LIVEBLOG RONDE VAN ZWITSERLAND. Gebroken heup en sleutelbeen voor Buchmann

In de derde etappe van de Ronde van Zwitserland ligt het zwaartepunt met enkele klimmetjes in de finale. Ideaal terrein voor punchers, zo lijkt het. Volg het hieronder in de liveblog! 

Meer krantenkoppen in België

Zonovergoten buurtfeest op de Sint-Vincentiuswijk in Meulebeke

Daar waar ooit het woonzorgcentrum Sint-Vincentius en het klooster zich bevonden staan er nu drie moderne appartementsblokken -, de Nieuwe Kapelle, Het Aanwijs en De Wandeling naast 38 woningen.
The post Zonovergoten buurtfeest op de Sint-Vincentiuswijk in Meulebeke appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vrouw ter dood veroordeelde Djalali vraagt Belgische en Zweedse regeringen om samen te werken: “Ze hebben mijn man in de steek gelaten”

Vida Mehrannia, de vrouw van de Iraans-Zweedse professor Ahmadreza Djalali, vraagt de Belgische en de Zweedse regeringen om samen te werken in de hoop haar man sneller vrij te krijgen. De gastprofessor aan de Vrije Universiteit Brussel (VUB) zit al meer dan 8 jaar vast in een Iraanse cel. Hij is er ter dood veroordeeld na beschuldigingen van vermeende spionage.

Lees meer »

Sven Ornelis getuigt over massatoerisme in Barcelona: “De inwoners hebben genoeg van de dronken Britten die de Ramblas overspoelen”

Sven Ornelis heeft al tien jaar een appartement in Barcelona. Maar de sfeer lijkt daar steeds meer te veranderen. De inwoners beginnen zich namelijk te keren tegen de massa’s toeristen. Afgelopen zaterdag trokken zelfs 2.800 inwoners de straat op om te protesteren. “De inwoners hebben niets tegen toerisme an sich, wel tegen de uitspattingen ervan”, verduidelijkt Sven in ‘Het Nieuwsblad’.

Lees meer »

Red Panthers zwaaien Belgische fans uit met klinkende 7-0-zege tegen Zuid-Afrika

De Red Panthers (FIH 4) hebben vrijdagavond in de Lange Munte in Kortrijk in stijl afscheid genomen van hun fans. De Belgische hockeyvrouwen boekten in hun laatste wedstrijd in België voor het vertrek naar de Olympische Spelen in Parijs een klinkende 7-0-zege tegen Zuid-Afrika (FIH 18). Charlotte Englebert en Barbara Nelen scoorden allebei twee keer.
The post Red Panthers

Lees meer »

Recordaantal deelnemers aan tennistornooi Koekelare

Het tennistornooi van TC De Mote, dat twee weken geleden van start ging, begon met schitterend maar wellicht te warm weer. Vervolgens werd het dagelijks kouder, met de halve finales op zaterdag bij een wind van 5 beaufort en de finales op een wisselvallige, buiige zondag. Met een recordaantal van 300 inschrijvingen, waaronder 84 uit
The post Recordaantal deelnemers

Lees meer »

Kinderboerderij De Lenspolder neemt deel aan de nieuwe Kustsafari

Zes bezoekerscentra aan de kust slaan de handen in elkaar voor een nieuwe editie van de Kustsafari. Een kustranger neemt deelnemers, te voet of met de fiets, mee langs verborgen natuurparels op zoek naar opmerkelijke dieren, planten en bunkers. De Kustsafari is een initiatief van provincie West-Vlaanderen in samenwerking met Westtoer en de deelnemende bezoekerscentra.
The post Kinderboerderij De

Lees meer »