Politicoloog Dave Sinardet verklaart Waalse ruk naar rechts: “Bouchez noemde alle andere partijen ‘vijftig tinten links’. Die strategie werkte”

De liberale MR en de christendemocraten van Les Engagés boeken een historische overwinning in het zuiden van het land, ten koste van álle linkse partijen. Politicoloog Dave Sinardet (VUB) over de Waalse ruk naar rechts.

 

Meer krantenkoppen in België

LIVE F1. Gefrustreerde Verstappen schiet met scherp op eigen team: “We zitten niet op dezelfde golflengte”

De Formule 1 is aanbeland bij de GP van Hongarije. De McLaren maakte dit weekend al veel indruk en deed dat in de kwalificatie opnieuw. Lando Norris (24) pakte de polepositie voor ploeggenoot Oscar Piastri. Wereldkampioen Max Verstappen – die ‘not amused’ is – start vanop plaats 3. Perez stelde dan weer teleur en crashte in Q1. Leuke situatie voor

Lees meer »

Europese Unie wil samenwerken met Servië inzake strategische grondstoffen

In hoofdstad Belgrado ondertekent de Servische president Aleksandar Vucic vrijdag een partnerschapsakkoord met de Europese Unie over de levering van strategische grondstoffen. Ook de Duitse bondskanselier Olaf Scholz is daarbij aanwezig. De ondertekening komt er amper een week nadat een Servische rechter het licht op groen heeft gezet voor een controversieel project rond de ontginning van lithium.

Lees meer »

Gouden Greg Van Avermaet en Zilveren Pieter Timmers over toen en nu: “Het was iets onwezenlijk, maar ik moet nog werken om rond te komen”

Pieter Timmers: “Misschien kunnen we eens afspreken om te gaan fietsen.” Greg Van Avermaet: “Oké. Maar pas op, ik ben nog altijd een competitiebeest.”. Wij brachten de twee olympische sporthelden van Rio 2016 – zilver op de 100m vrije slag en goud in de wegrit – samen voor een reünie. Hoe blikken ze terug op hun medaille, wat doen ze

Lees meer »

Meer dan honderd eieren van zeldzame Siamese krokodil ontdekt

In een natuurreservaat in Cambodja zijn 106 eieren ontdekt van een zeer zeldzame krokodillensoort, de Siamese krokodil. Tientallen babykrokodillen zijn al uit het ei gekropen. De Cambodjaanse minister van Landbouw Dith Tina spreekt over een groot succes in de strijd om de ernstig bedreigde dieren te beschermen.

Lees meer »

Win een ticket voor de 90s party op W-festival op 23 augustus

Vrijdag 23 augustus 2024 wordt een gigantisch dance-walhalla voor alle 90s-liefhebbers op W-festival. Maak je klaar voor de ene na de andere hitvolle set van Jenny Berggren van Ace of Base, 2 Unlimited, Snap!, Culture Beat, C+C Music Factory en Nightcrawlers. Met als afsluitende act Adamski. Wij mogen 200 tickets weggeven voor de 90s party …
The post Win

Lees meer »

Dement roept stad en huurder Thermenhotel op bij vrederechter: “Dit lijkt op een wanhoopspoging. De verhoudingen zitten scheef”

Erfgoedvereniging Dement voert de druk op tegen de stad en de NV Restotel rond herstellingen aan het Thermae Palace Hotel. Dat gebeurt met een oproeping tot verzoening bij de vrederechter. Het initiatief lijkt vredevol? maar is wel een eerste stap in een mogelijke grotere procedure? waarbij Dement wil dat de stad de huurder dwingt tot herstel.
The post Dement

Lees meer »

Kelly Pfaff over massale reacties na verdwijnen van docusoap op VTM GO: “We hebben compassie met Frances Lefebure”

“De Pfaffs moeten te állen tijde beschikbaar zijn op tv.” Deze hartenkreet zwierde Frances Lefebure (35) online nu de herhalingen van de realityreeks op VTM GO ten einde lopen. En ze staat niet alleen. Veel fans uiten hun teleurstelling dat ‘De Pfaffs’ wordt afgevoerd. In ‘Dag Allemaal’ reageert Kelly Pfaff (46) voor het eerst op de massale steun en verklapt

Lees meer »

Vader van slachtoffer dubbele moord in Denderhoutem pleit voor meer psychologische begeleiding: “Die dag heeft van Danny moordenaar gemaakt”

"Had het systeem anders in elkaar gezeten, dan was dit nooit gebeurd." Dat is de boodschap van Christophe Dutilleux, de vader en ex-partner van Michiel en Miren, die vorig jaar in Denderhoutem werden doodgestoken door de partner van Miren. Eerder die dag had ze nog een klacht ingediend wegens belaging, maar de man werd na enkele uren weer vrijgelaten. Christophe

Lees meer »

Prominente politica doodgeschoten in West-Oekraïne

In het westen van Oekraïne is het gewezen rechts-nationalistische parlementslid Iryna Farion doodgeschoten. Farion is vooral bekend van haar anti-Russische uitspraken. De 60-jarige vrouw overleed in Lviv in het ziekenhuis aan haar verwondingen, nadat ze een kogel in het hoofd had gekregen.

Lees meer »