Van longontsteking herstelde Cian Uijtdebroeks hoopt vorm nu wél te verzilveren in Ronde van Zwitserland: “Ik was nooit beter dan in de Giro”

Hoe jammer was dat, zeg. Dan bén je volop in de running voor een podiumplaats in de Ronde van Italië, word je er abrupt uitgegooid met een longontsteking. Drieëneenhalve week en een nieuwe conditionele opbouw later is Cian Uijtdebroeks (21) in de Ronde van Zwitserland toe aan een kleine sportieve revanche. “Ik ga gewoon voor het hoogst mogelijke.” 

Meer krantenkoppen in België

Zaterdag heel wat te doen tijdens de Gapersfeesten in Geluwe: “Openluchtevenement tot 2 uur”

Dit weekend vinden de Gapersfeesten plaats. Vorig jaar was men toe aan de reeds vijftigste editie en was er veel volk. Onder meer dankzij het mooie weer. De Beselarestraat, Ieperstraat en Menenstraat zijn traditioneel vanaf 10 uur verkeersvrij gemaakt. “We hopen dat de weergoden ons goed gezind zullen zijn en de mensen volop kunnen genieten”, blikt voorzitter Eveline Dobbels vooruit.<br

Lees meer »

Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia Heist slachtoffer van inbraak: “Tiental instrumenten gestolen”

Tegenvaller voor de Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia Heist. De vereniging is het slachtoffer geworden van een inbraak. De daders forceerden de toegang tot de opslagplaats en gingen aan de haal met een 10-tal instrumenten. “Een pijnlijke zaak. Voor onze vereniging zal dit opnieuw een serieuze investeringenvragen”, zegt Bram Bonny, dirigent van het jeugdorkest.
The post Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia Heist slachtoffer

Lees meer »

Voetgangster (77) sterft bij aanrijding in Oostende, voormalig ambulancier Brendon ziet ongeval gebeuren: “We probeerden haar nog te helpen”

In de Stroombanklaan in Oostende is een oudere dame overleden nadat ze onder een wagen terechtkwam. Dat gebeurde toen de automobiliste achterwaarts een oprit wilde verlaten. Brendon Janssens, die in de buurt werkt, zag het ongeval gebeuren en schoot meteen te hulp. “Ik zag dat de vrouw nog ademde, maar met grote moeite”, doet hij het verhaal.

Lees meer »

Weer koers in de kermisweek

Na een geslaagde eerste editie heeft voor het tweede jaar op rij de wielerwedstrijd Grote Prijs Stad Torhout plaats. Afspraak voor renners en publiek op kermiswoensdag 21 augustus. Het gaat om een interclubwedstrijd voor elite 2 en beloften (U23).
The post Weer koers in de kermisweek appeared first on KW.be.

Lees meer »

Recordaantal leerlingen volgt les in een zomerschool: “Geef ons maar school. Een vakantie zonder zon is toch geen vakantie”

Geen schooldag is leuker dan die tijdens de zomervakantie. Want pas dan is rekenen niet saai, met hoofdletters schrijven cool, “en moet er minder naar de juf geluisterd worden”. Nog nooit volgden zoveel kinderen les in een zomerschool in Vlaanderen of Brussel: dit jaar maar liefst 16.000. Onze reporter ging een kijkje nemen in het Oost-Vlaamse Lievegem. “Op ‘de echte

Lees meer »

Politie en burgemeester ontvangen bovenbuur (27) die André (82) uit brandende woning redde in Knokke-Heist

De 27-jarige man die dinsdagmiddag met gevaar voor eigen leven een bejaarde man uit een brandende woning hielp in Knokke-Heist is door de politie en burgemeester Jan Morbee (GBL) persoonlijk bedankt. De 82-jarige André vecht ondertussen nog steeds voor zijn leven in het ziekenhuis.
The post Politie en burgemeester ontvangen bovenbuur (27) die André (82) uit brandende woning redde

Lees meer »

Verkoop eerste fase woonproject De Lange Thuyn in Blankenberge gelanceerd: “Hier verschijnen straks de eerste dertig woningen”

Op de grens met het poldergebied in het zuidoosten van Blankenberge verrijst een nieuwe woonbuurt met zo’n 239 wooneenheden. Samen met lokaal bestuur Blankenberge en woonmaatschappij Zetus realiseert WVI er het eigentijds woonproject De Lange Thuyn. “Vandaag lanceren we met trots de verkoop van de eerste fase”, zegt Johan Proot, directeur WVI. “Hier verschijnen straks de eerste dertig woningen.”

Lees meer »