HLN TRANSFERLIVE. Wrexham blijft geïnteresseerd in Bale – Opnieuw problemen voor Barça met inschrijven spelers

Het einde van het voetbalseizoen is quasi een feit. En dus draait ook de transfermolen op volle toeren. Doen onze Belgische topclubs zaakjes? In deze liveblog mist u niets van het transfernieuws! 

Meer krantenkoppen in België

Liveblog – Trump verschijnt voor het eerst sinds mislukte aanslag in het openbaar met verband op zijn oor, duidt Vance aan als running mate

Donald Trump is voor het eerst sinds de mislukte aanslag in het openbaar verschenen. Hij heeft zijn opwachting gemaakt op de Republikeinse conventie met een verband op zijn oor. Hij is intussen ook officieel aangeduid als presidentskandidaat van zijn partij. J.D. Vance (39) is gekozen als zijn running mate. Volg alle ontwikkelingen in deze liveblog.

Lees meer »

TERUGLEZEN GAZA. Amerikanen stoppen met tijdelijke pier voor hulp aan Gazastrook

Palestijnse gewapende groepen uit Gaza hebben honderden oorlogsmisdaden begaan tijdens de aanval op Israël op 7 oktober. Dat zegt Human Rights Watch (HRW) in een vandaag gepubliceerd rapport. Het gaat om een van de meest diepgaande internationale studies tot nu toe naar de aanval die de huidige oorlog in Gaza ontketende. Lees hier de ontwikkelingen van woensdag 17 juli terug.

Lees meer »

Anthony Dumarey wil burgemeesterssjerp terug in Oudenburg, nadat hij vorig jaar stap opzij zette na vastgoedaffaire

Anthony Dumarey, die vorig jaar opstapte als burgemeester van Oudenburg, keert terug op het politieke toneel en wil opnieuw een gooi doen naar de burgemeesterssjerp. Hij wordt lijsttrekker van de lijst Voor Oudenburg dat de naam Open VLD vervangt.
The post Anthony Dumarey wil burgemeesterssjerp terug in Oudenburg, nadat hij vorig jaar stap opzij zette na vastgoedaffaire appeared first

Lees meer »

37 maanden cel gevorderd voor man die vriendin probeerde te wurgen

Een 49-jarige Oostendenaar heeft zich voor de Brugse strafrechter moeten verantwoorden voor poging tot doodslag op zijn partner. Toen haar zoon tussenbeide kon komen, was het slachtoffer al bewusteloos door de wurgpoging. Het openbaar ministerie vorderde 37 maanden gevangenisstraf, waarvan de helft met uitstel en onder voorwaarden.
The post 37 maanden cel gevorderd voor man die vriendin probeerde te

Lees meer »

Onweer op komst: code geel vanaf 14 uur

Het noodnummer 1722 is geactiveerd omdat het KMI waarschuwt voor slecht weer met mogelijk plaatselijke hagel en intense neerslag. Van 14 uur tot en met zondagochtend 7 uur geeft het weerinstituut code geel afgekondigd voor onweer.

Lees meer »

Francesco Vanderjeugd stelt zich niet meer verkiesbaar na het verspreiden van seksfilmpje

In een Facebook Live laat de Stadense burgemeester Francesco Vanderjeugd weten dat hij uit de lokale politiek stapt en niet meer zal meedingen naar de burgemeesterssjerp bij de verkiezingen van 13 oktober. Die beslissing maakte hij nadat bekend raakte dat hij op een evenement van zijn partij Open VLD zelfgemaakte seksfilmpjes toonde aan een groepje aanwezige jongeren. “Ik kan mezelf

Lees meer »

Wannes Cappelle met politieke boodschap op Cactusfestival: “Doet open Bange Blankeman”

Met de cover ‘Bange Blankeman’ van Willem Vermandere bracht Het Zesde Metaal zaterdag tijdens het Cactusfestival in het Minnewaterpark in Brugge een duidelijke politieke boodschap, tussen de nationale en de lokale verkiezingen in. “Onze politici mogen niet op angst spelen en alle problemen op de buitenlanders steken”, zegt Wannes Cappelle.
The post Wannes Cappelle met politieke boodschap op Cactusfestival:

Lees meer »

“Zelfs met 3.000 vrijkaarten raakten we niet uitverkocht”: de moeizame geboorte van Tomorrowland, 20 jaar geleden

Tomorrowland viert zijn 20-jarig jubileum. In die twee decennia is het festival uitgegroeid tot een wereldwijd succes, maar dat was ooit anders. De eerste editie van Tomorrowland – in 2005 – mondde bijvoorbeeld uit in een financieel fiasco, al heeft de buitenwereld daar niet veel van geweten, met dank aan een leugentje om bestwil. “Elektronische dansmuziek had in die tijd

Lees meer »

“Hij lijkt ondoordringbaar”: ‘The Simpsons’-acteur probeert Britse King’s Guard aan het lachen te brengen door zijn karakters na te doen

De Amerikaanse acteur en komiek Hank Azaria entertaint al jaren mensen met zijn unieke stem. Hij is het bekendst door zijn vertolking in ‘The Simpsons‘, waar hij de stemmen inspreekt van onder meer barman Moe, politiechef Wiggum en Comic Book Guy. Wie de animatiereeks volgt, weet dat een lach niet moeilijk uit te lokken is. Maar de acteur stond toch

Lees meer »

Man krijgt grotendeels voorwaardelijke celstraf van 18 maanden voor herhaaldelijk partnergeweld: “Halen het slechtste in elkaar naar boven”

Amper twee maanden na de start van hun relatie deed een drugsverslaafd koppel elkaar al pijn, maar voorlopig zijn ze nog altijd samen. Ook al betekent dit dat de liefde de tralies moet trotseren, want de 36-jarigeman uit Harelbeke zit in de gevangenis maar zal die snel mogen verlaten. “We zien elkaar nog graag”, klonk het.
The post Man

Lees meer »