Hunter Biden schuldig aan inbreuken op wapenwet, oordeelt jury

Een twaalfkoppige jury heeft Hunter Biden (54), de zoon van de Amerikaanse president, dinsdag schuldig bevonden aan drie inbreuken op de wapenwet. Dat melden Amerikaanse media.

 

Meer krantenkoppen in België

Elon Musk steekt de draak met wereldleiders en miljardairs met absurde AI-modeshow

Joe Biden in een rolstoel, Donald Trump in gevangenisplunje, Kamala Harris als ‘bikinibabe’, … Ze passeren allemaal de revue in een absurde video die Elon Musk maandag op X plaatste. Het gaat om een door AI-gegenereerde modeshow waarin wereldleiders en miljardairs op een catwalk wandelen in extravagante outfits. De beelden werden al tientallen miljoenen keer bekeken.

Lees meer »

Jan De Praetere is beste visser van Zwevegem

Een 30-tal vissers probeerden de titel van Kampioen van Groot-Zwevegem te behalen op het kampioenschap georganiseerd door de Dijkbreukelingen Heestert.
The post Jan De Praetere is beste visser van Zwevegem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Europees parket opent onderzoek naar Vlaams Belang-politicus Tom Vandendriessche voor vermeend misbruik van middelen

De federale politie voert een onderzoek naar mogelijk misbruik van Europese middelen door Europarlementslid Tom Vandendriessche (Vlaams Belang). Dat bevestigt het Europees openbaar ministerie aan Apache en Humo. Het opsporingsonderzoek naar de partij-ideoloog van Vlaams Belang gebeurt onder leiding van een Europese gedelegeerde procureur in Brussel.

Lees meer »

Internationaal schaaktornooi Brugse Meesters pakt uit met Herr Seele

In Brugge heeft van zaterdag 10 tot en met vrijdag 16 augustus opnieuw het internationaal schaaktornooi Brugse Meesters plaats. Met het Sint-Lodewijkscollege in Sint-Andries als nieuwe locatie. Het gaat om de tiende editie en kunstenaar Herr Seele zet dit jubileum luister bij.
The post Internationaal schaaktornooi Brugse Meesters pakt uit met Herr Seele appeared first on KW.be.

Lees meer »

Partij van president Assad wint Syrische verkiezingen

In Syrië heeft de partij van president Bashar al-Assad de parlementsverkiezingen gewonnen. De overwinning van de Ba’ath-partij, die sinds 1963 aan de macht is, kwam niet als een verrassing aangezien ze met zo goed als geen tegenstand rekening moet houden. De opkomst bedroeg 38,16 procent, tegenover 33,17 procent in 2020.

Lees meer »

Al 39 doden bij studentenprotest in Bangladesh: manifestanten eisen einde aan ‘gereserveerde’ banen bij overheid

Confrontaties tussen ordediensten en protesterende studenten hebben in Bangladesh de afgelopen twee dagen aan 39 mensen het leven gekost. Dat blijkt uit een telling van het Franse persbureau ‘AFP’ op basis van cijfers van ziekenhuizen uit het hele land. Donderdag werd er ook brand gesticht bij de belangrijkste publieke televisiezender van het land ‘BTV’ en was er amper internet.

Lees meer »

Formateur De Wever in 21 juli-toespraak: “Drukke sportzomer geeft me luwte om met andere dingen bezig te zijn”

Bart De Wever heeft naar aanleiding van de nationale feestdag een speech gegeven bij een herdenkingsplechtigheid in het Antwerpse stadspark. Daarin focuste de burgemeester van Antwerpen op hoe sport ons samenbrengt. Dat de drukke sportzomer bovendien ook wat aandacht wegneemt van de regeringsonderhandelingen, is volgens De Wever weer mooi meegenomen. Daarnaast sprak De Wever ook kort over "het moeilijk decennium"

Lees meer »