Verkiezingsresultaten in Harelbeke: zo heeft jouw gemeente gestemd

Ook de inwoners van Harelbeke trokken naar het stemhokje. Wie kozen zij om hen te vertegenwoordigen in het Vlaams Parlement, de Kamer en Europa? Ontdek hier de verkiezingsuitslag van 2024 in Harelbeke.

In Harelbeke kijken we natuurlijk uit naar de score van Melissa Depraetere. Als nationaal partijvoorzitter van Vooruit trekt ze de Kamerlijst, die de wind in de zeilen blijkt te hebben. De verwachting is alvast dat ze een flink pak meer stemmen haalt dan in 2019, toen ze als beginneling al 12.601 stemmen wist te totaliseren, waarvan 1.426 in eigen stad. Toch moest de SP.A in het ‘rode’ Harelbeke toen Vlaams Belang laten voorgaan als grootse partij. Kunnen Melissa en haar partij dit nu weer omdraaien ? Nog een Harelbeekse lijsttrekker voor de Kamer is Ivan Sabbe. HIj voert de nieuwe lijst ‘Voor U’ aan, waarvan niemand durft te voorspellen of ze echt van de grond zal komen. Nog scores om naar uit te kijken zijn die van Lynn Callewaert (8.681 stemmen in 2019) als eerste opvolger voor de Kamer bij CD&V en die van Thijs Naert, een van de zeldzame Groen-schepenen in onze provincie, op de lijst voor het Vlaams Parlement. En niet te vergeten tot slot : ook burgemeester Alain Top doet weer mee : net als in 2019 staat hij op de 20ste plaats voor het Vlaams Parlement. Toen haalde hij 5.484 stemmen, waarvan 921 in Harelbeke zelf.

Bekijk hieronder de gedetailleerde resultaten.

Verkiezingsuitslagen Vlaams Parlement

Verkiezingsuitslagen Kamer

Verkiezingsuitslagen Europees

The post Verkiezingsresultaten in Harelbeke: zo heeft jouw gemeente gestemd is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Lucht die aan rotvaart recht naar beneden dondert: hoe schade in Mechelen wellicht door valwind is veroorzaakt

De grote schade die in Mechelen is aangericht door het onweer van dinsdag, is waarschijnlijk het gevolg van een valwind. Dat zegt David Dehenauw, al moet verdere analyse van het KMI nog uitsluitsel brengen. Bij dat weerfenomeen dondert lucht aan een rotvaart recht naar beneden waar die zich razendsnel in alle richtingen verspreidt. Omdat ze lokaal en kortstondig zijn, zijn

Lees meer »

“Kaalgeschoren, beplast en met de dood bedreigd”: milde straf voor gruwelijke mishandeling tiener tijdens ‘horrornacht’

Nadat hij de instelling waar hij verbleef ontvlucht was, zocht een 17-jarige jongen onderdak bij een kennis in Brugge. Daar wachtten hem urenlange vernederingen en mishandelingen waarbij hij kaalgeschoren en zelfs beplast werd. Dader Dylan D. riskeerde zes jaar effectief, maar kreeg vrijdag vijf jaar voorwaardelijk. “Hoe ziek ben je als je zoiets op zo’n jonge leeftijd doet?”

Lees meer »

Dj Fred Hush pakt uit met openluchtevent op bedrijfssite in Kortrijk: “Industriële omgeving is perfect voor techno en house”

Fred Hush is in het Europese techno- en house-circuit een naam als een klok. Gelukkig wil hij nog steeds af en toe de fans in het Kortrijkse plezieren met een optreden. Op zaterdag 27 juli doet hij dat, samen met een rist andere dj’s, op de verlaten bedrijfsterreinen van Van Marcke. “Blij dat we het in openlucht kunnen organiseren”, zegt

Lees meer »

Zweedse spits Gustaf Nilsson ruilt Union voor Club Brugge

Gustaf Nilsson verlaat Union Sint-Gillis en verkast naar Club Brugge. Dat hebben beide teams vrijdag gemeld. De 27-jarige Zweedse aanvaller ondertekent bij de landskampioen een contract tot 2028.
The post Zweedse spits Gustaf Nilsson ruilt Union voor Club Brugge appeared first on KW.be.

