Canadees parlement opgeschrikt door schandaal rond buitenlandse inmenging

De Canadese regering heeft maandag, onder druk van de oppositie, ingestemd met de vraag om het onderzoek naar buitenlandse inmenging te verbreden. Een parlementscommissie beschuldigde er afgelopen week enkele parlementsleden van landverraad. De parlementsleden zouden, al dan niet op vrijwillige basis, staatsgeheimen hebben gelekt. 

Meer krantenkoppen in België

North Sea Swim Challenge tussen Zeebrugge en Blankenberge afgelast

De North Sea Swim Challenge van zaterdag 13 juli is afgelast. Dat laat organisator de Brugse Langerei Zwemmers weten. “Na overleg met de hoofdredders van Blankenberge en Zeebrugge zien we ons genoodzaakt om net zoals in Knokke de wedstrijd af te gelasten. Door de hoge golven en aanhoudende wind kunnen we onvoldoende reddingsmiddelen te water laten waardoor we de veiligheid

Lees meer »

Happy Food bekroond voor de mooiste Saloon

Happy Food, de broodjeszaak op de hoek van de Markt met de Breidelstraat, werd uitgeroepen tot winnaar van de Saloonwedstrijd, die tijdens de Paardenmarkt door de stad georganiseerd werd. De inzet waren een wisseltrofee en een Torhoutbon van 100 euro.
The post Happy Food bekroond voor de mooiste Saloon appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Bij sommige kankers slaat het bij één op de twee patiënten aan”: wat houdt immuuntherapie juist in?

Het aantal kankerdiagnoses in ons land bereikt een recordhoogte, maar dankzij immuuntherapie vallen steeds meer kankers bijna volledig te genezen. Maar wat precies is immuuntherapie? Voor welke kankers is het effectief? En welke patiënten komen ervoor in aanmerking? Prof. Hans Prenen, diensthoofd oncologie aan het UZA, legt uit: “We krijgen steeds vaker patiënten over de vloer die zeggen: ‘Ik wil

Lees meer »

Realpolitik in Servië

15:18 Olaf Scholz gaat vrijdag proberen vriendjes te maken in Servië. Doel: het lokaal lithiumnirvana. Maar voor dat project is tenniskampioen Novak Djokovic even doorslaggevend.

Lees meer »