Burgemeester Steve Vandenberghe niet langer Vlaams parlementslid: “Blijven inzetten voor Bredene”

Steve Vandenberghe, burgemeester van Bredene en de voorbije 10 jaar Vlaams parlementslid voor Vooruit, is er vanop een 4e plaats op de lijst niet in geslaagd om zijn zetel veilig te stellen. Op zijn sociale media liet Vandenberghe weten ‘trots en dankbaar’ te zijn om Bredene al die tijd te hebben mogen vertegenwoordigen in het Vlaams parlement.

Burgemeester Steve Vandenberghe stond voor een flinke uitdaging om zijn zetel in het Vlaams parlement te verdedigen. Waar hij in 2019 nog vanop een tweede plaats op de lijst vertrok, moest hij nu genoegen nemen met een 4e (strijd)plek.

“Ik wist vooraf dat mijn 4e plaats een strijdplaats was en dat is uiteindelijk ook zo gebleken”, liet Steve Vandenberghe optekenen op zijn Facebookpagina. Vandenberghe was er, zo bleek zondagnacht, nog heel erg dicht bij. Het zag er lange tijd naar uit dat hij alsnog die 4e zetel voor Vooruit zou binnenhalen. Vooral in Oostende scoorde de Bredense burgemeester, die er een intensieve deur-aan deurcampagne in de regio opzitten had, goed.

Vandenberghe haalde in de provincie 8.351 stemmen binnen. Het op twee na beste resultaat bij Vooruit. In eigen gemeente kreeg de burgemeester 1.441 stemmen achter zijn naam.

Vandenberghe geeft op zijn sociale media aan het evident jammer te vinden dat hij niet opnieuw verkozen werd. “Maar ik ben ook trots op wat ik de voorbije 10 jaar heb kunnen realiseren voor het onderwijs en onze regio.” Voor hij in het Vlaams parlement belandde, was Steve Vandenberghe respectievelijk onderwijzer in en directeur van GO-basisschool De Zandlopertjes. Zijn interesse voor het thema onderwijs was dan ook vanzelfsprekend.

Gemeenteraadsverkiezingen

De voorbije jaren liet de Bredense burgemeester zich echter ook opmerken als grote pleitbezorger van klassiek statiegeld op PET-flessen en blik. Een strijd waarvoor hij symbolisch ook de Bredense stranden inzette. Twee jaar naeen zette hij daar zelf een lokale statiegeldcampagne op touw.

Nu hij uit het Vlaams parlement verdwijnt, kan Vandenberghe zich volop concentreren op de gemeenteraadsverkiezingen. In Bredene verdedigt hij met Vooruit een absolute meerderheid. “We hebben nog een belangrijke uitdaging in het vooruitzicht”, gaat Vandenberghe verder op Facebook. “Net als de voorbije 30 jaar zal ik me, samen met ons team, keihard blijven inzetten voor onze prachtige gemeente Bredene. Op mij kun je altijd blijven rekenen.”

Of Vandenberghe na zijn verdwijnen uit het parlement terugkeert naar het onderwijs, andere professionele horizonten opzoekt of voltijds burgemeester wil worden, is onduidelijk. De burgemeester wilde maandag telefonisch niet reageren op het voor hem ongetwijfeld teleurstellende nieuws en wilde het houden bij de verklaring die op zijn sociale media te lezen was.

The post Burgemeester Steve Vandenberghe niet langer Vlaams parlementslid: “Blijven inzetten voor Bredene” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Man krijgt grotendeels voorwaardelijke celstraf van 18 maanden voor herhaaldelijk partnergeweld: “Halen het slechtste in elkaar naar boven”

Amper twee maanden na de start van hun relatie deed een drugsverslaafd koppel elkaar al pijn, maar voorlopig zijn ze nog altijd samen. Ook al betekent dit dat de liefde de tralies moet trotseren, want de 36-jarigeman uit Harelbeke zit in de gevangenis maar zal die snel mogen verlaten. “We zien elkaar nog graag”, klonk het.
The post Man

Lees meer »

Twintiger die Milan (15) doodstak met bajonet in Oostkamp blijft in de cel

Bruggeling Jordy D. (21) blijft in de cel voor de moord op de 15-jarige Milan Meert bijna drie jaar geleden in Oostkamp. De raadkamer heeft zijn aanhouding met twee maanden verlengd. Het onderzoek is intussen afgerond. “Het is wachten op de eindvordering van het parket.”
The post Twintiger die Milan (15) doodstak met bajonet in Oostkamp blijft in de

Lees meer »

Massaoptreden met bijna 800 saxofonisten aan kathedraal en uit de ramen van het Belfort tijdens Gentse Feesten 

Aan het Sint-Baafsplein in Gent hebben zo’n 800 saxofoonspelers samen opgetreden. Ze stonden op het plein en op de terrassen en balkons aan de kathedraal. Uitzonderlijk mochten muzikanten ook het Belfort beklimmen en uit de ramen spelen. Het optreden is een stunt om het instrument, dat aan populariteit verliest, meer aandacht te geven. "We waren bang voor valse noten, maar

Lees meer »

BDSM zo populair dat studenten nu ook ‘jongerenmunch’ oprichten. Onze reporter ging langs: “De paardenzweep van Decathlon is de beste”

Op café met wildvreemden praten over BDSM, seks, kinks en fetisjen: ook gekend als een munch. In Leuven is het concept zo populair dat organisatoren met wachtlijsten zitten en studenten zelfs een eigen ‘jongerenmunch’ hebben opgericht. Onze reporter ging gisterenavond naar zo’n bijeenkomst en dat leverde interessante gesprekken op. “Ik wil wel eens vastgebonden worden met prikkeldraad.”

Lees meer »

Elisabeth Lucie Baeten beschuldigt ‘Vogue’ van “verzinnen” cellulitis: “Van iets normaal maakten zij plots probleem”

Elisabeth Lucie Baeten (33) is het duidelijk oneens met de vele artikels over cellulitis. Toen ze online door een nieuwswebsite scrolde en opnieuw een artikel zag met de titel ‘Putjes en deukjes in je huid: wat is cellulitis en kun je er iets tegen doen?’, reageerde ze scherp op sociale media. “Cellulitis is net zo normaal als rimpeltjes op je

Lees meer »

Getuige over schietpartij op Trump-rally: “We zagen duidelijk een geweer. Ik dacht: ‘Waarom is Trump nog aan het spreken?’”

Er werden zaterdag schoten gelost op een campagnebijeenkomst van Donald Trump in de Amerikaanse staat Pennsylvania. Daarbij kwamen één toeschouwer en de schutter om het leven, en ook Trump zelf werd geraakt door een kogel. De FBI spreekt van een moordaanslag op de voormalig president. In Amerikaanse media beschrijven getuigen wat ze gezien hebben.

Lees meer »