Georges-Louis Bouchez hoopt snel werk te maken van formatie: “Ik ga in Wallonië geen tijd verliezen met snuffelcontacten”

Georges-Louis Bouchez (MR) begint deze week aan de Waalse formatie en hoopt ook federaal snel van start te kunnen gaan. Hij is bereid het land “efficiënter” te maken, en daarvoor mogen sommige Vivaldi-hervormingen op de schop.

 

Meer krantenkoppen in België

Noord-Korea stuurt opnieuw ballonnen naar Zuid-Korea

Noord-Korea heeft donderdag opnieuw ballonnen met vermoedelijk afval naar Zuid-Korea gestuurd, melden Zuid-Koreaanse media. De ballonnen lijken volgens het Zuid-Koreaanse leger onderweg te zijn naar het noordelijke deel van de provincie Gyeonggi, die aan Noord-Korea grenst en de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoel omringt.

Lees meer »

ESA bereidt missie voor naar asteroïde die vlak langs aarde zal scheren: “Zoiets gebeurt maar eens om de 5.000 of 10.000 jaar”

Een asteroïde die vroeger beschouwd werd als de gevaarlijkste van alle bekende planetoïden, zal op 13 april 2029 langs de aarde scheren en dichter bij komen dan sommige satellieten die rondom onze planeet cirkelen. Het Europese ruimtevaartagentschap ESA bereidt een missie voor om de passage van ‘99942 Apophis’ – een erg uitzonderlijke gebeurtenis – van nabij te volgen. Dat moet

Lees meer »

Sportgedicht van Brugse stadsschrijver Lara Taveirne prijkt op muur van Badengebouw in Zeebrugge: badminzonnen of ijsjeshockey?

Op vraag van de stedelijke sportdienst heeft de Brugse stadsschrijver Lara Taveirne een gedicht geschreven over sport. Het stadsgedicht hangt deze zomer op de zijmuur van het Badengebouw op de zeedijk in Zeebrugge.
The post Sportgedicht van Brugse stadsschrijver Lara Taveirne prijkt op muur van Badengebouw in Zeebrugge: badminzonnen of ijsjeshockey? appeared first on KW.be.

Lees meer »

Toegangsweg en loods voor restauratie Meerlaanmolen in Gistel

De aanbestedingsprocedure voor de aanleg van een toegangsweg naar de Meerlaanmolen en voor de ontmanteling van de molentechnische installatie van de molen is gepubliceerd. De gemeenteraad van Gistel zette daarvoor het licht op groen.
The post Toegangsweg en loods voor restauratie Meerlaanmolen in Gistel appeared first on KW.be.

Lees meer »