“Waanzinnig hoge” hoeveelheden vogelgriepvirus gevonden in rauwe koeienmelk in VS (al blijft besmetting bij de mens beperkt)

Het lijkt er sterk op dat het H5N1-vogelgriepvirus zich tussen koeien verspreidt via rauwe melk. Dat blijkt uit Amerikaanse studies. Het zou verklaren hoe het virus zich gemakkelijk verspreidt tussen melkvee onderling, van koeien op andere zoogdieren en in sommige gevallen ook overspringt op de mens. Voorlopig is er geen reden tot paniek, aangezien het aantal menselijke besmettingen beperkt blijft. 

Meer krantenkoppen in België

Schepen Tom Dedecker zegt Middelkerkse politiek vaarwel

Politieke verrassing van formaat in Middelkerke: Tom Dedecker, schepen voor Lijst Dedecker en neef van burgemeester Jean-Marie heeft beslist om in oktober niet meer op te komen voor de gemeenteraadsverkiezingen. “Ik moest kiezen tussen mijn boekhoudkantoor en de politiek”, klinkt het.
The post Schepen Tom Dedecker zegt Middelkerkse politiek vaarwel appeared first on KW.be.

Lees meer »

Zestien arrestaties tijdens verschillende politiecontroles in en rond de stations van Ieper, Poperinge en Wervik

Tijdens verschillende acties van de lokale politie in en rond de stations van Ieper, Poperinge en Wervik werden tussen oktober tot en met juni 16 personen gearresteerd. Naast elf gerechtelijke arrestaties gaat het om vijf bestuurlijke voor illegaal verblijf, verstoring van de openbare orde en een ziek persoon.
The post Zestien arrestaties tijdens verschillende politiecontroles in en rond de

Lees meer »

Supportersclub Jan Vertonghen blij met extra jaar Anderlecht: “Mooi dat hij niet voor Arabische dollars kiest”

Voetballer Jan Vertonghen uit Tielrode, bij Temse, verlengt zijn contract bij Anderlecht. Dat maakte de club bekend met een paginagrote advertentie in de krant. Hans Cools van de supportersclub van Vertonghen uit Temse is blij dat hij nog een jaartje bijtekent: "Het Belgische voetbal moet tevreden zijn dat een speler met zo’n internationale ervaring nog op de Belgische voetbalvelden rondloopt."

Lees meer »

Kortrijkse speelpleinwerking Wasper breekt record met 8.000 inschrijvingen

De stedelijke speelpleinwerking van het avontuurlijke speeldomein De Warande in Kortrijk kan dit jaar spreken van een ‘full house’. Waar eerdere jaren het aantal inschrijvingen tussen de 5.500 en 6.500 schommelde, gaat het dit jaar om 8.000 inschrijvingen of 220 spelende kinderen per dag. Om de vele animatoren te bedanken organiseerde de stad een snoepfeestje.
The post Kortrijkse speelpleinwerking

Lees meer »

Noord-Korea stuurt nieuwe afvalballonnen de Zuid-Koreaanse grens over

Noord-Korea heeft donderdag opnieuw ballonnen met vermoedelijk afval naar Zuid-Korea gestuurd, melden Zuid-Koreaanse media. De afvalballonnen lijken volgens het Zuid-Koreaanse leger onderweg te zijn naar het noordelijke deel van de provincie Gyeonggi, die aan Noord-Korea grenst en de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoel omringt.

Lees meer »

“Zelfs met 3.000 vrijkaarten raakten we niet uitverkocht”: de moeizame geboorte van Tomorrowland, 20 jaar geleden

Tomorrowland viert zijn 20-jarig jubileum. In die twee decennia is het festival uitgegroeid tot een wereldwijd succes, maar dat was ooit anders. De eerste editie van Tomorrowland – in 2005 – mondde bijvoorbeeld uit in een financieel fiasco, al heeft de buitenwereld daar niet veel van geweten, met dank aan een leugentje om bestwil. “Elektronische dansmuziek had in die tijd

Lees meer »

Hitte bedreigt gezondheid in zeventien Italiaanse steden

Italië heeft al dagen last van een hittegolf. Het ministerie van Volksgezondheid heeft vrijdag het hoogste waarschuwingsalarm afgegeven voor zeventien grote steden, waaronder Rome, Firenze en Bologna. Dit betekent dat de hitte zelfs voor gezonde mensen gevaarlijk kan zijn.

Lees meer »