OVERZICHT. Bart De Wever lijkt (veruit) populairste politicus van Vlaanderen te blijven

Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken l

Met al meer dan 135.000 voorkeurstemmen op de federale lijst lijkt N-VA-voorzitter Bart De Wever net als in 2019 veruit de populairste politicus van Vlaanderen te blijven. Op Vlaams niveau scoort Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken voorlopig het best.

 

Meer krantenkoppen in België

“Wanneer je man wint voor de meisjes”: van aanranding beschuldigde Zverev krijgt flinke veeg uit de pan van het lief van z’n tegenstander

Een nederlaag met een wel héél zure nasmaak voor Alexander Zverev (ATP 4). De Duitser is uitgeschakeld op Wimbledon na een spectaculaire ommekeer van Taylor Fritz (ATP 12), maar vooral de vriendin van zijn tegenstander was hét gespreksonderwerp. Tijdens de wedstrijd sneerde ze naar beschuldigingen van aanranding die Zverev al enkele jaren achtervolgen.

Lees meer »

Rock Werchter glooide op het ritme van haar dijen, maar zelfs haar blote bips stond in het scenario: zielloos feest bij Dua Lipa

Showtime, en hoe. Dua Lipa (28) had zichzelf door een ringetje gehaald en streek in Werchter neer met een goocheldoos vol puntgave popsongs én een show die amper op het podium paste. Dua Lipa brak met oude tradities en plaatste de rock even in het strafhoekje. Dua Lipa gaf het park met confettikanonnen en discokleuren een lekker likje Vegas. Dua

Lees meer »

KIJK. De splijtende aanval van Pogacar en Evenepoel die de schade beperkt: de sleutelmomenten van etappe 14

De veertiende etappe van de Tour de France bracht het peloton naar de Pyreneeën. Onderweg ging het, onder andere, over de Toumalet, maar het was wachten tot de slotklim vooraleer de klassementsmannen zich roerden. Op de Pla d’Adet pakte Pogacar uit met een verschroeiende versnelling. Vingegaard en Evenepoel moesten de schade beperken. Bekijk de sleutelmomenten van de rit in bovenstaande

Lees meer »

Erfgoedhalte voor vijftigste verjaardag Festival Dranouter

Op de koer van OC De Klakeye in Dranouter werd een Erfgoedhalte van CO7 onthuld. Die vertelt het historische verloop van 50 jaar Festival Dranouter. De locatie is niet toevallig gekozen. Het is de plaats waar in 1975 de eerste editie van het festival plaatsvond, toen nog de speelplaats van de plaatselijke jongensschool. Op de
The post Erfgoedhalte voor

Lees meer »

‘Koningin van de Kantoren’ over opvolgingsstrijd in familiebedrijf: “Mijn zoon is voor de concurrentie gaan werken, zo meedogenloos is de competitie”

Bij het grote publiek doet haar naam misschien geen belletje rinkelen, maar de leading leady van de vastgoedsector Ingrid Ceusters (70) heeft een levensloop zoals er geen twee zijn. Nu geeft ze de fakkel door. En spreekt ze uitzonderlijk met de pers, óók over de familieruzie die haar gezin uiteenrukte. “Als de ene niet meer met de andere door dezelfde

Lees meer »

Noodweer maakt dodelijk slachtoffer: baby overleden door vallende tak in park van Ukkel

De schade is aanzienlijk, nadat een zware regen- en onweerszone gisteren over ons land trok. In Londerzeel werden verschillende huizen vernield, in Kapelle-op-den-Bos moest een jeugdkamp geëvacueerd worden en in Mechelen werd het gemeentelijk rampenplan afgekondigd. In die laatste gemeente werd een deel van een kerktoren weggeblazen en vielen losgeraakte hoogspanningskabels op meerdere huizen. Volg alle updates hieronder in onze

Lees meer »

Hoogspanningsnetbeheerder Elia roept op minder stroom te gebruiken dit weekend in en rond Mechelen

Hoogspanningsnetbeheerder Elia lanceert een oproep om de komende dagen minder stroom te gebruiken in en rond Mechelen om stroomonderbrekingen te voorkomen bij de herstellingswerken in Leest en Heffen. Mechelen werd 2 dagen geleden zwaar getroffen door noodweer. In deelgemeente Leest gingen in totaal 9 hoogspanningsmasten van ongeveer 20 ton tegen de grond, over een afstand van 4 kilometer.

Lees meer »

Gewezen bankdirecteur die slachtoffers bijna 2,9 miljoen euro ontfutselde, krijgt celstraf voor oplichting en voyeurisme

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft Peter B. (50) donderdag veroordeeld tot drie jaar cel, 8.000 euro boete met uitstel en tien jaar beroepsverbod. Hij deed zich als bonafide beleggingsadviseur voor en lichtte zo zeven slachtoffers op voor een totaalbedrag van bijna 2,9 miljoen euro. Hij kreeg daarnaast nog eens achttien maanden cel voor voyeurisme.

Lees meer »

Zo groot is de schade in Vlaanderen na onweer

Het onweer hield gisteren lelijk huis in Vlaanderen en Brussel. Er is heel wat materiële schade: daken van woning zijn ingestort, straten stonden onder water en hoogspanningskabels waaiden om. Er viel ook een dodelijk slachtoffer. Vind hieronder een overzicht van alle stormschade.

Lees meer »

Burgemeester Staden Francesco Vanderjeugd (Open VLD) opnieuw in opspraak na tonen van seksfilmpje op partij-event

De politieke toekomst van de burgemeester van Staden, Francesco Vanderjeugd (Open VLD) oogt onzeker na een nieuw schandaal. Uit getuigenissen van enkele jongeren die een verkiezingsevenement van de partij hebben bijgewoond, blijkt dat Vanderjeugd hen ongevraagd een zelfgemaakt seksueel getint filmpje heeft getoond. Vanderjeugd geeft toe dat hij een fout heeft gemaakt. Hij heeft naar eigen zeggen ook zijn excuses

Lees meer »