N-VA dan toch groter dan Vlaams Belang? Met 60 procent van stemmen geteld voorspellen resultaten verrassing van formaat 

Mogelijk wordt Vlaams Belang dan toch niet de grootste partij van Vlaanderen, maar blijft dat de N-VA. De partij van premier Alexander De Croo (Open VLD) stevent af op een stevig verlies. Dat blijkt uit de voorlopige resultaten met ruim de helft van de stemmen geteld. Deze tendensen krijgen in de loop van de avond nog een update. 

Meer krantenkoppen in België

De vraag van vandaag: zet extreemrechts in Frankrijk voorlopige zege om in definitieve winst? Politie op scherp uit vrees voor rellen

Kan het extreemrechtse Rassemblement National (RN) de voorlopige verkiezingszege van de eerste ronde omzetten in definitieve winst? Het is dé vraag van de tweede ronde van de Franse parlementsverkiezingen die vandaag/zondag plaatsvindt. Daarnaast is het vooral afwachten of de verkiezingsresultaten tot rellen zullen leiden in Frankrijk. Zo’n 30.000 politieagenten en gendarmes zijn gemobiliseerd “om ervoor te zorgen dat ultralinks of

Lees meer »

Beatrijs (91) verontwaardigd na onthulling over mogelijke lijkschennis van medezuster: “Waarom hebben ze ons niets verteld?”

Bij het parket loopt een opsporingsonderzoek naar een mogelijk geval van lijkschennis in Lokeren. Een overleden zuster van de Clarissen Arme Klaren zou er opgegraven zijn en gedumpt in een knekelbak om zogezegd plaats te maken in het graf. Zuster Beatrijs (91) is verontwaardigd. “Heel jammer als dit allemaal zou kloppen. We wisten van niets. Ze was amper vier jaar

Lees meer »

Inwoners van de Polderstraat in Londerzeel blijven in shock achter na destructieve windhoos: “Ik weet niet of ik ooit nog kan terugkeren”

Een tiental seconden. Langer had een gitzwarte windhoos niet nodig om een spoor van vernieling achter te laten in de Polderstraat in Londerzeel. Onze reporter trok naar de zwaarst getroffen straat van Vlaanderen, waar geschokte inwoners de schade opmeten: “Mijn dakkapel is gaan vliegen”, zegt Jef. “Een van mijn zonnepanelen ligt twee straten verder in een tuin”, getuigt Iris.

Lees meer »

Bekende Youtuber (24) geraakt als stunt verkozen in Europees Parlement en laat in zijn portefeuille kijken: “Maar ik ken niks van politiek”

De bekende Cypriotische Youtuber Fidias Panayiotou heeft in een video bekendgemaakt hoeveel hij als nieuwbakken Europees Parlementslid verdient. “Ik ken niks van politiek, maar dankzij de kracht van sociale media kreeg ik de meeste stemmen in mijn land”, zegt de 24-jarige Cyprioot, terwijl hij een rondleiding geeft op zijn nieuwe werkplek.

Lees meer »

Familie Desmet is zicht op zee kwijt nadat verlichtingspaal vlak voor balkon is geplaatst: “Ik kan die paal zelfs aanraken”

Sedert mei staat er een verlichtingspaal vlak voor de terrassen van de appartementen op de hoek van de Koning Ridderdijk met de Noordzeelaan in Westende. “Ik kan die zelfs aanraken”, zegt bewoner Christophe Desmet, wiens zicht op zee verstoord wordt. Tevergeefs klopte hij bij het gemeentebestuur en bij Fluvius aan. Hij wordt van het kastje naar de muur gestuurd.

Lees meer »

EXCLUSIEF. Vlaming die opgepakt werd op Russische raketlanceerplaats getuigt: “Ik ben nog nooit zo bang geweest als toen die smerige celdeur achter me dichtsloeg”

De Vlaming en de twee Nederlanders die deze week opgepakt werden op de kosmodroom van Bajkonoer – de grootste raketlanceerplaats ter wereld – zijn veilig en wel thuis. Doodsangsten hebben ze uitgestaan toen hun “berekend risico” om beelden te maken voor een documentaire over de Amerikaans-Russische ruimtewedloop in een nachtmerrie veranderde. “Het leek erop dat we er vanaf zouden komen

Lees meer »