LIVEBLOG ITALIË-BOSNIË. EK-titelverdediger klimt op voorsprong dankzij Frattesi

Als voorbereiding op het EK werkt Italië nog een oefenpartij af tegen Bosnië en Herzegovina. Volg de ontwikkelingen van de wedstrijd in de liveblog hieronder. 

Meer krantenkoppen in België

“Hij had zogezegd Hans Van Themsche nog gearresteerd”: oplichter dineert in restaurant Hans Otten en vertrekt zonder te betalen

Het personeel van hotel/restaurant U Eat & Sleep aan het Eilandje heeft verleden weekend een wat onaangename gast te verduren gekregen. De 66-jarige Jozef M. besloot zondagavond te komen eten en drinken, om vervolgens zijn rekening van rond de 100 euro niet te willen betalen. Volgens eigenaar en uitbater Hans Otten, bekend van tv en radio, beweerde de man, die

Lees meer »

Baby Cosette krijgt stickers over hele wereld: “Ze kreeg de kans niet om de wereld te zien, maar de wereld kan haar wel nog leren kennen”

Baby Cosette liet begin dit jaar onverwacht het leven. Haar ouders geven nu stickers van hun dochter mee met mensen die op reis vertrekken. “Cosette kreeg niet de kans om de wereld te zien, maar de wereld kan haar wel nog leren kennen.”
The post Baby Cosette krijgt stickers over hele wereld: “Ze kreeg de kans niet om de

Lees meer »

Hij kon niet aarden in leger en zijn broer is veroordeeld voor moord: dit weten we al over verdachte kruisboogmoord op gezin BBC-presentator

De Britse politie is er gisteren na een klopjacht van 22 uur in geslaagd om de 26-jarige verdachte te vatten van de kruisboogmoord op de vrouw en twee dochters van BBC-presentator John Hunt (58). Stilaan raakt meer bekend over wie Kyle Clifford precies is. Volgens buren was hij de ex-vriend van dochter Louise Hunt. Hij zat ooit in het leger,

Lees meer »

‘Rust’-proces: acteur Alec Baldwin handelde nalatig, zegt aanklager

In aanwezigheid van een zichtbaar gespannen Alec Baldwin zijn de pleidooien gestart in het proces tegen de acteur voor een fatale schietpartij tijdens het filmen van de western ‘Rust’. “Uit het bewijs zal blijken dat de persoon die met een echt pistool speelde en de basisregels van wapenveiligheid overtrad, de beklaagde Alexander Baldwin is”, zegt aanklager Erlinda Johnson in de

Lees meer »

Voorstellingen toneelvereniging Terra Porcorum dit jaar niet in het gemeentehuis van Westrozebeke, maar wel in het Blommenhof

De Westrozebeekse toneelvereniging Terra Porcorum plant haar voorstellingen dit jaar niet in het vroegere Westrozebeekse gemeentehuis. “Door de brandveiligheid mogen er maar maximum 90 stoelen geplaatst worden in de zaal in het vroegere Westrozebeekse gemeentehuis, waar onze voorstellingen normaal plaatsvinden”, weet woordvoerster Ann Verhulst.
The post Voorstellingen toneelvereniging Terra Porcorum dit jaar niet in het gemeentehuis van Westrozebeke, maar

Lees meer »

Hoe realistisch is de nucleaire revival die Bart De Wever op het oog heeft? “Er is één mogelijke uitweg”

Formateur Bart De Wever heeft de nucleaire uitbater Engie laten weten dat zijn toekomstige regering “maximaal” wil inzetten op kernenergie en “sowieso” werk wil maken van een bijkomende verlenging van de Belgische kernreactoren. Maar hoe realistisch is dat scenario? “De nucleaire revival van De Wever-I is geen onmogelijke, maar wel een moeilijke en wellicht dure te realiseren verkiezingsbelofte.”

Lees meer »

Alec Baldwin geconfronteerd met beelden van fatale schietpartij: “Hij belde daarna zijn vrouw voor vakantie in New Mexico”

De aanklagers kwamen woensdag met een reeks opvallende bewijsstukken in de rechtszaak tegen Alec Baldwin. De acteur kreeg de ene onthutsende onthulling na de andere voorgeschoteld, waaronder beelden van de ogenblikken na het fatale schietincident én een verrassend telefoongesprek met zijn vrouw, waarin hij haar uitnodigt om naar New Mexico te komen voor een familievakantie.

Lees meer »

Vrouw (72) veroorzaakt frontale botsing door met radio te prutsen terwijl ze onder invloed is: man (28) lichtgewond afgevoerd

Bij een zijdelings frontale botsing tussen twee personenwagens in Zedelgem is een 28-jarige man woensdagmiddag lichtgewond geraakt. Het ongeval gebeurde toen een 72-jarige vrouw die in de andere richting reed met haar radio aan het prutsen was en zo deels op het andere rijvak terechtkwam. “Ze was bovendien onder invloed van alcohol”, meldt politiezone Het Houtsche.

Lees meer »

Werken aan Natiënlaan in Knokke-Heist na 4 jaar klaar

In Knokke-Heist is de vernieuwde Natiënlaan feestelijk geopend. De werken aan de belangrijkste toegangsweg naar het centrum van Knokke hebben 4 jaar geduurd. De parkeerplaatsen zijn verlegd, waardoor nu meer ruimte is voor groene bermen en bredere fietspaden en trottoirs.

Lees meer »

Laureatenhulde bij de Kunstacademie in Zwevegem

In de lokalen van de Kunstacademie in oc De Brug werd zondag de tentoonstelling Wonderkamer geopend. Meteen betekende het voor heel wat leerlingen het einde van hun carrière aan de Kunstacademie.
The post Laureatenhulde bij de Kunstacademie in Zwevegem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nieuwe regeringen Wallonië en Franse Gemeenschap willen 1,5 miljard euro aan belastingen verlagen

De liberale MR en centrumpartij Les Engagés vormen samen de nieuwe regeringen van Wallonië en de Franse Gemeenschap. Voorzitters Georges-Louis Bouchez (MR) en Maxime Prévot (Les Engagés) stelden hun regeerakkoord voor tijdens een persconferentie in Namen. Met hun regeerakkoord willen ze “doen wat we vijftig jaar lang niet gedurfd hebben in Wallonië”, zei Bouchez. We vatten het samen.

Lees meer »