Politie-inspecteur uit Brugge niet vervolgd voor het doden van een man: gaat om wettelijke zelfverdediging

Een politie-inspecteur uit Brugge wordt niet vervolgd voor het doden van een man, dat heeft het parket van West-Vlaanderen beslist. De man van 41 liep vorig jaar in september op de politie-inspecteur af met een mes, waarop de inspecteur zijn wapen gebruikte. Volgens het onderzoek gebeurde dat uit wettelijke zelfverdediging. 

Meer krantenkoppen in België

Neos Izegem lanceert ‘verenigingspil’ voor meer verbondenheid

“Neos is een vereniging waar iedere 55-plusser, die actief in het leven staat én van een stukje cultuur en andere interessante activiteiten wil genieten, zich thuis zal voelen”, zegt Rudy Pattyn, voorzitter van de lokale afdeling. Onlangs sloten ruim 80 leden het voorbije werkjaar af met een ‘Zomerhappening’ in kasteel Wallemote.
The post Neos Izegem lanceert ‘verenigingspil’ voor meer

Lees meer »

Bedrijf van Marc Coucke dagvaardt stad Oostende in kortgeding

In een dispuut rond het stadion van KV Oostende heeft het bedrijf van Marc Coucke de stad Oostende en de curator van KVO in kortgeding gedagvaard. Dat meldt Focus-WTV en bevestigt burgemeester Bart Tommelein (Open VLD). Coucke wil een plaatsbeschrijving laten uitvoeren, maar na het faillissement van de club is de erfpacht opgezegd door de stad.

Lees meer »

Tadej Pogacar troeft Philipsen af in Nederlands Natourcriterium, blik gaat nu volledig op het WK en niet op de Olympische Spelen

Het zijn drukke dagen voor Tadej Pogacar (UAE Team Emirates). Zondag kroonde de Sloveen zich nog met veel overmacht tot eindwinnaar in de Tour de France, twee dagen later kwam hij in actie tijdens het Natourcriterium in het Nederlandse Surhuisterveen. Pogacar won daar voor Jasper Philipsen. Morgen is er nog een huldiging in zijn thuisland, daarna is het tijd voor

Lees meer »

Genk en Hasselt pakken ‘laadpaalklevers’ aan, nieuwe laadpalen verklikken of auto al volgeladen is of niet

Hasselt en Genk gaan maatregelen nemen tegen zogenoemde ‘laadpaalklevers’, chauffeurs die hun elektrische wagen te lang of onnodig op een parkeerplaats met een laadpaal laten staan. Genk gaat laadpalen inzetten met een nieuwe technologie die aangeeft welke wagens al opgeladen zijn. Ook Hasselt wil slimme laadpalen inzetten. Dat schrijft Het belang van Limburg en het nieuws is aan onze redactie

Lees meer »

TERUGLEZEN OEKRAÏNE. Brussel en Kiev ondertekenen samenwerkingsakkoord voor Belgisch herstelprogramma voor Oekraïne

België en Oekraïne ondertekenen vandaag een samenwerkingsakkoord dat de officiële start van het Belgische herstelprogramma voor Oekraïne inluidt. Op vraag van Oekraïne focust het programma vooral op de heropbouw van kritieke infrastructuur en de bouw van schuilkelders in scholen in de regio’s rond Tsjernihiv en Kiev. De eerste schijf van 20 miljoen euro gaat naar het herstel van energievoorzieningen in

Lees meer »

Marc Coucke en stad Oostende vechten het uit in de rechtbank: “Hij liet KVO achter met een molensteen rond de nek”

Het zit er bovenarms op tussen Marc Coucke en stad Oostende. Via de rechtbank wil de voormalige voorzitter van het failliete KV Oostende toegang krijgen tot het voetbalstadion om er een inventaris te maken van zijn bezittingen. Maar de stad en de curator van KVO weigeren dit pertinent. “Hij heeft daar niets meer te zoeken”, klonk het fel.
The

Lees meer »

Zwaantjes Roller Club aan het feest na een geslaagd EK op de piste: “Echt genieten, met familie en vrienden om je heen”

Op de nationale feestdag, de slotdag van het pistetornooi op het EK skeeleren in Zandvoorde, won Bart Swings de Europese titel op de puntenkoers over vijf kilometer. Eerder al bezorgden Fran Vanhoutte bij de seniores en junior Lyssa Vansteenkiste Zwaantjes Roller Club als organisator een delirium met twee keer goud.
The post Zwaantjes Roller Club aan het feest na

Lees meer »

Jonathan (29) verdrinkt na val in kloof in Franse Alpen: “Zijn vriend reikte de hand, smeet touw, schreeuwde instructies. Maar het mocht niet baten”

Wat een avontuurlijke trip onder vrienden moest worden, is afgelopen weekend geëindigd in een drama. De 29-jarige Jonathan Victoor uit Sint-Denijs-Westrem verdronk zaterdagavond toen hij canyoning beoefende in de Franse Alpen. De twintiger gleed uit, belandde in het koude water en kwam vast te zitten tussen rotsblokken. “Zijn kameraad probeerde hem er nog uit te halen”, vertellen omstaanders. “Maar het

Lees meer »

Ziekenhuis Waregem opent vernieuwde stroke unit: “Time is brain”

Maandagmiddag opende het O.L.V. van Lourdes Ziekenhuis in Waregem zijn vernieuwde stroke unit. Dat is een aparte eenheid binnen de afdeling Neurologie, waar mensen met een herseninfarct of -bloeding snel gespecialiseerde hulp krijgen.
The post Ziekenhuis Waregem opent vernieuwde stroke unit: “Time is brain” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Internationale topacts tijdens Boulevard

Het straattheaterfestival Boulevard, al bijna 40 jaar een geliefd zomerevenement, brengt ook deze zomer weer internationaal straattheater van hoog niveau naar De Haan en Wenduine.
The post Internationale topacts tijdens Boulevard appeared first on KW.be.

Lees meer »