Heeft CD&V nu gewonnen of verloren? De “tussenstop naar beter” wekt bij militanten weinig enthousiasme op

Wie wilde weten wat ‘opgelucht samenzijn’ is, moest zondag bij de militanten van CD&V zijn: weinig cijfers om voor te applaudisseren, wel een voorzitter die op handen gedragen wordt. Verder: goeie catering, weinig beweging, om 22 uur naar huis.

 

Meer krantenkoppen in België

Aantal inschrijvingen niet-EU-burgers voor gemeenteraadsverkiezingen het laagst in Vlaanderen

Het aantal niet-Europeanen in Vlaanderen dat zich tot nu toe heeft geregistreerd om te stemmen voor de gemeenteraadsverkiezingen ligt op 5 procent. Dat is het laagste van alle gewesten in ons land. Niet-Belgen moeten zich voor 1 augustus inschrijven om deel te nemen aan de lokale verkiezingen. Organisaties die opkomen voor het stemrecht van niet-Belgen noemen de verplichte registratie "een

Lees meer »

Wannes en Hannes van Team DAMP gastheer van eigen podium op Tomorrowland: “Hele eer dat we zelf dj’s mogen uitnodigen”

Nadat Wannes Loosveldt (37) en Hannes De Waepenaere (35) er al zeven jaar op rij achter de draaitafels stonden, staat hun collectief ‘Team DAMP’ nu ook als stagehost op de line-up van Tomorrowland. Zij mogen zowel nu zondag als de week erop kiezen welke dj’s er op ‘hun’ Elixir-podium staan. “Een hele eer, want wij hebben een nauwe band met

Lees meer »

Natuurhulpcentrum Oudsbergen waarschuwt voor bronstige reebokken op de weg

Het Natuurhulpcentrum van Oudsbergen waarschuwt mensen, en vooral autobestuurders, voor de start van de paartijd bij de reeën. Tussen half juli en half augustus zijn de mannetjes, of bokken, het hevigst. Ze markeren hun territorium of proberen een eigen territorium te vinden. Heel wat reeën verplaatsen zich dus. Spijtig genoeg geraken de dieren daardoor vaker dan anders betrokken bij verkeersongevallen.

Lees meer »

Arts mag nooit meer werken na masturberen tijdens videogesprek met patiënte

Een plastisch chirurg mag zijn beroep niet meer uitoefenen, omdat hij in een videoconsult met een patiënte zichzelf heeft bevredigd. “Ernstig seksueel grensoverschrijdend gedrag”, noemen tuchtrechters in Nederland dat vrijdag. Een rechtbank had de arts eerder dit jaar veroordeeld tot een taakstraf van 120 uur, een voorwaardelijke gevangenisstraf van vijf maanden en een schadevergoeding van 500 euro.

Lees meer »

‘Beheroes’ Fons en Marijn genoten op eretribune van nationaal defilé: “Zelfs eigen strip aan minister Annelies Verlinden kunnen overhandigen”

De modale Belg kon het defilé op de nationale feestdag op televisie volgen, maar voor Fons Margodt en Marijn Depraetere werd het een extra leuke ervaring. Zij mochten de optocht in de eretribune bijwonen. De jonge striptekenaar uit Izegem en traumacoach uit Hooglede waren er te gast omdat ze als ‘alledaagse helden’ werden voorgedragen… en daar genoten ze met volle

Lees meer »

“Hij doet dit puur om Vingegaard te jennen”: Pogacar lijkt zich gewoon te amuseren, maar Tom Dumoulin ziet er meer achter

“A normal day at the office.” Leuke finale op Superdévoluy, maar Tadej Pogacar haalde er een keer de schouders bij op. Terwijl zijn concurrenten vechten voor elke seconde, lijkt hij vooral manieren te zoeken om zich te amuseren in de Tour. Of toch niet? Volgens NOS-analist en ex-Giro-winnaar Tom Dumoulin wil Pogacar vooral rivaal Vingegaard een koekje van eigen deeg

Lees meer »

LIVE WORLD MATCHPLAY. Humphries straft foutjes ‘MVG’ af en duikt met dubbele voorsprong kleedkamer in

De World Matchplay kent vanavond zijn ontknoping. Bij de mannen mogen toppers Michael van Gerwen en Luke Humphries strijden om de felbegeerde titel. De Nederlander kreeg in de halve finale Michael Smith klein, de Engelse wereldkampioen won van zijn landgenoot James Wade. Bij de vrouwen heeft Beau Greaves de titel gegrepen na een dominante prestatie tegen Fallon Sherrock. De wedstrijden

Lees meer »

“Over 14 uur lig ik onder het mes”: Van Gerwen heeft na bloedstollende ontknoping even andere dingen aan z’n hoofd

De World Matchplay kent zijn kampioen: Luke Humphries. De wereldkampioen trok in een spannende finale tegen Michael van Gerwen aan het langste eind. Het is zijn allereerste Phil Taylor-trofee, het maakt hem 200.000 pond (168.000 euro) rijker. Van Gerwen kan er wel mee leven, zeker omdat hij nu even andere dingen aan z’n hoofd heeft. “Over 14 uur ga ik

Lees meer »

Bruggeling Joedrick Pupe debuteert met FC Dender op zijn 27ste in eerste klasse: deze “niet-profrijpe” voetballer effende zijn eigen pad

Joedrick Pupe is een naam om in het oog te houden bij de start van de voetbalcompetitie. Door blessures liep zijn weg naar de top niet over rozen, maar nu staat de Bruggeling, die in Oostende ook een koffie- en ijssalon heeft, met FCV Dender EH in eerste klasse.
The post Bruggeling Joedrick Pupe debuteert met FC Dender op

Lees meer »