Zo scoort Vlaams Belang: voorlopig dan toch niet de grootste partij van Vlaanderen?

Vlaams Belang lijkt voorlopig (!) dan toch niet de grootste partij van Vlaanderen. Dat blijkt uit officiële cijfers van de FOD Binnenlandse Zaken. Met zowat de helft van de stemmen geteld, tekent de rechts-radicale partij een resultaat van om en bij de 20 procent op. Daarmee moet ze de N-VA zowel Vlaams als federaal laten voorgaan. 

Meer krantenkoppen in België

Waarom Bart De Wever (N-VA) tegen 20 september een regering wil

Het is een drama voor onze overheidsfinanciën, maar met het nieuwste rapport van de Vergrijzingscommissie kreeg kersvers formateur Bart De Wever (N-VA) een extra wapen in handen. Het zet de deur wagenwijd open om van de nieuwe federale coalitie een echte ‘hervormingsregering’ te maken. Maar de klok tikt. Want als hij voor 20 september geen ploeg – mét stevige hervormingen

Lees meer »

“Eens in de top tien finishen zou heel mooi zijn”: een jaar geleden nog in de put, nu wil Harm vanhoucke zich tonen in de Tour

Harm Vanhoucke (27) is momenteel aan de slag in de Tour de France. De vrijbuiter van Lotto-Dstny was nochtans niet voorzien voor La Grande Boucle, maar knokte zich dankzij enkele sterke resultaten toch in de Tourploeg. Nu wil de Moorselenaar zich ook tonen in de Franse bergen. “Eens in de top tien van een rit eindigen, zou mooi zijn.”

Lees meer »

Amerikaan (21) schiet ex-vriendin en drie anderen dood op verjaardagsfeestje, daarna pleegt hij zelfmoord

In de Amerikaanse staat Kentucky heeft een 21-jarige man zijn ex-vriendin en drie anderen doodgeschoten tijdens een verjaardagsfeestje, waarna hij zichzelf van het leven beroofde. De dader was geen onbekende voor de autoriteiten. Eerder was hij veroordeeld voor de verkrachting van een 13-jarig meisje, waarvoor hij een voorwaardelijke straf van vijf jaar kreeg.

Lees meer »

Kopecky komt sterk voor de dag in koninginnenrit, maar strandt op 1 seconde van de roze trui: “1 seconde, dat is echt heel stom”

In de zevende etappe stond de koninginnenrit van de Giro d’Italia Women op het programma. Lotte Kopecky (28) had een geweldige dag en volgde op de zware beklimmingen goed. In de sprint voor de tweede plaats klopte ze roze trui Longo Borghini en nadert zo tot op één seconde in het algemeen klassement: “Ik heb alles gedaan wat ik kon

Lees meer »

Filou opent Champions League tegen Europees kampioen

De Basketball Champions League is straks aan zijn negende editie toe. Van de 165 deelnemende clubs zijn er slechts drie telkens bij: het Spaanse Tenerife (winnaar 2017 en 2022), de Griekse traditieclub AEK Athene (winnaar 2018) en BC Oostende.
The post Filou opent Champions League tegen Europees kampioen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Zo groot is de schade in Vlaanderen na onweer

Het onweer hield gisteren lelijk huis in Vlaanderen en Brussel. Er is heel wat materiële schade: daken van woning zijn ingestort, straten stonden onder water en hoogspanningskabels waaiden om. Er viel ook een dodelijk slachtoffer. Vind hieronder een overzicht van alle stormschade.

Lees meer »

Spaanse toerist in Zuid-Afrika gedood door olifanten

In een park nabij het Zuid-Afrikaanse Johannesburg is een Spaanse toerist omgekomen nadat hij werd vertrappeld door olifanten. De 43-jarige man was zondagochtend uit zijn voertuig gestapt om foto’s te nemen, waarna hij door de dieren werd aangevallen. Dat hebben de autoriteiten dinsdag bekendgemaakt.

Lees meer »

“Kaalgeschoren, beplast en met de dood bedreigd”: milde straf voor gruwelijke mishandeling tiener in Brugge

Nadat hij de instelling waar hij verbleef ontvlucht was, zocht een 17-jarige jongen onderdak bij een kennis in Brugge. Daar wachtten hem urenlange vernederingen en mishandelingen waarbij hij kaalgeschoren en zelfs beplast werd. Dader Dylan D. riskeerde zes jaar effectief, maar kreeg vrijdag vijf jaar voorwaardelijk. “Hoe ziek ben je als je zoiets op zo’n jonge leeftijd doet?”
The

Lees meer »

Gianni Paelinck verslaat met passie het nieuws bij de VRT: “Ik speelde als kind al het journaal na”

Hij mag dan in Brussel wonen en werken, maar zijn hart ligt nog duidelijk in Oostende. Al ruim tien jaar een vaste waarde bij de VRT-nieuwsdienst, versloeg justitiejournalist Gianni Paelinck (35) tal van beklijvende gebeurtenissen zoals de overstromingen in Wallonië, het groot terroristenproces en deze week nog de zware stormen die over Vlaanderen gierden. Over het Eurovisiesongfestival, zijn grote passie,

Lees meer »

Nederlandse omroep PowNed gaat volledig over de schreef: “Laat je borsten zien voor meet-and-greet met Taylor Swift”

De Nederlandse omroep PowNed heeft zichzelf de afgelopen dagen in de problemen gewerkt met een controversiële video over Taylor Swift-fans. In de video, met de titel ‘Gillende meisjes worden sletjes voor Taylor Swift’, toont een fan haar borsten in ruil voor een meet-and-greet met de zangeres. Maar die meet-and-greet bleek niet te bestaan. De omroep werd overspoeld met meer dan

Lees meer »

Bruggeling onder de loep: De ‘louche’ jurist Joost de Damhouder

Onze stad zag in de voorbije eeuwen veel mensen passeren die in hun tijd grote bekendheid genoten, maar daarna in de nevelen van de geschiedenis verdwenen. Gediplomeerd gids Chris Weymeis haalt elke week zijn loep boven en vertelt het verhaal van die ‘vergeten’ Bruggelingen. Vandaag: de ‘louche’ jurist Joost de Damhouder.
The post Bruggeling onder de loep: De ‘louche’

Lees meer »