“De grens van wat mensen willen betalen is bereikt”: ophef in Denemarken nu koningshuis miljoenen extra krijgt

“Als Mary’s echtgenoot tegenwoordig gelukkiger lijkt, heeft hij daar een goede reden voor”, schrijft de Deense pers. Koning Frederik (56) en zijn familie gaan er namelijk financieel flink op vooruit door extra dotaties, waaronder één “buitengewone” van bijna 4 miljoen euro. De Deense regering verdedigt de nieuwe bepaling, maar in de pers wordt de koninklijke familie zwaar bekritiseerd. “De bevolking is het moe.” 

Meer krantenkoppen in België

Scouts Groeninge uit Kortrijk bestolen tijdens buitenlands kamp: “Inzamelactie gestart om leden hun nodige gerief terug te bezorgen”

Het buitenlandse kamp van de scoutsgroep Groeninge uit Kortrijk begint met een domper. Richting de bestemming Bosnië en Herzegovina werd er ingebroken in hun camionette, waarin de rugzakken, kookgerief en tenten lagen. Heel wat van het duurdere materiaal werd bestolen. Daarom zet de groep nu een crowdfunding op poten. “Zo hopen we dat we het nodige gerief terug kunnen bezorgen

Lees meer »

Vermoedelijk inbrekersduo gearresteerd na wilde achtervolging die eindigt in Roeselare, verdachten negeerden zelfs een waarschuwingsschot

De politie van zone Midow raakte zaterdagnacht betrokken bij een wilde achtervolging doorheen Ingelmunster, Ardooie en Roeselare toen een bestelwagen een controle wou ontlopen. De verdachten negeerden zelfs een waarschuwingsschot, maar konden uiteindelijk ingerekend worden.
The post Vermoedelijk inbrekersduo gearresteerd na wilde achtervolging die eindigt in Roeselare, verdachten negeerden zelfs een waarschuwingsschot appeared first on KW.be.

Lees meer »

Wisselvallige maar vrij warme nationale feestdag

Het is zondag wisselvallig met afwisselend opklaringen en vaak veel wolkenvelden, soms vergezeld van plaatselijke buien. In het oosten van het land kan daar ook onweer bijzitten. Aan zee is de kans op regen kleiner. De maxima schommelen tussen 21 en 26 graden.

Lees meer »

Brenda is nu voor altijd bij Dylan, maar hij vergaat het de andere acteurs uit ‘Beverly Hills, 90210’?

“Na vele jaren vechten verloor ze haar strijd tegen kanker.” Het nieuws dat Shannen Doherty overleden is sloeg in als een bom, en dan vooral bij haar ‘Beverly Hills, 90210′-collega’s. “Ze was een kracht van de natuur, en ik zal haar missen”, aldus Jason Priestley. Maar hoe is het de rest van de cast inmiddels vergaan? Van een plotselinge beroerte

Lees meer »

Flamboyante Erika uit ‘B&B zoekt lief’ bleef in Toscane na pijnlijke liefdesbreuk: “Ik heb genoeg van Italiaanse mannen”

Zo idyllisch het Italiaanse Toscane is, zo hevig ging het eraan toe op het domein van Erika Raes (59). Die viel in ‘B&B zoekt lief’ namelijk zo erg in de smaak bij haar kandidaten, dat het tot een hoog opgelopen ruzie kwam. De charmante gastvrouw schrok van zoveel mannelijke aandacht, meer dan twintig jaar na de pijnlijke scheiding van haar

Lees meer »

Corona-experts over de stijgende cijfers: “We zagen de zomeruitbraak een maand geleden al aankomen”

Eén op de vijf coronatesten is positief, tonen de nieuwste cijfers van Sciensano. Is dat alarmerend? Blijft corona ook de rest van de zomer circuleren? En komt er weer een vaccin in het najaar? Deze vragen doen ons midden de grote vakantie terugkeren naar de corona-experts. “Vorig jaar geloofden we dat de zomeruitbraken niet meer zouden terugkeren. Dat was fout”,

Lees meer »

“Remco verstopt zich niet, dat spreekt mij erg aan”: sportief manager Visma-Lease a Bike over de strijd om geel, Van Aert en Evenepoel

Een derde gele trui op een rij als afscheid wordt moeilijk, een openhartig interview lukt wel. In zijn laatste Tour als sportief manager van Visma-Lease a Bike reageert Merijn Zeeman op de prestaties van Jonas Vingegaard, de roddel over koolstofmonoxide als nieuw wondermiddel en de kansen van Wout van Aert in Parijs: “Hij reed zondag een nieuw persoonlijk vermogensrecord.”

Lees meer »

Dit worden de Gentse Feesten: openen met verrassingsact, megaconcert van 740 saxofonen en – natuurlijk – Irish coffees op de Vlasmarkt

De 181e editie van de Gentse Feesten telt bijna 3.500 verschillende activiteiten: dans, expo’s, muziek, performance, (straat)theater en ambiance tot in de vroege uurtjes. Het grootste stadsfestival van Europa opent met een verrassingsact aan het water. Het programma zit in een speciale app. Drinken doe je uit een nieuwe herbruikbare ‘Gentse Feesten’-beker, en afsluiten doe je op de Vlasmarkt, al

Lees meer »