Lees meer »

Koks Raf en Imke reizen al zes jaar mee met ‘Vive le vélo’: “Op de top van Alpe d’huez moet je je menu aanpassen”

Het geheime ingrediënt van twintig successeizoenen ‘Vive le vélo’? Dat is de catering. Kok Raf Verstraete (40) en partner Imke Van den Bruel (33) reizen al zes jaar mee in het spoor van de tourtalkshow. Het duo, voor wie geen tv-set geheim is, vertelt over de lievelingskost van Karl Vannieuwkerke, het jaarlijkse feest op 21 juli en hun manier van

Lees meer »

WEERBERICHT. Zonnig aan de kust, elders verdwijnen wolken pas tegen de avond

Lage wolken maken woensdag stilaan plaats voor opklaringen, afgewisseld met soms vrij veel stapelwolken. Aan de kust wordt het heel de dag zonnig, maar in veel streken wordt het wachten tot het einde van de dag vooraleer het lichtbewolkt tot helder wordt. Het blijft grotendeels droog, op een buitje na. De maxima schommelen tussen 19 of 20 graden aan zee

Lees meer »

Ontmoetingscentrum Kanunnik Andries in Middelburg officieel ingehuldigd: “Modern en functioneel, én toegankelijk voor iedereen”

Met een feestelijke receptie werd het gerenoveerde ontmoetingscentrum Kanunnik Andries in Middelburg officieel voor open verklaard. Het ontmoetingscentrum voldeed niet meer aan de hedendaagse normen en was aan renovatie toe. De werken startten in mei 2023 en zullen dit najaar definitief afgerond zijn.
The post Ontmoetingscentrum Kanunnik Andries in Middelburg officieel ingehuldigd: “Modern en functioneel, én toegankelijk voor iedereen”

Lees meer »

Vroedvrouwenpraktijk De Bakermat in Leuven moet werking afbouwen: “Voortbestaan bedreigd door onderfinanciering en schrappen subsidies”

In Leuven moet kraamhulporganisatie en vroedvrouwenpraktijk De Bakermat noodgedwongen haar werking afbouwen. "Het voortbestaan is bedreigd door het verminderen en schrappen van subsidies en door de ontoereikende financiering door het RIZIV", zegt afgevaardigd bestuurder Anne Dedry. Voor wie nu al ingeschreven is bij De Bakermat, verandert er niets.

Lees meer »

Recordaantal kankerdiagnoses, en toch is balans hoopvol: “7 op de 10 kankerpatiënten zijn vijf jaar na hun diagnose nog in leven”

Vorig jaar werd bij 78.416 Belgen kanker vastgesteld. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van Stichting Kankerregister. Dat is een record, maar daar waar een kankerdiagnose tien jaar geleden nog vaak het einde betekende, is dat nu lang niet meer het geval. Dankzij immuuntherapie zijn sommige kankers zelfs bijna volledig te genezen. Hoe groot zijn de overlevingskansen per kanker? En slaat

Lees meer »

Ushuaïa blijft Rode Duivels aantrekken: nu ook De Bruyne naar megadisco op Ibiza, waar Courtois z’n trouwfeest ‘herbeleeft’

De Rode Duivels laten de EK-uitschakeling niet aan hun hart komen. Na Koen Casteels, Arthur Theate, Leandro Trossard, Aster Vranckx en kersvers Sporting Lissabon-verdediger Zeno Debast, bracht nu ook Kevin De Bruyne een bezoek aan Ushuaïa, de befaamde openluchtclub op Ibiza. Thibaut Courtois ging er donderdagavond eveneens feesten en herbeleefde er zelfs een beetje z’n trouwfeest.

Lees meer »

Lotte Kopecky moet eindzege in Giro Donne aan Elisa Longo Borghini laten, Ghekiere kroont zich tot bergkoningin

Het is Lotte Kopecky in de Giro Donne niet gelukt om haar achterstand op eindwinnares Longo Borghini uit te wissen. De wereldkampioene stond bij aanvang van de slotrit slechts één seconde in het krijt bij de Italiaanse, maar kon dat niet rechtzetten. In de slotkilometers ontplofte ze. Belgische opsteker: Justine Ghekiere kroonde zich tot bergkoningin van de Giro Donne.

Lees meer »

Bedrijf van Marc Coucke sleept stad Oostende en bewindvoerder KVO voor de rechter na dispuut over tribune

In een dispuut rond het stadion van KV Oostende heeft het bedrijf van Marc Coucke de stad Oostende en de curator van KVO in kortgeding gedagvaard. Dat meldt Focus-WTV en wordt bevestigd door burgemeester Bart Tommelein (Open VLD). Coucke wil een plaatsbeschrijving laten uitvoeren, maar na het faillissement van de club werd de erfpacht opgezegd door stad Oostende.
The

Lees meer »