De succesformule van PVDA-goudhaantje Jos D’Haese (31): Gaza en genialiteit op sociale media

PVDA zet in Antwerpen met lijsttrekker Jos D’Haese (31) een gigantisch resultaat neer. Zo gigantisch dat het Bart De Wever (N-VA) “best schrik doet krijgen voor de komende gemeenteraadsverkiezingen”, aldus de immens populaire D’Haese. Met dank aan onder meer zijn “uitgekiende” aanwezigheid op Tiktok, zeggen experts.

 

Meer krantenkoppen in België

Premier van Wales kondigt ontslag aan nadat vier ministers opstappen

Vaughan Gething treedt na slechts vier maanden af als premier van Wales. Dit gebeurt nadat vier regeringsleden hun ontslag indienden en zijn vertrek eisten. Gething stond al onder druk vanwege een omstreden donatie tijdens zijn verkiezingscampagne. Naast zijn premierschap legt hij ook zijn functie als leider van de Welsh Labour Party neer.

Lees meer »

Fotograaf legt kogel vast op beeld vlak voor die Trump raakt: “Kans van één op een miljoen”

Het is bijna onmogelijk, maar toch slaagde New York Times-fotograaf Doug Mills er zaterdagavond in Pennsylvania in. Hij wist het moment vast te leggen waarop een kogel richting voormalig president Donald Trump vliegt, vlak voor die kogel hem aan zijn oor zou raken. Zaterdagavond probeerde de 20-jarige Matthew Crooks de Republikeinse presidentskandidaat neer te schieten op een verkiezingsrally.

Lees meer »

Designers in Residence Kortrijk kondigt drie geselecteerde designers aan

Designers in Residence Kortrijk viert hun tiende verjaardag. Sinds 2014 ontvangt de organisatie elk jaar drie recent afgestudeerde ontwerpers van over de hele wereld en uit verschillende creatieve disciplines voor een uniek residentieprogramma in Kortrijk. Deze week werd voor hun jubileumeditie de drie geselecteerde designers aangekondigd.
The post Designers in Residence Kortrijk kondigt drie geselecteerde designers aan appeared first

Lees meer »

Waar komt mysterieuze aangespoelde bol vandaan? Onderzoek ESA moet na zeven maanden opheldering brengen

Zeven maanden geleden werd de ontmijningsdienst DOVO opgeroepen voor een mysterieuze aangespoelde bol op het strand van Bredene. Het gaat om een metalen bal met een diameter van ongeveer 40 centimeter. Volgens verschillende instanties en experten gaat het om hydrazinetank. Maar van waar die komt en hoe die in zee is beland, blijft een mysterie.
The post Waar komt

Lees meer »

Van de uitvaart tot haar erfenis: Shannen Doherty liet specifieke instructies achter voor na haar dood

Shannen Doherty overleed zaterdag op 53-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker. Maar al maanden voor haar overlijden had ze alles geregeld wat er na haar dood zou moeten gebeuren. Samen met haar familie werkte ze alle details uit, van haar uitvaart tot haar nalatenschap. In haar podcast ‘Let’s Be Clear’ deelde Doherty deze plannen met haar luisteraars.

Lees meer »

“Vecht! Vecht! Vecht!”: een zaterdagavond voor de geschiedenisboeken. Dit is hoe de aanslag op Trump écht verliep

Slechts drie minuten zaten er tussen het eerste schot en het moment waarop hij veilig in een wagen van de Secret Service werd geduwd. Maar zelfs voor een eeuwige stoerdoener als Donald Trump zal dat als een eeuwigheid hebben aangevoeld. Reconstructie van een veelbewogen avond in het onooglijke Butler, Pennsylvania, waar de ex-president en huidige Republikeinse presidentskandidaat miraculeus aan de

Lees meer »

Krombekenaar Michel (80) zag zijn twee vrouwen sterven en wandelt nu alleen verder: “Ik herinner onze tochten in mijn boekjes”

Michel Vanhoucke (80) uit Krombeke startte in de vorige eeuw al z’n eigen Strava. Meer dan 53.000 km houdt de 80-jarige wandelaar bij in boekjes, een hobby die hij 30 jaar terug begon met zijn eerste vrouw. “M’n tweede vrouw stierf recent en ik kreeg een pacemaker, maar ik blijf stappen.”
The post Krombekenaar Michel (80) zag zijn twee

Lees meer »