor problemen bij bedrijven: storing bij app en website NMBS appeared first on

Lees meer »

Soldaat in Parijs gewond door mesaanval tijdens antiterreurpatrouille

Een tiental dagen voor in Parijs de Olympische Spelen van start gaan, is nabij het station Gare de l’Est een soldaat aangevallen door een man met een mes. De militair werd in zijn schouder geraakt en is bij bewustzijn, maar wel zwaargewond. De dader is opgepakt. Dat meldt minister van Binnenlandse Zaken Gérald Darmanin op X.

Lees meer »

Onze man in de VS over beslissing van Biden om uit de race te stappen: “De Democraten gaan de komende weken krabben om een oplossing te vinden”

De huidige president van de Verenigde Staten, Joe Biden, heeft bekend gemaakt dat hij uit de verkiezingsrace stapt en dus niet langer kandidaat is om zichzelf op te volgen. De democraten moeten nu halsoverkop op zoek naar een nieuwe presidentskandidaat om het op te nemen tegen Trump. Onze correspondent Pieter Colpaert geeft meer uitleg vanuit de Verenigde Staten.

Lees meer »

Twee Zwitserse alpinisten dood aangetroffen

Twee Zwitserse alpinisten van 35 en 44 jaar oud zijn maandag dood aangetroffen tussen de Aletschhorn (4193 meter) en de Dreieckhorn (3811 meter) in de Zwitserse Alpen. Het lokale parket van het kanton Wallis start een onderzoek.

Lees meer »